Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: Fetiţă de trei ani cu arsuri, transportată în cursul nopţii cu un elicopter SMURD de la Craiova la Bucureşti

Publicat

O fetiţă în vârstă de trei ani, care suferise arsuri pe 20% din suprafaţa corpului, a fost transportată cu un elicopter SMURD de la Craiova la Bucureşti, în cursul nopţii de luni spre marţi, a anunţat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

„Noaptea trecută, echipajul elicopterului SMURD EC-135 nr. 334, compus din locotenent-comandor Asofie Ciprian, căpitan Gheţa Robert, medic Ispas Vlad şi asistent medical Molodoi Marian, a fost solicitat să intervină pentru transportarea pe cale aeriană a unei paciente în vârstă de 3 ani cu arsuri pe 20% din suprafaţa corpului, cauzate din pricina vărsării unui lichid fierbinte. Fetiţa a fost preluată de un elicopter SMURD de pe aeroportul din Craiova şi transportată la Bucureşti, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu, în vederea acordării îngrijirii medicale care se impun”, se arată într-o postare de pe contul de Facebook al DSU.

Conform aceleiaşi surse, pacienta a fost monitorizată şi asistată de o echipă medicală asigurată de UPU SMURD Floreasca pe tot parcursul zborului.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, luni, că patru noi elicoptere SMURD urmează să fie operate de piloţi cu experienţă, chemaţi din rezervă, care să poată executa misiuni de noapte.

Secretarul de stat Raed Arafat a arătat, la rândul său, că medicii care asigură în acest moment servicii de urgenţă pe elicopterele şi pe avioanele SMURD vor putea să îşi continue activitatea şi pe timpul nopţii, atunci când o aeronavă devine disponibilă.

Marcel Vela îi ceruse secretarului de stat Raed Arafat, pe 31 decembrie, să găsească soluţii pentru ca elicopterele SMURD să poată zbura şi noaptea spre sau de la centrele universitare medicale din ţară.

Reacţia ministrului a venit în contextul în care o fetiţă de 11 ani, rănită grav la cap în urma unui accident produs în staţiunea Băile Govora, a fost transferată la un spital din Capitală cu ambulanţa, chiar dacă în apropiere a fost trimis un elicopter SMURD, care după 10 minute de la aterizare ar fi părăsit zona pe motiv că se întuneca afară. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Elevii intră în vacanța de primăvară 2024. Câte zile libere vor avea de 1 Mai și Paște. Calendar an școlar și examene

Publicat

elevii intră în vacanța de primăvară 2024. câte zile libere

Elevii intră în vacanța de primăvară 2024, vineri, 26 aprilie, după terminarea cursurilor. Vor avea o săptămână și jumătate de vacanță, apoi se întorc la școală. Perioada include zilele libere de 1 Mai și Paște 2024.

Elevii de clasa a VIII-a...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VREMEA până la finalul lunii mai: Cât de tare se încălzește. Condiții meteo de Paște 2024

Publicat

vremea până la finalul lunii mai: cât de tare se

VREMEA până la finalul lunii mai. Condiții meteo de Paște 2024. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni. Se anunță timp frumos, cu temperaturi potrivite pentru perioada în care ne aflăm.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Val de premii ale elevilor clujeni la Olimpiada Națională de Coregrafie de la Cluj-Napoca

Publicat

3 coregrafie.jpg

Cei mai buni elevi care studiază discipline coregrafice în învățământul preuniversitar din România, au participat la Cluj-Napoca, în perioada 22 -25 aprilie, la Olimpiada Națională de Coregrafie.

La această olimpiadă, au participat 108 elevi, din opt orașe din România: București, Constanța, Iași, Timișoara, Bacău, Galați, Brăilași Cluj-Napoca.

Premii și mențiuni

coregrafiecoregrafie

Județul Cluj a fost reprezentat la disciplinele Dans Clasic și Dans Contemporan…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Fost deținut al Penitenciarului Aiud, trimis în judecată. A distrus de două ori vasul de WC și ușa de la baie

Publicat

fost deținut al penitenciarului aiud, trimis în judecată. a distrus

Un fost deținut al Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud a fost trimis în judecată pentru distrugere. În data de 19 aprilie 2024, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară.

”La data de la...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe