Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: Fumul toxic rezultat din incendiul de la Salonta se îndreaptă spre Ungaria

Publicat

Fumul toxic rezultat din incendiul izbucnit la depozitul de deşeuri plastice de la Salonta este îndreptat de vânt către Ungaria, respectiv localitatea Gest, a declarat vineri, pentru AGERPRES, comisarul şef al Gărzii de Mediu Bihor, Sever Şerbănescu.

„Fumul merge exact către localitatea Gest din Ungaria. Direcţia fumului este pe nord, nord-vest, aşa ziceau colegii de la Poliţia de frontieră. Din ce s-a discutat la faţa locului, poliţia de frontieră a anunţat autorităţile maghiare, în baza protocolului, despre această poluare transfrontalieră”, a declarat Sever Şerbănescu.

Potrivit comisarului şef, reprezentanţii firmei SC Granuplast Direct SRL au precizat că pe suprafaţa depozitului se găsesc 1.300 de tone de deşeuri de material plastic şi granule, rezultate în urma mărunţirii deşeurilor. Ei colectează deşeurile din plastic, le toacă cu utilaje speciale şi apoi le distribuie unor firme.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu Bihor vor demara luni un control la această firmă, după ce au lăsat vineri o invitaţie administratorului societăţii de a se prezenta la începutul săptămânii viitoare la sediul instituţiei.

„Vrem să vedem modul de gestionare a acestor deşeuri, într-un control complex”, a precizat Şerbănescu.

Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea a declarat, prin purtătorul de cuvânt Laura Bondar, că incendiul a fost localizat, nu există pericolul propagării acestuia la alte localităţi din zonă, în continuare acţionându-se în vederea stingerii incendiului în totalitate.

Un incendiu puternic a izbucnit, în noaptea de joi spre vineri, în municipiul Salonta, la periferia acestuia, la un depozit de colectare şi reciclare deşeuri de plastic, aparţinând de SC Granuplast Direct SRL, de pe strada Ghestului nr. 4, în apropierea Staţiei CFR Salonta, unde îşi are sediul Punctul de Trecere a Frontierei Salonta feroviar.

Conform Laurei Bondar, în jurul orei 6,30 incendiul a fost localizat, neexistând pericolul propagării focului şi la alte localităţi din zonă.

Echipajele de intervenţie de la ISU Bihor acţionează, prin cei aproximativ 50 de pompieri militari, în continuare pentru lichidarea incendiului, fiind implicate şi alte focare locale din partea administraţiei locale. Focul emană în atmosferă un fum toxic, negru şi dens, care nu merge spre oraş, ci spre frontiera cu ţara vecină. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Restricții de circulație pe A1 Sebeș-Sibiu și alte tronsoane de autostradă. Unde se fac lucrări. Atenționări pentru șoferi

Publicat

restrictii lucrari autostrada.jpg

CNAIR anunță restricții de circulație, vineri, 19 aprilie, pe A1 Sebeș-Sibiu și alte tronsoane de autostradă. Șoferii sunt atenționați să circule cu prudență în zonele respective.

Restricții de circulație, 19 aprilie

A1 Sebeș-Sibiu, km 280+800 – 281+370, Apoldu de jos – Miercurea Sibiului, până la ora 19.00

  • se execută lucrări de reparații la partea carosabilă. Banda 1 și banda de urgență, restricționate, calea 1 (sens Sibiu-Sebeș). Se circulă îngreunat pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mai mulți BANI pentru profesorii care corectează lucrări la Evaluare Națională și Bac 2024, anunță ministrul Educației

Publicat

1 surpriza unde se corecteaza in acest an lucrarile de bacalaureat si evaluarea nationala e1642756060978.jpg

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că profesorii care corectează lucrări la Evaluare Națională și Bac 2024 vor primi mai mulți bani, anul acesta. Ministrul a explicat că suma pe care o vor primi cadrele didactice implicate în această acțiune va fi calculată la volumul de muncă.

În acest an, lucrările elevilor la Evaluare Națională și Bacalaureat vor fi corectate digitalizat. Profesorii evaluator vor fi selectați aleatoriu prin platforma…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vremea în România până la mijlocul lunii mai. ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni

Publicat

vremea în românia până la mijlocul lunii mai. anm a

Vremea în România până la mijlocul lunii mai. ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Se anunță o perioadă cu temperaturi în general potrivite pentru data din calendar. Nu sunt excluse perioadele specifice, cu instabilitate atmosferică și precipitații abundente.

Meteorologii de la ANM au emis estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoatrele patru săptămâni, în intervalul 22 aprilie – 20 mai 2024. Specialiștii prognozează temperaturi în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

GHID fiscal pentru frizeri, coafeze și manichiuriste, publicat de ANAF. Care sunt obligațiile

Publicat

anaf reia programul prin care informează frizerii și coafezele asupra

Impozitarea persoanelor fizice care oferă servicii de înfrumusețare sau întreținere corporală. Un ghid privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală a fost publicat de către ANAF, pe portalul instituției.

Potrivit ANAF, ghidul poate fi găsit la rubrica Asistență contribuabili/Servicii oferite contribuabililor/Ghiduri curente și alte materiale informative.

Vezi AICI ghid…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe