Connect with us

ACTUALITATE

VIDEO: Doi ursuleți care se bucură de zăpadă, filmați pe marginea unui drum din Vrancea. Șoferii, avertizați să circule cu grijă

Publicat


Doi ursuleți au fost filmați jucându-se în zăpadă, pe marginea unui drum din Vrancea.

Imaginile au fost publicate, joi, pe Facebook, iar Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice le atrage atenția șoferilor să circule cu grijă și să nu se oprească pentru a le arunca mâncare.

”Chef mare de joacă pe marginea drumului național care traversează Munții Vrancei! Din fericire pentru ei, ursoiaca era pe aproape, dar necazul nostru este ca mâine exista riscul să ne trezim cu ei accidentați de vreo mașină. Așadar conduceți cu grijă și nu hrăniți urșii!”, este mesajul postat de Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice de la Focșani.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

METEO: Valori termice oscilante și precipitații slabe cantitativ, în următoarele două săptămâni

Publicat

Valorile termice estimate de către meteorologi pentru următoarele două săptămâni (27 ianuarie – 9 februarie) vor fi oscilante: la început, în scădere, după care vor urca spre 10, chiar 12 grade, se arată în prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), publicată luni.

În zona Banatului

În primele două zile, media maximelor termice va creşte de la 5 la 9 grade, urmând să scadă uşor, la 7 grade, pe 30 ianuarie. În intervalul 31 ianuarie – 5 februarie, media va oscila între 9 şi 12 grade, iar până pe 9 februarie se va situa în jurul a 7 grade.

Media temperaturilor minime va fi uşor negativă în intervalul 30 ianuarie – 2 februarie şi la finalul celei de-a doua săptămâni, iar în restul timpului se va situa între 0 şi 4 grade.

Precipitaţii slabe se pot semnala zilnic, dar vor avea o probabilitate mai ridicată de apariţie în intervalele 27 – 29 ianuarie şi 31 ianuarie – 3 februarie, când local vor fi moderate cantitativ.

În Crişana

În primele două zile, media maximelor termice va creşte uşor, de la 5 la 7 grade, urmând să revină la 5 grade, pe 29 şi 30 ianuarie. În intervalul 31 ianuarie – 5 februarie, valorile medii diurne vor oscila între 7 şi 10 grade, iar până pe 9 februarie, aceeaşi medie se va situa în jurul a 6 grade.

Media temperaturilor minime va fi uşor negativă în intervalul 30 ianuarie-2 februarie şi la finalul celei de-a doua săptămâni, iar în restul timpului se va situa între 0 şi 3 grade.

Precipitaţii slabe se pot semnala zilnic, dar vor avea o probabilitate mai ridicată de apariţie în intervalele 27 – 29 ianuarie şi 31 ianuarie – 4 februarie, când local vor fi moderate cantitativ.

În Transilvania

În perioada 27 – 31 ianuarie, media regională a maximelor termice va oscila între 3 şi 6 grade. În intervalul 1 – 5 februarie, valorile vor fi de 6 – 7 grade, iar până pe 9 februarie, aceeaşi medie se va situa în jurul a patru grade.

Temperaturile minime se vor menţine negative de-a lungul celor două săptămâni şi se vor situa, în medie, între -5 şi 0 grade.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar, dar în intervalele 27 – 29 ianuarie şi 31 ianuarie – 3 februarie precipitaţiile vor avea o probabilitate mai ridicată de apariţie şi local vor fi moderate cantitativ.

În Maramureş

Între 27 şi 31 ianuarie, media regională a maximelor termice va oscila între 3 şi 5 grade. Ulterior, în intervalul 1 – 5 februarie, valoarea medie va fi în jur de 6 grade, iar până pe 9 februarie, de 4 – 5 grade.

Temperaturile minime se vor menţine, în medie, apropiate de zero grade, cu excepţia intervalului 30 ianuarie – 1 februarie şi a ultimelor zile ale celor două săptămâni, când media lor se va situa între -3 şi -1 grad.

Precipitaţii slabe se pot semnala zilnic, dar vor avea o probabilitate mai ridicată de apariţie în intervalele 28 – 29 ianuarie şi 31 ianuarie – 4 februarie, când local vor fi moderate cantitativ.

În Moldova

Din 27 şi până pe 31 ianuarie, media regională a maximelor termice va fi de 5 – 6 grade, iar în intervalul 1 – 5 februarie va oscila uşor în jurul a 7 grade. Până pe 9 februarie, aceeaşi medie va fi de 4 – 6 grade.

Temperaturile minime se vor menţine, în medie, apropiate de zero grade, mai puţin în intervalul 30 ianuarie – 1 februarie şi în ultimele zile ale celor două săptămâni, când media va oscila între -3 grade şi -1 grad Celsius.

Regimul pluviometric va fi deficitar, însă în unele zile ale primei săptămâni vor fi posibile precipitaţii slabe.

În Dobrogea

Pe parcursul celor două săptămâni, vremea se va menţine caldă pentru această perioadă din an, cu temperaturi maxime, în medie, de 7 – 9 grade. În intervalul 1 – 5 februarie se estimează că media temperaturilor maxime va fi uşor mai ridicată şi se va situa în jurul a 10 grade.

Media temperaturilor minime va oscila între 1 şi 4 grade, posibil mai scăzută, spre zero grade pe 31 ianuarie şi 9 februarie. Precipitaţiile vor fi posibile la începutul primei săptămâni, dar în general slabe.

În Muntenia

Pe parcursul celor două săptămâni, vremea se va menţine caldă pentru această perioadă din an, cu temperaturi maxime, în medie, de 6 – 9 grade. În intervalul 1 – 5 februarie se estimează că media temperaturilor maxime va fi mai ridicată şi se va situa în jurul a 11 grade.

Media temperaturilor minime se va situa între zero şi 3 grade, posibil mai scăzută, în jurul a -2 grade, în intervalele 30 ianuarie – 1 februarie, respectiv 7 – 9 februarie.

Regimul pluviometric va fi deficitar, însă în unele zile vor fi posibile precipitaţii în general slabe.

În Oltenia

Pe parcursul celor două săptămâni, vremea se va menţine caldă pentru această perioadă din an, cu temperaturi maxime, în medie, de 5 – 8 grade.

În intervalul 1 – 5 februarie, media temperaturilor maxime va fi mai ridicată şi se va situa în jurul a 10 grade. Pe de altă parte, media temperaturilor minime se va situa între zero şi 3 grade, posibil mai scăzută, în jurul a -2 grade, în intervalele 30 ianuarie – 1 februarie şi 7 – 9 februarie.

Precipitaţii, în general slabe cantitativ, vor fi doar în unele zile ale perioadei de referinţă.

La munte

În intervalele 27 – 29 ianuarie şi 1 – 5 februarie, media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 1 şi 3 grade, fiind mai ridicată decât în mod normal în această perioadă din an.

În celelalte zile ale celor două săptămâni, această medie se va menţine la valori negative, cele mai reci zile urmând a se înregistra pe 29 şi 30 ianuarie.

Temperaturile minime se vor situa, în medie, între -6 şi -2 grade, posibil mai scăzută, în jurul a -8 grade, în intervalele 30 ianuarie – 1 februarie şi 7 – 9 februarie.

Precipitaţii slabe se pot semnala zilnic, dar vor avea o probabilitate mai ridicată de apariţie în intervalele 27 – 29 ianuarie şi 31 ianuarie – 4 februarie, când local vor fi moderate cantitativ.

Estimările meteo sunt realizate pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Fată de 13 ani amenințată cu moartea sau cu violul de doi băieți de 13 şi 15 ani. A primit peste 700 de mesaje 

Publicat

Poliţiştii din Galați au stabilit că doi minori, de 13 ani şi 15 ani, au trimis peste 700 de mesaje de ameninţare cu moartea sau cu violul unei fete de 13 ani, din comuna Schela.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Galaţi, Gabriela Costin, cei doi adolescenţi sunt tot din comuna Schela şi făceau parte din anturajul fetei. Cei doi sunt acuzaţi de comiterea infracţiunilor de ameninţare şi hărţuire.

“Cei doi au declarat poliţiei că totul a fost o joacă, nu au dorit să facă rău victimei şi nu au conştientizat implicaţiile legale ale faptelor lor”, a declarat Gabriela Costin.

Mesajele au început pe data de 26 decembrie şi au fost trimise prin intermediul unei aplicaţii tellonym, în care expeditorul rămâne anonim, iar părinţii minorei au depus în aceeaşi zi o plângere la postul de poliţie din localitatea de domiciliu, plângere în baza căreia s-a întocmit un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de ameninţare. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Peste 840 de permise de conducere, reţinute într-o singură zi, la nivel naţional

Publicat

amenzi politie

Poliţiştii au reţinut într-o singură zi, duminică, peste 840 de permise de conducere.

Potrivit IGPR, poliţiştii rutieri au constatat 145 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, fiind reţinute 842 de permise de conducere şi retrase 179 de certificate de înmatriculare.

“La data de 26 ianuarie, poliţiştii au organizat 232 de acţiuni, la nivel naţional, pentru a preveni faptele antisociale. Au intervenit la 2.633 de evenimente, dintre care 2.236 au fost sesizate de cetăţeni prin 112. În urma activităţilor, au fost constatate 721 de infracţiuni, 165 de persoane fiind surprinse în flagrant delict”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române, transmis luni AGERPRES.

De asemenea, au fost depistate 13 persoane urmărite naţional sau internaţional, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 28 de măsuri preventive.

Pentru alte nereguli constatate, poliţiştii au aplicat 9.937 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.034.717 lei. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Hotelierii din Republica Moldova vor să înveţe de la români tehnici de management

Publicat

receptie hotel

Hotelierii din Republica Moldova intenţionează să dezvolte un parteneriat cu cei din România, de la care să înveţe metodele de management folosite în cadrul diferitelor departamente, cum ar fi vânzări, rezervări, promovare, dar şi lucrul cu personalul, informează Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Potrivit unui comunicat, remis duminică AGERPRES, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc, împreună cu SKAL Internaţional Bucureşti, a organizat în perioada 24-27 ianuarie 2020 un infotur pentru o delegaţie formată din 20 de reprezentanţi ai hotelurilor din Republica Moldova, aceştia fiind interesaţi să cunoască dotările camerelor şi facilităţile acordate de hotelurile româneşti, dar şi metodele de management folosite în cadrul diferitelor departamente: vânzări, rezervări, promovare, dar şi lucrul cu personalul.

Cu acest prilej, hotelierii din Republica Moldova au vizitat 14 hoteluri de 4 şi 5 stele din Bucureşti, atât ale lanţurilor internaţionale, cât şi investiţii româneşti, printre care Capital Plaza, Ambasador, Sheraton, Intercontinental, Cismigiu, Lido, Pullman şi Phoenicia Grand Hotel, care a fost gazda principală a grupului. În programul vizitei a fost inclus un tur al Capitalei, dar şi restaurantele Cercul Militar Naţional şi Pescăruş, unde s-au servit produse tradiţionale româneşti.

“Pentru început, partenerii noştri din Republica Moldova doar au vizitat hotelurile, urmând ca anul viitor să facă şcolarizare practică. În Republica Moldova, nu sunt multe lanţuri hoteliere, motiv pentru care hotelierii din această ţară, cei care vor să ajungă la nivel european, s-au gândit că cel mai bine ar fi să înveţe de la noi, pentru că hotelurile româneşti sunt competitive pe piaţa europeană. Această acţiune este susţinută financiar integral de membrii FPTR printre care se numără şi SKAL International Bucureşti. Am ales această perioadă în mod special, pentru a sărbători împreună cu colegii noştri moldoveni Ziua Unirii Principatelor Române”, a declarat Dragoş Răducan, prim-vicepreşedintele executiv al FPTR.

La rândul său, Stanislav Rus, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Hotelurilor şi Restaurantelor din Republica Moldova, a precizat că scopul acestui infotur constă în continuarea promovării şi dezvoltării parteneriatului turistic dintre Republica Moldova şi România pe segmentul hotelier, eficientizării dialogului profesionist dintre hotelieri, dar şi familiarizării hotelierilor moldoveni cu cele mai bune practici şi tehnici de management folosite în administrarea business-ului hotelier din ţara noastră.

Acesta a fost al doilea infotur pentru Asociaţia Hotelierilor din Republica Moldova.

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) este singura federaţie reprezentativă la nivel de de sector de activitate “turism, hoteluri, restaurante”
având în componenţă angajatori care asigură venituri salariale pentru 73.752 de persoane şi deţine peste 80% din cifra de afaceri a acestui domeniu de activitate. AGERPRES

Citește mai departe