EVENIMENT
VIDEO: Descinderi în București, Călărași și Ilfov, la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, furt, cămătărie şi şantaj

Trei arme de foc, printre care o carabină cu glonţ de calibrul 7,64 mm, mai multe tipuri de muniţie au fost descoperite, joi, în urma percheziţiilor efectuate în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Călăraşi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu.
Poliţiştii au efectuat opt percheziţii, în cadrul unui dosar de urmărire penală privind săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, furt, cămătărie şi şantaj.
„Până la această oră, au fost descoperite şi indisponibilizate, în vederea confiscării, trei arme de foc, dintre care o armă letală cu glonţ de calibrul 7,64 mm, tip carabină, o armă letală cu ţevi lise de calibrul 16 mm şi un pistol supus autorizării, cu gaz, de calibrul 8 mm”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, joi, AGERPRES.
VIDEO: Descinderi în București, Călărași și Ilfov, la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, furt, cămătărie şi şantaj: Ce au găsit polițiștii în urma perchezițiilor
De asemenea, au fost descoperite 17 cartuşe cu glonţ de calibrul 7,64 mm, 21 de cartuşe cu calibrul de 16 mm şi muniţia aferentă de calibrul 8 mm pentru pistolul supus autorizării.

„Totodată, au fost descoperite şi arme albe, dintre care două baionete, două macete, un cuţit tip sabie, cu mâner detaşabil şi mai multe cuţite de dimensiuni mari. La o persoană vizată, au fost găsiţi aproximativ 67.000 de euro, despre care există bănuiala că ar proveni din săvârşirea de infracţiuni, dar şi cinci kilograme de tutun vrac”, a precizat IGPR.
Poliţiştii documentează activitatea infracţională a unui grup de persoane bănuite că ar deţine arme şi muniţii, fără drept, precum şi că ar fi săvârşit furturi, cămătărie şi şantaj în judeţul Ilfov şi în Bucureşti. „De asemenea, se urmăreşte identificarea şi confiscarea bunurilor deţinute ilegal”, a menţionat IGPR.
Acţiunea este efectuată de poliţişti din cadrul Direcţiei Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, cu sprijinul structurilor de profil din cadrul Poliţiei Capitalei, IPJ Ilfov, IPJ Călăraşi şi IPJ Buzău, specialiştilor criminalişti din cadrul INC, DGPMB, IPJ Ilfov şi IPJ Călăraşi, precum şi al unor luptători din cadrul SIAS. Agerpres
EVENIMENT
Sprijin financiar pentru cultivatorii de legume. Ce sume pot fi accesate prin schema de ajutor de la stat. Condiții

Guvernul va aproba joi, prin hotărâre, schema de ”Ajutor de minimis pentru aplicarea Programului de susținere a producției de legume cultivate în spații protejate” în perioada 2025-2027.
Schema de ajutor de minimis se aplică pe întreg teritoriul României, în perioada 2025-2027, pentru susținerea producției de legume cultivate în spații protejate.
Sprijinul financiar de ajutor de minimis este de 1,5 euro/mp echivalentul a 1.500 euro/1.000 mp, pentru o suprafață cumulată…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
OPINIE. Marius Moldovan: Până la ce demisie sau destituire va continua sălbăticia de la meciurile ”U”- CFR Cluj?

Nici într-un câine turbat, căzut la pământ și plin de sânge nu îi dai cu piciorul în cap. Totuși asemenea scene s-au întamplat la Cluj când patru tineri oameni (?) i-au dat cu o cărămidă în cap unui jandarm, tatăl a doi copii care a leșinat și a căzut la pământ. Căzut fiind, i-au mai dat cu sete cu piciorul în cap.
S-a întâmplat în anul 2008, iar Poliția și Jandarmeria (de atunci) au reușit identificarea autorilor, urmată de condamnarea la niște ani…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Câți bugetari sunt în România: situația pe ministere. Numărul lor a crescut față de anul trecut

Câți bugetari sunt în România: Numărul bugetarilor a crescut. Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în februarie 2025, de 1.311.451. Sunt cu 4.558 mai multe comparativ cu finele anului trecut, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor (MF).
Peste 64% dintre posturile ocupate erau în administraţia publică centrală, respectiv 841.259 (plus 2.936 faţă de decembrie 2024), iar dintre acestea 621.809 erau în…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Fiecare șofer care achiziționează o mașină rulată speră că aceasta nu va avea defecte ascunse sau un kilometraj dat înapoi. Cu toate acestea, vehiculele cu un istoric curat nu sunt tocmai ușor de găsit. Mai mult, atunci când cumpărați anumite mărci, vă asumați riscuri mai mari – mai ales dacă căutați un model accesibil din clasa premium.
Compania de date auto carVertical a realizat un studiu pentru a afla ce mărci de mașini din România au de obicei un istoric…
Citește mai mult pe Cluj24.ro