Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: Doi tineri, prinși în flagrant cu 6 kg de canabis. Traficanți de droguri pe ruta Spania – România

Publicat

YouTube video

Doi tineri – o fată şi un băiat – au fost reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de risc şi trafic intern de droguri de risc, după ce au fost prinşi transportând cu un autoturism de teren un troler în care era ambalată cantitatea de 6 kg de canabis.

„La data de 31 octombrie 2019, poliţiştii din cadrul BCCO Bucureşti, împreună cu procurorii DIICOT, au prins în flagrant delict două persoane, în timp ce ar fi transportat, cu un autoturism de teren, un troler în care era ambalată cantitatea de 6 kg de canabis. La momentul legitimării, bărbatul din autoturism a prezentat o carte de identitate falsă, având aplicată fotografia sa şi datele de identitatea ale unei persoane decedate din februarie 2018”, informează vineri un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

În urma verificărilor efectuate de poliţişti, a rezultat că cei doi concubini se ocupau cu traficul internaţional de droguri de risc (canabis), pe ruta Spania – România, precum şi de distribuţia în Bucureşti.

Poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor trolerul cu canabis, 800 de lei şi un telefon mobil. De asemenea, a fost aplicat sechestrul asigurător asupra autoturismului.

Potrivit DIICOT, cei doi au fost reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de risc şi trafic intern de droguri de risc.

„La data de 23 octombrie, procurorii DIICOT s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că inculpatul C.C.F. se deplasează frecvent în Spania (aproximativ o dată pe lună), de unde cumpără 4-5 kilograme de canabis, pe care le expediază în România, prin intermediul unei firme de curierat. S-a reţinut faptul că inculpatul îşi ridică personal coletele de la firma de curierat şi, ulterior, distribuie drogurile dealerilor şi consumatorilor de pe raza municipiului Bucureşti”, menţionează DIICOT.

În urma investigaţiilor efectuate în cauză a rezultat faptul că, pe 23 octombrie, inculpatul a plecat de pe aeroportul Otopeni, cu o cursă a unei companii aeriene, pe ruta Bucureşti – Barcelona.

„Aflându-se pe teritoriul Spaniei, inculpatul a pregătit un colet ce conţinea cantitatea de 6 kilograme de canabis, pe care l-a expediat prin intermediul unei firme de transport, de pe un alt nume, (folosind în acest sens o carte de identitate falsă), ca expeditor fiind menţionată şi concubina sa, inculpata G.E.I. La data de 31 octombrie, în jurul orei 10,00, inculpatul, împreună cu concubina sa, s-a deplasat în municipiul Slobozia, cu un autoturism, de unde au preluat două bagaje de la reprezentantul companiei de transport după care au plecat spre municipiul Bucureşti”, precizează DIICOT.

Cei doi au fost opriţi în timp ce se aflau în autoturism, pe Autostrada 2, iar cu ocazia controlului efectuat în portbagajul autovehiculului a fost identificat un troler ce conţinea cantitatea de 6 kilograme de canabis.

Tânărul urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar faţă de concubina acestuia, procurorii DIICOT au solicitat instanţei luarea măsurii arestului la domiciliu, pe o durată de 30 zile.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti. AGERPRES

sursa foto/ video: politiaromana.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Plafonarea tarifelor la polițele RCA, prelungită. Ministrul Finanțelor: Din 10 milioane de vehicule doar 7 sunt asigurate

Publicat

trafic spre floresti.jpeg

Plafonarea tarifelor la polițele RCA va fi prelungită, anunță Ministrul Finanțelor Publice, Marcel Boloș.

Propunerea a fost pusă în transparență publică, având în vedere că măsura de plafonare expiră la finalul acestei luni.

Plafonarea tarifelor la polițele RCA, prelungită. Ministrul Finanțelor: Din 10 milioane de vehicule doar 7 sunt asigurate

„Vă anunț că am publicat în transparență o propunere de prelungire a plafonării tarifelor RCA până…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vânzarea țigărilor electronice către minori, interzisă. Unde este interzis fumatul. Legea a fost promulgată

Publicat

vânzarea băuturilor energizante și a țigărilor electronice către minori ar

Legea prin care vânzarea țigărilor electronice către minori este interzisă a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Actul normativ modifică și completează Legea nr. 201/2016 și Legea nr. 349/2002.

Noua legislație extinde interzicerea vânzării către tinerii cu vârsta sub 18 ani și interzicerea comercializării prin automate

pentru

  • ţigaretele electronice
  • flacoanele de reumplere pentru ţigarete
  • dispozitivele electronice pentru încălzirea tutunului.

Ce prevede…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Tânăr din Alba Iulia, prins băut la volan în județul Hunedoara. Ce alcoolemie avea

Publicat

tânăr din județul alba, reținut după ce a fost oprit

Un tânăr de 29 de ani din Alba Iulia a fost prins băut la volan, pe un drum din județul Hunedoara. Polițiștii i-au deschis dosar penal.

Acesta a fost identificat în trafic, marți seara, în jurul orei 20.20, pe strada Republicii din municipiul Brad. Conducea un autoturism.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, potrivit IPJ Hunedoara.

Polițiștii municipiului Brad au întocmit dosar de cercetare…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Irina Rimes își aduce ”Sufrageria” la Cluj-Napoca. Artista, în concert la Casa de Cultură a Studenților

Publicat

irina rimes @ sala palatului 051 1.jpg

Începând cu 28 martie, Irina Rimes transformă România în scena și locul ei de joacă, mai exact în ”Sufrageria Irinei”. Muzica plină de emoție, atmosfera plină de bucurie și profunzimea versurilor artistei vor fi prezente în fiecare colț, deoarece Irina Rimes pleacă într-un turneu oficial, iar prima oprire va fi la Cluj-Napoca.

Irina Rimes își aduce Sufrageria la Cluj-Napoca. Artista, în concert la Casa de Cultură a Studenților

”Așadar, dacă vrei să auzi live…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe