Connect with us

EVENIMENT

VIDEO. FOTO. Maryna din Ucraina și-a deschis un business la Cluj: Nici nu am îndrăznit să visez că voi primi bani

Publicat

Maryna Hesal este din Khmelnytskyi, Ucraina, și anul trecut viața ei era una normală. În februarie 2022, când Rusia a invadat Ucraina, Maryna era în vacanță, la Cluj. Se pregătea să viziteze Transilvania, când vestea a căzut ca un trăznet: țara ei era în război.

La mai bine de un an și jumătate, Maryna este tot la Cluj și a luat viața de la capăt, ba mai mult, face ceea ce îi place. Ajutată de Fundația Open Fields, ea a primit un grant și și-a deschis propria afecere.

Maryna din Ucraina și-a deschis un business la Cluj: Nici nu am îndrăznit să visez că voi primi bani

Cu două săptămâni înainte de izbucnirea războiului, tânăra, care acum are 34 de ani, a venit în România, la Cluj, De aici se pregătea să exploreze Transilvania, una dintre destinații fiind și Brașovul. A crezut ca majoritatea ucrainenilor că totul se va sfârși în 3 zile.

„Au trecut acele zile, apoi ne-am spus că va dura câteva săptămâni, apoi câteva luni și ne vom întoarce acasă”, spune Maryna.
Dar asta nu s-a întâmplat. Așa că a rămas la Cluj, aproape de casă, de Ucraina, unde sunt tatăl și fratele ei. La început, bombele nu au căzut acolo, iar tatăl ei, care are o clădire de birouri a transformat-o într-un fel de pensiune unde ucrainenii care fugeau din zonele bombardate puteau petrece o noapte, două, în drumul lor spre alte țări.

Maryna Hesal este din Khmelnytskyi, Ucraina, și anul trecut viața ei era una normală. În februarie 2022, când Rusia a invadat Ucraina, Maryna era în vacanță, la Cluj. Se pregătea să viziteze Transilvania, când vestea a căzut ca un trăznet: țara ei era în război.

La mai bine de un an și jumătate, Maryna este tot la Cluj și a luat viața de la capăt, ba mai mult, face ceea ce îi place. Ajutată de Fundația Open Fields, ea a primit un grant și și-a deschis…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Tânăr fără permis la volan, dar cu droguri în maşină. A fost reţinut de poliţiştii clujeni

Publicat

pliculete droguri.jpg

Un bărbat de 30 de ani a fost prins de poliţiştii clujeni în timp ce conducea o maşină, deşi nu avea permis. În schimb, poliţiştii au găsit în maşina cestuia pliculeţe cu droguri.

„La data de 25 februarie a.c., în jurul orei 00.45, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic pentru verificări, pe DJ 161, în afara localității Luna de Jos, un autoturism condus de un bărbat, de 30 de ani, din comuna Jucu.

În acest context, polițiștii…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Efecte psihologice ale singurătății. Persoanele care locuiesc singure: între libertate, dependența de tehnologie și depresie

Publicat

efecte psihologice ale singurătății. persoanele care locuiesc singure: între libertate,

Efecte psihologice ale singurătății: Persoanele care locuiesc singure pot experimenta difereite stări, spun psihologii. Ele se mișcă între libertatea de a face ce vor oricând și dependența de tehnologie, depresie și alte efecte. 

Singurătatea poate avea diferite efecte psihice asupra indivizilor, iar aceste efecte pot varia în funcție de personalitatea și circumstanțele fiecărei persoane.

Vorbim în primul rând desăre izolare socială. Persoanele care locuiesc singure pot…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Numerele câștigătoare la LOTO duminică, 25 februarie 2024

Publicat

numerele câștigătoare la loto duminică, 25 februarie 2024

Numerele câștigătoare la LOTO duminică, 25 februarie 2024. Loteria Română a organizat TRAGERILE SPECIALE LOTO DE DRAGOBETE.

Pentru aceste trageri, Loteria Română a suplimentat fondul de câștiguri al categoriei I la LOTO 6/49 cu 100.000 de lei, la JOKER cu 50.000 de lei, și cu 25.000 de lei la LOTO 5/40.

Numerele câștigătoare la LOTO de duminică, 25 februarie 2024

  • Loto 6/49: 39, 1, 14, 48, 10, 26
  • Noroc: 3 1 9 4 7 5 5
  • Joker: 28, 11, 24, 26, 31 + 20
  • Noroc Plus: 3 8 8 7 1 2
  • Loto…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Recoltă a poliţiştilor clujeni în weekend: 375 de amenzi în valoare de 140.000 de lei

Publicat

politie actiuni weekend.jpg

În acest final de săptămână, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au derulat o serie de acțiuni la nivelul întregului județ, în vederea asigurării ordinii și liniștii publice, combaterii faptelor antisociale, verificării respectării legislației în domeniul comerțului și creșterii nivelului de siguranță rutieră, prin depistarea persoanelor care conduc fără permis de conducere, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Cluj24.ro

Citește mai departe