Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: Doi români, mari mafioţi în India, aduşi cu cagule pe faţă şi escortaţi de zeci de poliţişti

Publicat


Doi infractori români periculoşi au fost arestați de poliţiştii din India, în Hyderabad. Şeful Poliţiei a organizat o conferinţă de presă, în care a prezentat cazul şi detaliile șocante ale infracţiunilor pe care le făceau cei doi români, informează, informează siasat.com.

Polițiiștii din Hyderabad, a arestat joi doi cetățeni români pentru că au încercat să fraudeze bancomatele în diferite părți ale orașului.

Persoanele arestate au fost identificate ca Dinita Virgil Sorinel (47 de ani), mecanic auto, și George Christian (28 de ani), lucrător pentru pardoseli din lemn din România.

Cei doi au fost prezentaţi în cadrul unei conferinţe de presă, organizată de şeful Poliţiei din Hyderabad, în care s-au prezentat şi obiectele folosite de aceştia la marile lor lovituri.

Furau datele cardurilor clienților de la bancomate

Polițiștii au spus că cei doi furau datele cardurilor de debit ale clienților băncii prin fixarea unui dispozitiv de skimmer și huse pentru corp care conțin micro-camere încorporate și carduri de memorie deasupra tastaturii bancomatelor.

Skimmerele au fost folosite pentru a absorbii date de pe banda magnetică de pe spatele unui card de debit sau de credit. Micro-camerele au fost utilizate pentru capturarea PIN-ului, care permite retragerea banilor folosind carduri frauduloase realizate prin inserarea datelor de pe bandă magică.

Cei doi români au fost identificați și reținuți atunci când se deplasau suspicios în apropierea aceluiași bancomat.
Un laptop, șapte skimmer, baterii, șapte capace de caroserie conținând o cameră încorporată cu baterie, carduri de memorie, telefoane mobile, cabluri USB, măști de față și alte alte dovezi care au fost folosite pentru a instala și fura date de la bancomate.

Românii au mărturisit că au venit în India, după instrucțiunile lui Cristi, un alt cetățean român. După ce a furat datele cardului de debit, Sorinel i-a trimis datele lui Cristi de la laptopul său.

Sorinel a mai spus că mai mulți români au venit în India și s-au răspândit în țară pentru a comite infracțiuni similare.

În ultimele 25 de zile, cei doi acuzați au comis furt de date la diverse bancomate din oraș, inclusiv bancomate la Uppal, Mehdipatnam, Tolichowki, Hi-Tec City și Abids.

ECONOMIE

FOTO: Imagini de pe loturile Câmpia Turzii-Chețani și Chețani-Iernut ale Autostrăzii A3. Care este stadiul construcțiilor

Publicat

Pe lotul Câmpia Turzii-Chețani al autostrăzii A3 se lucrează „cu frâna de mână trasă”, în timp ce pe lotul Chețani-Iernut peisajul este cu totul diferit, asfaltul fiind deja așternut, la începutul lunii decembrie, pe cea mai mare parte, scriu reprezentanții Asociației Pro Infrastructură, într-o postare pe Facebook.

„Un pasionat de infrastructură din comunitatea noastră a realizat săptămâna trecută un fotoreportaj de pe loturile Câmpia Turzii-Chețani (Straco) și Chețani-Iernut (Astaldi-Max Boegl) ale Autostrăzii A3.

Pe tronsonul de 15,7 km, cei de la Straco muncesc cu frâna de mână trasă, fiind încă în insolvență, având reale probleme de aprovizionare cu materiale de la furnizori și cu găsirea subcontractorilor în special pe partea de terasamente.

În 2019 avansul este doar 10%. Constructorul și-a concentrat puținele forțe la bretelele nodului rutier Chețani și la structurile de la Hădăreni, Chețani și Câmpia Turzii. Există însă și unele lucrări suplimentare puse în operă dar neincluse în contract de către CNAIR.

Din fericire, peisajul este complet diferit pe sectorul vecin executat de asocierea Astaldi-Max Boegl. Aici mobilizarea este foarte bună, șantierul ajungând la aproximativ 85% stadiu fizic. Asfaltul este așternut pe cea mai mare parte a lotului de 17,9 km, iar structurile sunt aproape gata”, se arată în postare.

Potrivit Asociației Pro Infrastructură, finalizarea în 2020 este imposibilă pentru lotul Câmpia Turzii-Chețani, progresul fizic total fiind acum în jur de 30%.

În schimb, lotul Chețani-Iernut, reprezentanții asociației dau ca termen realist de finalizare și inaugurare perioada iulie-august 2020.

Citește mai departe

EVENIMENT

Patru persoane din Mehedinți, reţinute pentru furtul a 13 tone de cereale de la o societate comercială

Publicat

arestat

Patru persoane din judeţul Mehedinţi au fost reţinute de poliţişti pentru 24 de ore după ce ar fi furat 13 tone de cereale din incinta unei societăţi comerciale din Drobeta Turnu Severin.

Potrivit IPJ Mehedinţi, cele patru persoane au fost reţinute după ce poliţiştii au efectuat joi două percheziţii domiciliare pe raza localităţii Şimian, oamenii legii ridicând mijloace materiale de probă. Persoanele la domiciliile cărora au fost efectuate percheziţiile erau bănuite de comiterea infracţiunii de furt calificat.

“Din probatoriul administrat s-a stabilit că în perioada 20.09.2019-24.10.2019, aceştia au pătruns într-o societate comercială, de pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin, de unde au sustras, în mod repetat, cantitatea de 13 tone de cereale, prejudiciul fiind de 28.000 lei. În locuinţele percheziţionate poliţiştii au identificat şi ridicat bunuri şi mijloace materiale de probă”, se precizează în comunicat.

În urma percheziţiilor, doi bărbaţi de 28 de ani din municipiul Drobeta Turnu Severin, respectiv 23 de ani din localitatea Şimian, două femei de 30 de ani din Şimian, respectiv 29 de ani din Drobeta Turnu Severin au fost reţinute pe bază de ordonanţă de reţinere şi introduse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Mehedinţi. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Ursul brun rămâne pe lista speciilor protejate. ONG-urile au adunat mii de semnături și au sesizat Parlamentul European

Publicat

Ursul brun rămâne pe lista speciilor protejate, Comisiile de Agricultură și Mediu din Camera Deputaților eliminând, miercuri, din proiectul de modificare a Legii Vânătorii, amendamentul care prevedea ca acest animal să fie trecut pe lista speciilor care pot fi vânate în perioadele prevăzute de lege.

Decizia a fost anunțată de ONG-ul WWF România, ai cărui reprezentanți au participat în calitate de observatori la dezbaterile comisiilor.

„Un argument important invocat de președintele ședinței a fost scrisoarea trimisă Guvernului și Parlamentului de către Comsia Europeană, la sesizarea WWF România și a altor ONG-uri.

Aceasta avertiza cu privire la riscul declanșării procedurii de infringement generat de amendamentul sus-menționat.

Așteptăm publicarea variantei finale adoptate de cele două comisii”, au declarat reprezentanții organizației.

Între argumentele care au stat la baza modificării privind situația urșilor, din legea vânătorii, a fost pericolul pe care îl reprezintă urșii, care s-au înmulțit în ultimul timp, pentru oameni.

Reprezentanții ONG-ului spun, însă, că situațiile în care urșii ajung în zonele populate de oameni pot fi ținute sub control și prevenite prin optimizarea intervențiilor de urgență, combaterea cauzelor care conduc la habituarea urșilor cu hrana provenită de la om, implementarea de metode de prevenție a conflictelor om-urs și, nu în ultimul rând, gestionarea efectelor schimbărilor climatice asupra biodiversității.

La rândul său, senatorul USR Mihai Goțiu, a declarat, după dezbaterea din comisii că reprezentanții partidului său se vor implica în elaborarea unei legislații mult mai ferme împotriva celor care dau mâncare urșilor în localități și apropierea acestora, împotriva fondurilor de vânătoare care nu-și respectă obligațiile și pentru protejarea habitatelor urșilor, dar și pentru trimiterea la pușcărie a braconierilor și a rețelelor care tranzacționează pui de urși.

„Să ne bucurăm că, împreună, am reușit să eliminăm articolul criminal, dar, de mâine, o să avem nevoie iar de sprijinul vostru pentru a nu lăsa loc de abuzuri și pentru protejarea reală a urșilor, dar și a caprelor negre, ciocârliilor și a întregii faune și flore din pădurile și munții României. Cu tot cu păduri”, a scris Goțiu pe pagina sa de Facebook.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Treizeci de oi, SPULBERATE într-un accident rutier din Satu-Mare

Publicat

Circa 30 de oi au fost ucise şi câteva rănite într-un accident rutier produs joi pe un drum din judeţul Satu Mare, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Paula Gabor.

Din primele informaţii reiese că un autoturism a intrat într-o turmă de oi care era pe Drumul Judeţean 109 L între localităţile Băbeşti şi Turţ. În urma impactului circa 30 de oi au murit iar altele au fost rănite.

Nicio persoană nu a fost rănită. În urma accidentului maşina a ajuns în şanţ. Poliţia efectuează cercetări. AGERPRES

Citește mai departe