Connect with us

EVENIMENT

VIDEO Gospodării inundate şi copaci doborâţi de furtună în Teleorman. Pompierii au intervenit în mai multe situaţii de urgenţă

Publicat

Gospodării inundate şi mai mulţi copaci doborâţi de vânt – este bilanţul ploilor torenţiale căzute sâmbătă seara, în judeţul Teleorman.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman, în judeţ s-au înregistrat, din cauza vremii nefavorabile, mai multe situaţii de urgenţă la care pompierii militari şi autorităţile locale au intervenit pentru restabilirea stării de normalitate.

În localitatea teleormăneană Drăghineşti din comuna Gratia, s-a intervenit pentru evacuarea apei din trei gospodării.

Pentru îndepărtarea copacilor căzuţi pe carosabil, pompierii au acţionat pe DE 70, pe raza localităţii Văceni, pe DN 51, în localitatea Poroschia, pe DN 5C, în localitatea Năsturelu, pe DJ 504, între Alexandria şi Lăceni, pe DJ 506, între Brânceni şi Smârdioasa, şi pe raza localităţii Cervenia.

Intervenţiile pompierilor s-au încheiat noaptea trecută, când au fost înlăturate în totalitate efectele fenomenelor meteorologice.

Sâmbătă seara, aproape jumătate dintre localităţile din Teleorman s-a aflat, timp de două ore şi jumătate, sub avertizare cod portocaliu de averse torenţiale de până la 50 l/mp, frecvente descărcări electrice, vânt puternic cu aspect de vijelie şi grindină de mici dimensiuni.

Meteorologii anunţă pentru zilele următoare vreme instabilă, cu averse ce vor avea şi caracter torenţial, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină.

De duminică, ora 12,00, până luni, ora 3,00, judeţul Teleorman se află sub avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, iar până marţi, ora 23,00, este valabilă şi o informare meteo de instabilitate atmosferică şi precipitaţii însemnate cantitativ.

ISU Teleorman recomandă populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere, pentru facilitarea evacuării apei. Pe timpul căderilor de grindină şi vijeliilor, cetăţenii trebuie să se adăpostească în locuinţe sau alte spaţii care să le asigure protecţia, iar pentru limitarea posibilelor pagube generate de vijelii – să parcheze autoturismele în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Nou record pentru gramul de aur

Publicat

1711660843 aur lingouri pixabay e1681306504193.jpg

Aprecierea monedei americane și a metalului galben la 2.192 – 2.214 dolari, aproape de maximul istoric de 2.222,39 dolari, atins în 21 martie, au ridicat prețul la gramul de aur de la recordul de 323,4240 lei, atins miercuri, la 327,8351 lei.

Față de începutul anului, prețul la gramul de aur a crescut cu 27 de lei, evoluție datorată aprecierii unciei de aur care s-a amplificat după ce oficialii Rezervei Federale americane au lăsat de înțeles că sunt pregătiți…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: Accident în zona centrală din Alba Iulia. Un șofer și-a abandonat mașina după ce a lovit un autoturism parcat

Publicat

video Știrea ta: accident în zona centrală din alba iulia.

Un accident rutier s-a produs joi seara, în zona centrală a municipiului Alba Iulia, lângă centrul comercial Mercur City Center.

Șoferul unui autoturism înmatriculat în județul Sibiu a lovit o mașină parcată, iar mai apoi a abandonat autoturismul în stradă și a plecat. 

Proprietarul mașinii lovite a sunat la 112 pentru a semnala accidentul. „Operatoarea mi-a spus să am răbdare. Când au echipaj o să trimită”, ne-a transmis cititorul Alba24.

Polițiștii au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Proiect ambițios pentru Ambulatoriul Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj. Manager: Avem 1.000 de pacienți pe zi

Publicat

ambulator integrat infectioase centru diagnostic.jpg

Ambulatoriul Spitalului Clinic de Boli Infecțiose din Cluj-Napoca va fi reabilitat, își va extinde serviciile și va fi dotat cu noi echipamante medicale.

Fostul Centru de Diagnostic și Tratament, preluat de spital împreună cu Consiliul Județean Cluj, tratează zilnic 1.000 de pacienți.

Proiect ambițios pentru Ambulatoriul Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj. Manager: Avem 1.000 de pacienți pe zi

Spitalul Clinic de Boli Intecțioase are în proiect de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Lucrări de întreținere și reparații în Cetatea Alba Carolina. Licitație de peste 4,6 milioane de lei, lansată în SEAP

Publicat

lucrări de întreținere și reparații în cetatea alba carolina. licitație

Lucrări de întreținere și reparații în Cetatea Alba Carolina. Autoritățile locale din Alba Iulia alocă peste 4,6 milioane de lei pentru întreținerea și repararea elementelor și dotărilor urbane din Cetatea Bastionară de tip Vauban Alba Carolina, în următorii patru ani. 

Primăria Alba Iulia a lansat, pe 28 martie, în SEAP, o licitație pentru lucrări de întreținere și reparații în Cetatea Bastionară de tip Vauban Alba Carolina, în următorii patru ani.

Valoarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe