Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: FURTUNĂ la Mamaia. Vântul a luat pe sus umbrelele și a răsturnat șezlongurile de pe plajă

Publicat

YouTube video

Turiștii de pe plaja din Mamaia au fost surprinși, marți după-amiaza, de o furtună, după ce, ca din senin, un vânt puternic a luat pe sus umbrelele și a răsturnat șezlongurile de pe plajă.

Rafalele puternice, care au atins aproximativ 70 de kilometri pe oră, i-au gonit pe turişti, care au alergat să îşi recupereze prosoapele şi să adăpostească la hoteluri.

Până marți, la ora 23.00, aproape jumătate din România se află sub cod galben de vreme rea, cu ploi, vanât puternic și chiar grindină.

Meteorologii spun că pe litoral vremea nu va fi bună de plajă nici în cursul zilei de miercuri.

 

sursa video: Facebook

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EDUCATIE

Crește numărul școlilor finanțate prin Programul „Masa caldă”. Peste 180.000 de copii vor beneficia

Publicat

scoala elevi generic ebihoreanul 23062022 1.jpg

Numărul școlilor finanțate prin Programul „Masa caldă” crește la 450. Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, numărul este trei ori mai mare decât în anii anteriori.

Potrivit ministrului Cîmpeanu, a fost finalizată Ordonanța de Urgență de acordare a suportului alimentar pentru preșcolari și elevi din încă 100 de unități de învățământ.

Sorin Cîmpeanu a anunțat că joi a fost finalizat, publicat pe site-ul Ministerului Educației, și se află pe circuitul de avizare interministerială proiectul Ordonanței de Urgență de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din încă 100 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat.

„Astfel, numărul școlilor finanțate prin Programul „Masa caldă” crește la 450, fiind de trei ori mai mare decât în anii anteriori. Aceasta este o modalitate cât se poate de concretă prin care Guvernul înțelege să susțină accesul la educație al unui număr de 180.000 de copii care au nevoie de acest sprijin”, spune ministrul Sorin Cîmpeanu, pe Facebook.

Proiectul noii Legi a învățământului preuniversitar cuprinde extinderea acestui număr la 1.000.000 de elevi, începând de anul viitor.

De asemenea, tot joi a fost finalizat, publicat pe site-ul Ministerului Educatiei și se află pe circuitul de avizare interministerială proiectul Ordonanței de Urgență pentru modificarea și completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011- transportul elevilor școlarizați într-o altă localitate decât cea de domiciliu.

Prin acest proiect, un număr estimat de 200.000 de elevi vor beneficia de alocații de transport de până la 4 ori mai mari în raport cu plafoanele actuale.

„Se creează și baza legală prin care acest prag poate fi depășit prin contribuția consiliilor județene”, mai spune ministrul Educației.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Premierul Ciucă a făcut anunțul: ”Compensarea prețului la carburant se prelungește până la sfârșitul anului”

Publicat

premierul ciucă a făcut anunțul: ”compensarea prețului la carburant se

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, joi,  în debutul şedinţei de Guvern, că compensarea  preţului la carburanţi va fi prelungită până la sfârşitul anului. Executivul a adoptat o decizie privind prelungirea respectivei OUG. La fiecare litru de benzină sau motorină compensarea este de  50 de bani/litru.

Se prelungește ordonanţa de urgenţă prin care este compensat preţul la carburanţi

„Vom prelungi ordonanţa de urgenţă prin care compensăm preţul la carburanţi. A fost o decizie care a produs efecte. Am reuşit să stabilizăm şi chiar să scadă preţul la combustibil, preţ care produce efecte în întreg lanţul. În felul acesta, până la sfârşitul anului vom beneficia de acceaşi măsură de compensare”, a declarat Nicolae Ciucă.

Astfel, șoferii vor beneficia de prețuri mai mici atât la…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Compensarea prețului la carburanți a fost PRELUNGITĂ până la sfârşitul anului

Publicat

benzina.jpg

Compensarea preţului la carburanţi va fi prelungită până la sfârşitul anului. Anunțul a fost făcut joi, 29 septembrie, de către premierul Nicolae Ciucă.

„Vom prelungi ordonanţa de urgenţă prin care compensăm preţul la carburanţi. A fost o decizie care a produs efecte. Am reuşit să stabilizăm şi chiar să scadă preţul la combustibil, preţ care produce efecte în întreg lanţul. În felul acesta, până la sfârşitul anului vom beneficia de acceaşi măsură de compensare”, a spus premierul în debutul şedinţei de Guvern.

Executivul a anunţat miercuri că pe ordinea de zi a şedinţei se află analiza proiectului de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea OUG 106/2022 pentru susţinerea acordării de reduceri ale preţurilor la benzină şi motorină şi pentru modificarea art. 18 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 41/2022 pentru instituirea Sistemului naţional privind monitorizarea transporturilor rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat RO e-Transport şi de abrogare a art. XXVIII din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Avertizare nowcasting: Patru județe, sub Cod galben de VREME REA. Ploi abundente, descărcări electrice, vânt și grindină

Publicat

furtuna 5 e1590994948630.jpeg

ANM a emis, în urmă cu puțin timp, noi avertizări de vreme rea pentru zone din județele Arad, Bihor, Satu Mare și Sălaj.

Potrivit meteorologilor, se vor semnala descărcări electrice, local averse care vor cumula peste 20…25 l/mp, intensificări ale vântului și grindină de mici dimensiuni.

Avertizarea este valabilă joi, 29 septembrie, până la ora 19.30.

Avertizare nowcasting: Patru județe, sub Cod galben de VREME REA. Zone vizate:

Județul Arad: Arad, Pecica, Sântana, Ineu, Chișineu-Criș, Nădlac, Curtici, Șiria, Vladimirescu, Pâncota, Macea, Secusigiu, Șicula, Zimandu Nou, Șimand, Apateu, Semlac, Sintea Mare, Beliu, Mișca, Craiva, Seleuș, Cermei, Șepreuș, Livada, Felnac, Zărand, Iratoșu, Șofronea, Grăniceri, Socodor, Zădăreni, Peregu Mare, Olari, Pilu, Dorobanți, Zerind;

Județul Bihor: Salonta, Tinca, Batăr, Ciumeghiu, Holod, Avram Iancu, Cociuba Mare, Șoimi, Tulca, Olcea, Răbăgani, Husasău de Tinca, Căpâlna, Mădăraș, Sâmbăta, Mădăras, Marghita, Săcueni, Sânmartin, Tileagd, Oșorhei, Brusturi, Tăuteu, Sălard, Chișlaz, Ineu, Derna, Sârbi, Abrămuț, Copăcel, Ciuhoi, Cetariu, Săcădat și Spinuș;

județul Sălaj: Șimleu Silvaniei, Șărmășag, Crasna, Bobota, Pericei, Ip, Nușfalău, Măeriște, Bocșa, Valcău de Jos, Marca, Plopiș, Halmășd, Chieșd, Camăr, Boghiș, Șamșud, Carastelec;

Județul Satu Mare: Tășnad, Supur, Bogdand, Hodod, Cehal.

Citește mai departe