Connect with us

ACTUALITATE

VIDEO Drumarii clujeni au scos UTILAJELE. 800 de tone de material ANTIDERAPANT împrăștiate pe drumurile din județ

Publicat

deszapezire.jpg

La această oră, în județul Cluj nu există drumuri blocate sau închise. Șoferii sunt sfătuiți să circula cu atenție pentru că s-a format polei în mai multe zone din județ.

Luni dimineața, pe raza judeţului Cluj pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii specifice sezonului rece.

De asemenea, din cauza căderilor de zăpadă înregistrate în cursul zilei de ieri, precum și a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate în cursul nopții, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de fenomenul de polei.

În acest context, în cursul zilei de duminică, 9 ianuarie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 35 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin și Gilău. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 22 de utilaje, potrivit Consiliului Județean Cluj.

Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 11 drumuri judeţene, cu 8 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 275 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de duminică, 9 ianuarie, s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 19 drumuri judeţene, cu 11 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 11 drumuri judeţene, cu 9 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 170 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gherla, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 26 de drumuri judeţene, cu 9 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 13 drumuri…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Salvamont: Peste 70 de persoane, salvate de pe munte în ultimele 24 de ore

Publicat

salvamont romania
Arhivă foto

În decursul ultimelor 24 de ore, salvamontiștii au intervenit pentru salvarea a 71 de persoane, dintre care 24 au fost transportate la spital, conform anunțului făcut joi de către Salvamont România.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional s-au primit 71 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Salvamont.

Potrivit sursei citate, cele mai multe apeluri – 10 – au fost primite de către Salvamont Sinaia, urmând Salvamont Bihor şi Salvamont Municipiul Braşov, cu câte 8 intervenţii.

„În cazul acestor intervenţii au fost salvate 71 de persoane.

Dintre acestea, 24 au fost predate serviciului de ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital.

S-au primit şi 41 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre domeniile schiabile”, menţionează reprezentanţii Salvamont. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

COMUNA ROMA – ANUNȚ DE INTERES PUBLIC – Obținere autorizație de mediu retea de alimentare cu apa

Publicat

anunt general de mediu 1000x600.webp.webp

PRIMARIA COMUNEI ROMA, judetul Botosani, cu sediul în sat Roma, comuna Roma, judetul Botosani, CUI 3372114, dorește să obțină autorizație de mediu pentru Retea de alimentare cu apa potabila in comuna Roma, judetul Botosani, unde se desfășoară activitățile de: 8411-Administratie publica locala si   3600-Captarea, trtarea si distributia apei.

Informațiile publicului formulate în scris/informațiile privind potențialul impact asupra mediului se pot depune/pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Botosani, Bulevardul Mihai Eminescu nr.44, telefon 0231584135 în timp de zece zile lucrătoare de la data publicării prezentrului anunt.

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

O idilă interzisă, scânteia scandalului într-un bar din Botoșani. Un bărbat de 32 de ani i-a înjunghiat pe fratele și tatăl iubitei cu 18 ani mai mică

Publicat

mascati politisti perchezitii.jpg

O iubire interzisă a fost scânteia care a aprins scandalul într-un bar din Botoşani. Trei bărbaţi, printre care şi un minor, şi-au împărţit pumni şi picioare, după ce fratele unei adolescente şi-a prins sora împreună cu iubitul, cu 18 ani mai mare.

Furios, băiatul şi-a chemat în ajutor părintele. Când s-a văzut încolţit de tatăl şi fratele minorei, partenerul acesteia nu s-a sfiit să scoată cuţitul. Răfuiala a fost aplanată abia după apariţia mascaţilor, relatează observatornews.ro.

Incidentul s-a petrecut azi-noapte în barul din localitatea Libertatea, judeţul Botoşani. În timp ce adolescentul de 16 se distra împreună cu mai mulţi prieteni, sora sa, cu doi ani mai mică, a intrat în local împreună cu iubitul de 32 de ani. De…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Europenii, pesimişti în legătură cu şansele unei victorii a Ucrainei în faţa Rusiei. Sondaj

Publicat

steag ucraina sursa foto pixabay
sursa foto: pixabay.com fotografie cu caracter ilustrativ

Conform unui sondaj de opinie realizat în 12 țări din UE și publicat miercuri, cetățenii europeni sunt pesimiști cu privire la șansele Ucrainei de a câștiga războiul împotriva Rusiei și văd o înțelegere negociată între cele două țări ca fiind cel mai probabil rezultat. Aceste informații sunt preluate și citate de AFP.

Conform acestui sondaj realizat în ianuarie pentru think tank-ul Consiliul European pentru Relaţii Externe (ECFR), doar 10% dintre persoanele intervievate se aşteaptă ca Ucraina să câştige pe teren.

Aproximativ 20% anticipează o victorie a Rusiei, în timp ce 37% cred că războiul se va încheia printr-o formă de „compromis” între cele două ţări.

Cele mai optimiste cu privire la şansele de victorie ale Ucrainei sunt Polonia, Suedia şi Portugalia, cele mai pesimiste fiind Grecia, Ungaria şi Italia.

Publicarea acestui sondaj coincide cu împlinirea a doi ani de la începutul invaziei ruse din Ucraina şi într-un moment când această ţară se află în dificultate în faţa unei Rusii revigorate de erodarea sprijinului occidental pentru Kiev şi de ipoteza unei reveniri a lui Donald Trump la Casa Albă.

Ce cred aproximativ 31% dintre cei chestionaţi

Aproximativ 31% dintre cei chestionaţi consideră că Europa ar trebui să ajute Ucraina să-şi recupereze teritoriile ocupate de Rusia, în timp ce 41% sunt în favoarea ideii ca Europa să determine Ucraina să negocieze un acord de pace cu Rusia.

Cu toate acestea, 41% dintre repondenţi consideră că UE ar trebui fie „să crească”, fie „să menţină” sprijinul pentru Ucraina la nivelurile actuale în cazul încetării ajutorului SUA sub o posibilă preşedinţie Trump.

Majoritatea europenilor (56%) ar fi „dezamăgiţi” de alegerea lui Donald Trump, 43% considerând că aceasta ar face mai puţin probabilă o victorie ucraineană.

Sondajul a colectat răspunsuri de la un total de aproximativ 17.000 de persoane din Austria, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Spania, Suedia şi Ungaria. Agerpres

Citește mai departe