Connect with us

ACTUALITATE

VIDEO FOTO. Coroane de flori la Cluj-Napoca la statuia lui EMINESCU de Ziua Culturii Naționale. S-a cântat „Sara pe deal”

Publicat

whatsapp image 2022 01 15 at 4.05.11 pm 1 e1642256057446.jpeg

La statuia lui Mihai Eminescu din fața Teatrului Național Cluj-Napoca s-a organizat sâmbătă, de Ziua Culturii Naționale, ceremonia depunerii coroanelor de flori de către autoritățile locale și Uniunea Scriitorilor, însoțită de câteva mesaje din partea Uniunii Scriitorilor și primarului Emil Boc. Nu au lipsit momentele religioase, și nici cele artistice ale elevilor clujeni, care au animat atmosfera.

„Ziua de 15 ianuarie a fost aleasă zi a Culturii Naționale întrucât reprezintă data nașterii Poetului Național al românilor, Mihai Eminescu”, anunță prezentatorul în deschiderea evenimentului.

În continuarea acestuia, un cor de băieți clujeni a cântat Imnul României, după care a urmat momentul religios, susținut de mitropolitul Clujului, IPS Andrei, ce a subliniat câteva idei referitoare la importanța zilei de 15 ianuarie pentru români.

„Eminescu e mare, e foarte mare, pentru că a enunțat o propoziție care rămâne valabilă: <<Biserica este mama spirituală a neamului românesc>>. Și apoi, subliniem încă un aspect, pentru că este neglijat în vremurile noastre: dragostea lui față de neam, față de țară”, a punctat mitropolitul.

Ulterior Te Deum-ului, a avut loc discursul primarului Emil Boc, întrerupt la un moment dat de vântul puternic care a răsturnat un suport pentru steaguri, în care acesta a pus accentul pe faptul că democrația există datorită culturii.

whatsapp image 2022 01 15 at 4.09.54 pm

„Fără cultură, nu am ajunge să trăim într-o societate democratică, nu am avea acces la libertate și prosperitate, nu am ieși niciodată din sărăcie. Educația și cultura reprezintă, poate, cele mai importante lucruri prin care ieșim din ignoranță, prin care luptăm împotriva extremismului, sunt cele…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Negreniul va avea CANALIZARE de tip vacuumatic, anunță CJ Cluj

Publicat

consiliul judetean e1679656983863.jpg

Consiliul Județean Cluj a emis certificatul de urbanism necesar în vederea introducerii rețelei de canalizare menajeră, în sistem vacuumatic, în comuna Negreni, a comunicat CJ Cluj.

„Viitorul sistem de evacuare a apelor uzate va avea o lungime totală de peste 28 km, cu cca. 11 km de conducte de refulare. De-a lungul rețelei vor fi amplasate o stație de epurare de 800 de mc și două stații de vacuum de 75 de mc fiecare.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Ne bucurăm când primarii caută soluții, mai ales dintre cele moderne, la problemele comunităților. Susținem cu toată…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

400 de vizitatori pe zi la Turnul Pompierilor. Boc: E de mare succes, de mare impact

Publicat

turn 4.jpg

Noul punct de atracție de la Cluj-Napoca este un real succes printre localnici și turiști. Deschis în această săptămână, marți, pentru public, Turnul Pompierilor îi atrage și datorită panoramei ce li se deschide în față vizitatorilor.

„Sunt 400 de vizitatori pe zi. E de mare succes, de mare impact, și ne bucurăm că clujenii aprecizaă acest efort pe ca l-am făcut. E dimensiune turistică, de a vedea <<Turnul celor trei vârste>> și poți a vea o imagine unică asupra Clujului”, a spus Emil Boc la postul de radio Ziua Live.

Primarul spune că ISU Cluj oferă, prin expoziția din turn, câteva…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO FOTO. Calvarul „low cost” continuă pe aeroportul din Cluj. Zborul Wizz Air spre Liverpool are o ÎNTÂRZIERE nedeterminată

Publicat

wizz avion.jpg

Nu e prima dată când vorbim despre calitatea serviciilor oferite de companiile aeriene „low cost”. Întârzierile repetate ori chiar curse anulate fac ca nemulțumirile în rândul călătorilor să crească. Este și cazul zborului Wizz Air spre Liverpool de azi, 24 martie.

aeroport 2

aeroport


Inițial se anunțase o întârziere la decolare de 30 de minute, pentru ca ulterior aceasta să se transforme într-una nedeterminată. Zeci de persoane, unele cu copii mici, sunt afectate de această întârziere. Cu atât mai agasantă este ridicarea din umeri a personalului de sol la întrebarea, pertinentă de altfel: „Când…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. AMENZI de 60.000 lei aplicate de Protecția Consumatorilor în Cluj, pentru comercializarea unor produse CONTRAFĂCUTE

Publicat

fake 1 e1679661419476.jpg

În data de 23.03.2023, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj prin CJPC Cluj, sub coordonarea vicepreședintelui ANPC, Sebastian Hotca, a continuat acțiunile de control la operatorii economici care comercializează produse textile, în județul Cluj. Cu această ocazie au fost aplicate 3 amenzi în valoare totală de 60.000 de lei pentru comercializarea unor produse contrafăcute, informează ANPC.

fake 2

fake 3


„Acțiunile s-au derulat în cadrul campaniei Academia Comisarilor – în care sunt implicați tinerii noștri colegi – și au urmărit modul în care sunt…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe