Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: Cum va arăta Autostrada Ploiești – Buzău. CNAIR a anunțat că este gata macheta

Publicat

Compania de Drumuri anunță că a fost realizată macheta autostrăzii Ploiești-Buzău. Cu ajutorul acesteia, vor fi luate deciziile următoare privind exproprierile și rezolvarea problemelor de pe teren.

Reprezentanții Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au anunțat pe Facebook că specialiștii au realizat macheta sectorului de autostrada Ploiești – Buzău. Cu ajutorul machetei, vor fi luate deciziile finale privind realizarea proiectului, au precizat cei de la CNAIR.

„Prestatorul a realizat modelarea interactivă 3D pentru Autostrada Ploiești – Buzău. Aceasta are ca scop prezentarea și vizualizarea soluțiilor proiectate precum și asigurarea unui nivel ridicat al preciziei privind suprafața de teren necesară a fi expropriată, lucrările de artă proiectate, precum și soluțiile de consolidare necesare.

În unele cazuri modelarea 3D poate conduce la clarificarea constructibilității soluțiilor propuse, iar aceasta va fi utilizată în cadrul etapei de avizare a documentației aferente Studiului de Fezabilitate pentru Autostrada Ploiești – Buzău”, au anunțat reprezentanții CNAIR.

Autostrada Ploieşti la Buzău va avea aproximativ 63 de kilometri. Conform planului, lucrarea ar putea fi deschisă la mijlocul acestui an, va ține doi ani și va costa peste 12 milioane de lei. Șoseaua va fi un sector din viitoarea autostradă A7, Ploiești-Pașcani-Siret, care va lega Capitala de Moldova.

(sursa: Mediafax)

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

David Popovici luptă pentru a obține prima medalie de aur la Campionatul European de la Roma

Publicat

david popovici roma sursaa foto facebook frnpm
sursa foto: Facebook / FRNPM

Înotătorul David Popovici participă sâmbătă la prima sa finală din cadrul Campionatului European de Natație de la Roma. Campionul mondial este favoritul cursei de la 100 metri liber care va începe la ora 19.22.

David Popovici încearcă sâmbătă să obțină prima medalie de aur la competiția europeană de la Roma.

În finală, el s-a calificat într-un mod spectaculos. Timpul său din semifinale, 46,98 secunde, reprezintă un nou record european de seniori, un nou record mondial și european de juniori și un nou record al competiției.

David Popovici, în vârstă de 17 ani, va concura pe culoarul al patrulea.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Pericol de inundații pe râuri din sud-vestul țării

Publicat

Hidrologii avertizează că este pericol de inundații pe mai multe cursuri de apă din sud-vestul țării. Avertizarea este valabilă sâmbătă.

Specialiștii de la Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor spun că din cauza „precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice: bazin amonte S.H. Sadova și afluenți aval S.H. Sadova – amonte S.H. Lugoj”.

Cursurile de apă se află în județele Caraș-Severin și Timiș.

Avertizarea este valabilă sâmbătă până la miezul nopții.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Un autoturism aflat în mers a luat foc pe un drum din Giurgiu

Publicat

giurgiu incendiu masina (2)

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă după-amiază la o mașină aflat în mers, în localitatea Petru Rareș, județul Giurgiu.

Potrivit ISU Giurgiu, un autoturism a luat foc, în această după-amiază, pe strada Principală din localitatea Petru Rareș. Mașina era în mers în momentul în care conducătorul auto și-a dat seama că are o problemă și a coborât. Imediat, a cerut ajutor la 112.

masina incendiu giurgiu2

Pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu au ajuns la locul evenimentului cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Au ars instalația electrică și masele plastice de la compartimentul motor, s-a deteriorat parbrizul, iar interiorul autoturismului a fost inundat cu fum.

masina incendiu giurgiu2

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic generat de scurgerea de lichide combustibile.

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 25.000 de angajaţi ai MAI, mobilizaţi la evenimentele prilejuite de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

Publicat

politia 1.jpg
Arhivă foto

Peste 25.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor fi mobilizaţi, la nivel naţional, în perioada 13-15 august, pentru a veghea la desfăşurarea în condiţii de siguranţă a evenimentelor prilejuite de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

„Măsurile de ordine şi siguranţă publică, precum şi cele de prevenire şi de stingere a incendiilor vor fi asigurate de peste 8.000 de efective ale MAI. Începând de astăzi, au fost suplimentate dispozitivele de ordine publică şi de acţiune în situaţii de urgenţă, pentru a putea interveni rapid în sprijinul cetăţenilor şi pentru a asigura protecţia acestora, indiferent de situaţie.

Ministrul Lucian Bode a solicitat atenţie sporită cu ocazia evenimentelor publice, cu un public numeros, cu accent pe cele unde există risc crescut de infracţionalitate legată de droguri”, a precizat purtătorul de cuvânt al MAI, într-o declaraţie susţinută pe Autostrada A2, la km. 20.

În perioada 13-15 august, a spus ea, vor fi organizate mai multe evenimente publice, la care numărul total de participanţi poate depăşi câteva mii.

Peste 25.000 de angajaţi ai MAI, mobilizaţi la evenimentele prilejuite de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului: Ziua Marinei

„Cu prilejul Zilei Marinei, sunt preconizate cinci manifestări importante, la care vor participa aproximativ 37.000 de persoane. Cel mai mare număr de participanţi este estimat la evenimentul din municipiul Constanţa, aproximativ 10.000 de persoane.

Angajaţii MAI vor avea în atenţie şi lăcaşurile de cult, unde se preconizează prezenţa a peste 680.000 de credincioşi la slujbele prilejuite de sărbătoare Adormirii Maicii Domnului.

Cele mai importante manifestări religioase vor avea loc în judeţele Cluj, Maramureş şi Prahova, unde numărul de participanţi variază de la 10.000 la 30.000”, a precizat Dajbog.

Ea a adăugat că, în această perioadă, traficul auto va fi supravegheat din aer de elicopterele MAI, iar echipajele rutiere vor acţiona cu 340 de aparate radar în fiecare zi pe sectoarele de drum cu risc crescut de producere a unor accidente din cauza depăşirii vitezei legale şi vor desfăşura activităţi pentru depistarea şoferilor care se urcă la volan după ce au consumat alcool sau substanţe interzise.

Pentru acelaşi interval, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) recomandă folosirea tuturor punctele de trecere de la frontierele cu Ungaria şi Bulgaria pentru evitarea aglomeraţiei.

Peste 25.000 de angajaţi ai MAI, mobilizaţi la evenimentele prilejuite de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului: Aproape 4.000 de polițiști vor desfășura activități la frontiera de stat

„Aproximativ 4.000 de poliţişti vor desfăşura, zilele următoare, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

În condiţiile în care, conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria şi Bulgaria, iar cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în punctele Borş şi Nădlac 2, respectiv Giurgiu şi Vama Veche, recomandăm călătorilor utilizarea şi a celorlalte puncte de trecere deschise traficului internaţional de la graniţa de vest şi de sud.

Astfel, la frontiera româno-ungară sunt operaţionale 12 puncte de trecere a frontierei, iar la frontiera româno-bulgară sunt operaţionale 10 puncte de trecere a frontierei”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al IGPF, Roxana Popa.

Totodată, în vederea evitării aglomerărilor şi a scurtării timpului de control, se recomandă pregătirea din timp a documentelor de călătorie pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, iar părinţii sunt sfătuiţi ca, înainte de plecare, să consulte pe site-ul IGPF condiţiile de călătorie în străinătate pentru minori, pentru a fi evitate situaţiile neplăcute în care acestora nu li se permite ieşirea din ţară.

Peste 25.000 de angajaţi ai MAI, mobilizaţi la evenimentele prilejuite de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului: Aproape 5.000 de pompieri, la datorie

Aproape 5.000 de pompieri sunt pregătiţi să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, stingerea incendiilor şi salvarea persoanelor, urmând ca echipaje de intervenţie să fie mobilizate, în contextul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, când în mai multe zone din ţară sunt organizate pelerinaje şi slujbe religioase, unde este aşteptată participarea unui număr mare de credincioşi, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), Marin Marian.

El a amintit că trebuie respectate o serie de reguli pentru prevenirea izbucnirii incendiilor şi a altor evenimente neplăcute.

„Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de vânt este interzisă. Prepararea hranei prin utilizarea focului deschis se poate face numai în locuri amenajate, în condiţii şi la distanţă care să nu permită propagarea focului la construcţii, depozite agricole, păduri sau la alte vecinătăţi.

Astfel, în locul în care se face grătarul, să fie amplasat un stingător de incendiu sau o găleată cu apă, iar înainte de plecare, focul trebuie stins.

De asemenea, copiii trebuie supravegheaţi în permanenţă pentru a preveni jocul acestora cu focul”, a precizat Marian.

Peste 25.000 de angajaţi ai MAI, mobilizaţi la evenimentele prilejuite de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului: Și jandarmii vor fi la datorie

Şi jandarmii vor fi la datorie, urmând să fie constituite echipe mobile de intervenţie, 24 de ore din 24, în zonele foarte aglomerate din staţiunile turistice de pe litoral, dar şi în cele montane, precum şi în proximitatea lăcaşelor de cult, a precizat Ana-Maria Burchi, ofiţer de informare publică al Jandarmeriei Române.

„Jandarmeria Română a dispus suplimentarea efectivelor în toate evenimentele unde vor avea loc manifestări religioase, dar şi cultural-artistice. (…)

Peste 5.000 de jandarmi vor fi prezenţi zilnic în stradă, pentru asigurarea măsurilor de ordine publică la nivel naţional, în apropierea celor aproximativ 8.000 de lăcaşuri de cult, dar şi pe traseele de deplasare a oamenilor şi în locurile unde se vor desfăşura evenimente cultural-artistice”, a menţionat Burchi. Agerpres

Citește mai departe