Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: Două grupări infracționale specializate în contrabandă cu tutun și alcool, destructurate de polițiști

Publicat

contrabanda
YouTube video

La data de 21 iunie a.c., polițiști specializați în combaterea criminalităţii organizate din Craiova, Alba, Gorj, Mehedinţi, Olt și Hunedoara, sub supravegherea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – B. T. Gorj, au acționat pentru destructurarea a două grupări infracţionale, cu preocupări în domeniul contrabandei cu tutun şi alcool.

Au fost efectuate 45 de percheziţii domiciliare, în județele Gorj, Dolj, Mehedinţi şi Hunedoara, fiind puse în aplicare 34 de mandate de aducere.

Din cercetări a reieșit că membrii acestor grupări ar fi acţionat în Gorj, începând din 2018, pentru a obţine venituri necuvenite din comercializarea de produse accizabile,
(ţigări şi alcool) introduse ilicit în România din state non-UE, respectiv Serbia și Macedonia de Nord.

 

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat peste 144.000 de ţigarete, aproximativ 170 kg. de foi de tutun uscat, 15 kg. de tutun în diferite stadii de prelucrare, 39 de litri de alcool etilic, provenit din contrabandă, 2 dispozitive de mărunţit tutun, aproximativ 600 de tuburi pentru confecţionarea de ţigări, un autoturism, 23 de telefoane mobile, peste 1.000 de euro și 49.000 de lei.

 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, iar la percheziții au fost angrenați polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, precum și jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

sursa: politiaromana.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Vouchere pentru renovarea caselor: 72.500 de lei pentru izolație, termopane noi și lucrări la acoperiș. Cum se pot obține banii

Publicat

vouchere pentru renovarea caselor: 72.500 de lei pentru izolație, termopane

Statul Român vrea să dea vouchere pentru renovarea exterioară a locuințelor. 

Mai exact, este vorba despre izolație termică la exterior, montări sau înlocuire de termopane și izolare a acoperișului. 

Pentru toate lucrările de acest fel, cei interesați ar putea primi un voucher de 72.500 de lei.

Banii ar urma să vină dintr-un proiect promovat la nivel european, de unde România ar urma să primească 1,4 miliarde de euro. Este vorba despre proiectul RePowerEU.

Cum ar…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Capre sfâşiate de câini în Floreşti

Publicat

chris robert lvcl3 nv fg unsplash scaled e1695889793152.jpg

O locuitoare din Floreşti, Simona Laura, reclamă faptul că pe strada Izlazului, cel puţin o capră a fost sfâşiată de câini.

„URGENT! In capătul străzii Iazului, pe câmp, sunt lăsate 4 capre legate. Acum 10 minute a fost atacată una din ele de către 2 câini. Capra este mutilata, muscata toată și suferă enorm acum.

Dacă cunoaște cineva pe domnul care le deține, va rog sa se sesizeze. Este foarte posibil ca și celelalte 3 sa fie atacate.
I-am gonit pe…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Precizări AFM, după suspendarea ”Casa Verde Fotovoltaice” 2023. Când ar putea fi reluat programul

Publicat

precizări afm, după suspendarea ”casa verde fotovoltaice” 2023. când ar

Vicepreşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), Andrei Antipa, a făcut precizări, joi, despre suspendarea programului ”Casa Verde Fotovoltaice”. Acesta susține că jurisprudenţa favorabilă ar fi împiedicat această situație.

Programul „Casa Verde Fotovoltaice” a fost suspendat în urma unei hotărâri a Curţii de Apel Oradea prin care s-a admis cererea formulată de unul dintre instalatorii care nu au fost validaţi de instituţie.

Antipa a menţionat că…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

NU se mai majorează salariul minim din construcții și agricultură. Guvernul a retras proiectul de pe ordinea de zi. Motivul

Publicat

dorin nistor: un instalator sau un electrician poate câștiga mai

NU se mai majorează salariul minim din construcții, agricultură și industria alimentară: Guvernul retrage proiectul de ordonanță privind majorarea salariului minim în aceste domenii, a anunța joi, premierul Marcel Ciolacu. 

Motivul este acela că unele salarii ar fi scăzut după introducerea contribuțiilor la sănătate, în ciuda majorării de pe hârtie.

„Calculele prezentate în această dimineață de Ministerul Finanțelor arată că în urma introducerii asigurărilor de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe