Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: Filmul secret cu intervenția haotică de la Colectiv, realizat de ISU, ținut ascuns timp de 4 ani. Ce surprind imaginile

Publicat

Ziarul Libertatea a intrat în posesia unui filmuleţ de 20 de minute şi 40 de secunde realizat în noaptea incendiul de la Colectiv chiar de subofiţerul care a însoţit primul echipaj ISU Bucureşti Ilfov, ajuns la locul dezastrului, şi ascuns de superiorii lui, informează ziarul Alba24.ro.

Filmul integral va fi publicat la ora 10:30, la emisiunea Adrianei Nedelea și va fi disponibil și pe Alba24. Potrivit jurnaliștilor de la Libertatea, imaginile ar putea schimba multe dintre lucrurile care se știau despre tragedie.

O parte dintre imagini sunt disponibile AICI

La patru ani de la incendiul de la Colectiv în urma căruia 64 de persoane au murit, un ofiţer de pompieri a decis să ofere imaginile redacţiei Libertatea. Imaginile nu au fost făcute publice niciodată pentru că surprindeau o altă variantă decât cea comunicată publicului, anume că intervenţia de salvare a vieţilor a fost impecabilă.

„După ce s-a realizat ce conţin, filmările colegului meu nu au fost văzute decât de către un grup mic de ofiţeri superiori, nu au fost folosite nici la analizele interne, nu au fost date Corpului de Control al Guvernului Cioloş şi nici procurorilor”, a explicat ofiţerul de pompieri, care a cerut păstrarea confidenţialităţii asupra numelui său.

Filmul dezastrului surprinde haosul, lipsa de organizare şi de preocupare a salvatorilor pentru viaţa umană. Imaginile arătau cu totul altceva decât ISU, IGSU şi DSU pretinseseră oficial, a explicat ofiţerul.

Filmarea care a început în jurul orei 22:43, în momentul în care omul a ajuns acolo cu primul echipaj ISU-SMURD, durează 20 de minute şi este realizată cu o singură cameră. Ea nu se încheie la ora 23:03, ci mai târziu, din cauza pauzelor de filmare.

În majoritatea cazurilor, civilii sunt cei care merg la victime şi încearcă să le ajute. Tot ei sunt cei care le cară, cu mâinile goale, spre ambulanţe. Nu se vede niciun pompier care să verifice semnele vitale ale trupurilor inerte şi arse, dacă mai respiră sau nu, sau să încerce manevre de resuscitare la faţa locului.

În lipsa unor tărgi, oamenii arşi sunt urcaţi pe paleţi şi duşi până la ambulanţe. Picioarele lor se bălăngăne în gol.

IGSU şi ISU Bucureşti Ilfov nu au răspuns întrebărilor ziarului despre existenţa filmului şi felul în care l-au folosit. Libertatea l-a contactat pe Raed Arafat. Secretarul de stat a negat că ar avea cunoştinţă de existenţa imaginilor:

„Din verificările mele, un astfel de film nu a ajuns la DSU. Nu am văzut aşa ceva, din ce-mi amintesc“, a declarat Arafat într-un schimb de mesaje pe telefon.

sursa: libertatea.ro, Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Furt la Mănăstirea Râmeț: Un hoț care a intrat pe geamul unei chilii a lăsat o femeie fără bani

Publicat

furt la mănăstirea râmeț: un hoț care a intrat pe

O femeie cazată într-o chilie a Mănăstirii Râmeț, care a rămas fără bani va fi parte vătămată într-un dosar de furt. 

Hoțul este un bărbat care a reușit să intre în camera acesteia și să îi fure banii dintr-un dulap. Este vorba despre un caz de furt calificat la Mănăstirea Râmeț din județul Alba.

Recent, în data de 19 aprilie 2024, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară. Nicolae C.,, va fi judecat pentru furt calificat. Dosarul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Trei pași pentru securizarea conturilor de pe rețelele sociale, înainte de a pierde accesul la ele. Recomandări DNSC

Publicat

trei pași pentru securizarea conturilor de pe rețelele sociale, înainte

Trei pași pentru securizarea conturilor de pe rețelele sociale, recomandați de Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică.

În ciuda precauțiilor pe care le luăm, conturile noastre de social media pot fi compromise, avertizează DNSC.

Cum au ajuns procurorii DIICOT Alba Iulia să cerceteze furtul unui cont de Instagram, după ce o tânără a accesat un link suspect

Mulți români se trezesc fără acces la propria pagină de Facebook sau Instagram. Atacatorii au atunci acces…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Complicele unui escroc judecat de magistrații din Alba, după cinci ani de la o înșelăciune prin ”Metoda Accidentul”

Publicat

metoda ”comisionul” prin care un livrator din alba iulia a

După mai bine de cinci ani, magistrații din Alba au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat cercetat pentru înșelăciune. Este vorba despre o faptă comisă în 2018, prin metoda accidentul. Faptă care a lăsat o femeie fără 4000 de euro. 

Între timp persoana păgubită a decedat, dar fiul ei a cerut continuarea procesului.

Făptuitorul principal, cel care a dat telefonul și a contactat persoana păgubită, nu a fost identificat. Singura persoană care va ajunge în fața…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sute de mii de lei aruncați la Cluj pe eutanasierea câinilor. Fără programe de sterilizare, județul se va umple de patrupede

Publicat

bubic 1.jpg

Primăriile din județul Cluj cheltuie, anual, sute de mii de lei pentru eutanasierea câinilor fără stăpân. Sumele cresc de la an la an, deși omorârea câinilor nu este o soluție pentru a reduce numărul acestora. 

Banii ar trebui băgați în sterilizare pentru că, altfel, județul Cluj riscă să de umple de câini comunitari, potrivit reprezentanților Federației pentru drepturile animalelor Transilvania.

Sute de mii de lei aruncați la Cluj pe eutanasierea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe