Connect with us

EVENIMENT

VIDEO Două arme de foc, deținute ilegal, descoperite de polițiștii din Gorj. Percheziții la persoane bănuite de braconaj cinegetic

Publicat

YouTube video

Miercuri, 29 mai, poliţiştii din Gorj au efectuat o percheziție domiciliară, pe raza comunei Licurici, la locuința a doi bărbaţi, de 58, respectiv 30 de ani, ambii din localitate, bănuiţi de braconaj  cinegetic, contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi al munițiilor.

braconaj

Au fost descoperite două arme letale de foc, deținute ilegal, care ar fi fost folosite pentru comiterea unor fapte de braconaj, 15 kg. de carne de vânat, provenită din activităţi de braconaj cinegetic, 21 de cartuşe cu alice şi proiectil unic, cât și elemente componente pentru confecționarea artizanală a cartuşelor de vânătoare, respectiv: capse, pulbere şi dispozitive de sertizat şi capsat.

Din cercetări a reieșit că cele două arme de foc letale ar fi fost achiziționate din Franţa, de bărbatul de 30 de ani, în anul 2018 şi ar fi fost introduse în România, fără drept, în cursul lunii septembrie 2018.

De asemenea, la locuința bărbaţilor, care nu sunt autorizați pentru a deţine, purta şi folosi arme letale sau neletale, au fost descoperite trofee de vânat din specia căprior și mistreţ, provenite din activităţi de braconaj cinegetic şi un pistol aflat în stare avansată de corodare.

Bunurile descoperite au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Polițiștii i-au condus la audieri pe cei doi bărbați.

În cauză, poliţiştii desfăşoară cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, conform Codului Penal, contrabandă calificată, conform Legii 86/2006 privind Codul vamal al României şi braconaj cinegetic, conform Legii 407/2006 privind Vânătorii şi protecţia fondului cinegetic.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Centru de zi pentru persoane vârstnice, la Abrud. Clădirea va fi inaugurată luni, 2 octombrie, de Ziua pensionarului

Publicat

centru de zi pentru persoane vârstnice, la abrud. clădirea va

Primăria Abrud va inaugura luni, 2 octombrie, Centrul de zi pentru persoane vârstnice. Investiția se ridică la peste 3 milioane de lei.

Evenimentul va avea loc luni, 2 octombrie 2023, de la ora 12.00, pe strada 1 Mai, numărul 2, în Abrud, în fosta Unitate Militară.

Potrivit reprezentanților Primăriei Abrud, inaugurarea centrului va avea loc în ziua în care este sărbătorită Ziua Pensionarului.

Vezi și Premieră în Munții Apuseni: Centru de zi pentru vârstnici, cantină…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Alertă de incendiu la Spitalul de Copii din Timișoara. Autoritățile au decis evacuarea pacienților

Publicat

video: alertă de incendiu la spitalul de copii din timișoara.

Incendiu la Spitalul de Copii din Timișoara: Desfășurare de forțe la Spitalul ”Louis Țurcanu” din Timișoara, după ce la 112 au fost semnalate degajări de fum.

Potrivit primelor informații, ar fi vorba despre un incendiu la Secția de chirurgie ortopedie, care se manifestă la o stație de oxigen.

Nu au fost înregistrate victime. Autoritățile au decis ca pacienții din interiorul secției să fie evacuați.

Este vorba despre aproximativ 25 de copii, printre care și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vrei să-ţi schimbi cărţile? Ai ocazia duminică, la BookSwap. Îţi dau cartea mea, îmi dai cartea ta…

Publicat

schimb carti targ.jpeg

Cititorii care doresc să-şi schimbe cărţile cu cele din bibliotecile altora au ocazia să o facă, duminică, la Cluj, la BookSwap.

Îţi dau cartea mea, îmi dai cartea ta…

„Într-o lume în continuă schimbare, cum putem sărbători literatura și să protejăm mediul în același timp? Răspunsul este simplu: BookSwap revine la Cluj în a doua ediție a sa, transformând cititul într-o experiență sustenabilă și captivantă. Evenimentul, organizat de către…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Președinte ANCOM: Tehnologia 5G va fi majoritară în România, undeva la sfârşitul anului 2026

Publicat

președinte ancom: tehnologia 5g va fi majoritară în românia, undeva

Tehnologia 5G va fi majoritară în România, undeva pe la sfârșitului anului 2026. Chiar și așa tranziția nu va fi simplă, susține președintele ANCOM, Valeriu Zgonea.

ne dau speranţe că, undeva la sfârşitul anului 2026, tehnologia 5G va fi majoritară în România, dar tranziţia nu va simplă, a declarat, miercuri, într-o dezbatere de specialitate, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), Valeriu Zgonea.

„Discutăm…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe