Connect with us

ACTUALITATE

VIDEO FOTO. Drum județean din Cluj BLOCAT de o surpare de stânci. Curățarea va începe luni, pentru că e WEEKEND

Publicat

drum blocat 1 e1645865796273.jpg

Drumul județean DJ 107T, care face legătura dintre centrul de comună Măguri Răcătău și satul Măguri este blocat după surparea unor stânci de pe versanți, fiind deschisă o rută alternativă pentru șoferi.

Primarul comunei Măguri Răcătău, Alexandru Livescu, a declarat sâmbătă pentru Cluj24 că se află la fața locului împreună cu reprezentanți de la Drumurile Județene pentru evaluarea situației, cazul fiind anunțat și Prefecturii Cluj.

”Este o cantitate de 250 de mc de piatră desprinsă de pe versant și a acoperit drumul. Am deschis o rută alternativă spre satul Măguri, fiind vorba despre un drum de coastă pe care s-a împrăștiat material antiderapant.

Drumul trece prin defileul Someșului Rece și prin situl Natura 2000.

Luni se va întruni o comisie, la care vor fi prezenți și cei de la Apele Române și de la sit, pentru a se găsi cea mai bună metodă de a se degaja drumul. Drumul județean respectiv face legătura între centrul de comună, satul Măguri Răcătău, și satul Măguri”, a spus Livescu.

Întrebat de ce nu se intervine mai repede pentru degajarea drumului, primarul a spus că, probabil, pentru că este weekend…

Alexandru Livescu crede că drumul ar putea fi degajat într-o singură zi, iar acest lucru se va întâmpla luni.

”Cauzele alunecării și desprinderii stâncilor de pe versant sunt naturale. Iarna, apa pătrunde în fisurile stâncilor, îngheață, iar la dezgheț se desprind stâncile. Sunt bucăți de stâncă și de 15-20 de tone, problema va fi cu ce se vor stransporta de aici”, a mai spus primarul din Măguri Răcătău.

O localnică din Măguri Răcătău a declarat la rândul său că a sesizat blocarea drumului sâmbătă dimineață în…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Numărul firmelor radiate a crescut enorm în primele cinci luni din acest an

Publicat

urbanism.jpg

Numărul firmelor radiate la nivel naţional a crescut cu 9,25% în primele cinci luni din 2022, comparativ cu perioada similară a anului trecut, până la 29.634 radieri, conform statisticilor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Cele mai multe radieri au fost înregistrate în municipiul Bucureşti – 4.576 (plus 8,36% faţă de ianuarie-mai 2021) şi în judeţele Timiş – 1.344 (plus 5,58%), Cluj – 1.322 (plus 13,67%) şi Constanţa – 1.312 (plus 12,23%).

La polul opus, cele mai puţine radieri au fost consemnate în judeţele Ialomiţa – 247 (în creştere cu 17,62% faţă de primele cinci luni ale anului trecut), Călăraşi – 258 (plus 11,21%) şi Covasna – 266 (minus 0,37%).

Creşterile cele mai semnificative ale numărului de radieri s-au înregistrat în judeţele Teleorman (plus 33,96%), Vrancea (plus 22,62%) şi Sălaj (plus 20,3%). În perioada analizată au fost consemnate cele mai mari scăderi în ceea ce priveşte numărul firmelor radiate în judeţele Dâmboviţa (minus 13,41%), Brăila (minus 12,82%) şi Olt (9,60%) .

 

Numărul firmelor radiate a crescut enorm în primele cinci luni din acest an: Pe domenii de activitate

Pe domenii de activitate, numărul cel mai mare de radieri a fost înregistrat în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor – 7.935 (plus 6,54% raportat la ianuarie-mai 2021), construcţii – 2.724 (plus 10,60%), activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice – 2.448 (plus 8,46%) şi industria prelucrătoare 2.411 (plus 10,75%).

În mai 2022, au fost consemnate 3.017 radieri de firme, cele mai multe în Bucureşti (522) şi în judeţele Olt (182), Cluj (165) şi Constanţa (138). AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

S-a deschis linia ferată cu ecartament larg din Portul Galați, cu o lună mai devreme

Publicat

gl

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță că joi dimineață a fost redeschisă linia ferată cu ecartament larg din Portul Galați, cu o lună înainte de termenul de finalizare a lucrării.

Lucrările realizate de CFR Infrastructură în regie proprie au început pe data de 6 iunie și au fost finalizate cu aproape o lună mai devreme decât termenul estimat.

Din acest moment trenurile de marfă care vin din Ucraina, via Republica Moldova, pot descărca cerealele direct în Portul Galați, fară a mai avea nevoie de transbordare la frontieră, anunță Sorin Grindeanu.

 

S-a deschis linia ferată cu ecartament larg din Portul Galați, cu o lună mai devreme: lucrări specifice

 

Cerealele care vor ajunge astfel rapid în Portul Galați pot fi transferate mult mai eficient pe barje sau pot fi depozitate în silozul din port, care are o capacitate de 25.000 de tone.

Pentru repunerea în funcțiune a acestei linii de cale ferată cu ecartament larg, CFR Infrastructură a executat o serie lucrări specifice. Este vorba despre „înlocuirea a 780 traverse din lemn speciale de 2,80 m, înlocuirea a 246 de traverse din lemn speciale de pe aparate de cale și pe linia încălecată, înlocuirea a 5,382 de tone de materialul mărunt de prindere , completarea prismei cu 385 de tone de piatră spartă și executarea burajelor tehnologice”, potrivit lui Sorin Grindeanu. MEDIAFAX

Citește mai departe

ACTUALITATE

Luna iulie aduce în Oradea încă două "valuri" de dezinsecţie pentru stârpirea insectelor de disconfort

Publicat

2022 07 06 dezinsectie.jpg

Luna iulie va aduce în Oradea încă două „valuri” de dezinsecţie pentru stârpirea insectelor de disconfort. Tratamentele la sol împotriva larvelor şi ţânţarilor adulţi sunt programate pentru perioadele 11 – 16 iulie şi 18 – 30 iulie.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CFR Cluj insistă pentru un portar nou. NEGOCIAZĂ cu Silviu Lung Jr.

Publicat

silviu lung jr.jpg

CFR Cluj speră să-și completeze lotul cu Silviu Lung jr., aflat la finalul contractului cu Kayserispor. Pe portarul în vârstă de 33 de ani îl mai vrea și Marius Șumudică la Al Raed, noul lui club din Arabia Saudită.

Bălgrădean nu a întâmpinat probleme în Armenia, unde nu a avut mai nimic de apărat în partida cu Piunik, dar conducerea lui CFR caută să-l înlocuiască pe „Pufi” pentru meciurile următoare din sezonul acesta.

Președintele Balaj a anunțat că obiectivul principal în ceea ce a mai rămas din perioada de transferări îl constituie aducerea lui Silviu Lung jr.

Portarul în vârstă…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe