EVENIMENT
VIDEO: Grupul infracțional ”Cărăușii”, specializat în trafic de migranți, destructurat de polițiștii de frontieră din Galați

Trei persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, în urma a cinci percheziţii domiciliare efectuate la membrii unei grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Galaţi.
Potrivit sursei citate, începând cu luna noiembrie 2018, poliţiştii STPF Galaţi, coordonaţi de procurorii DIICOT, au derulat acţiuni specifice pentru documentarea activităţii infracţionale a unui grup infracţional organizat, cu denumirea „Cărăuşii”, implicat în traficul de migranţi.
Astfel, urmare a activităţilor specifice desfăşurate în baza delegărilor dispuse în cauză, constând în investigaţii şi supravegheri informativ-operative au fost stabilite ca făcând parte din grupul infracţional P.P., P.N. şi B.M., cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 42 şi 48 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Galaţi.
La data de 09.11.2018, poliţiştii STPF Galaţi şi PTF Nădlac II, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat o acţiune de prindere în flagrant, în urma căreia cetăţeanul român P.P. a fost surprins în PTF Nădlac II în timp ce încerca să scoată ilegal din ţară patru cetăţeni străini, ascunşi în compartimentul marfă al unei autoutilitare.
Din investigaţiile efectuate, s-a stabilit că membrii grupului infracţional racolau persoane înregistrate ca fiind solicitante de azil în România şi le transportau către vestul ţării, cu scopul trecerii ilegale a frontierei de stat pentru a ajunge în ţări din vestul Europei. Pentru aceste servicii migranţii plăteau sume cuprinse între 500 şi 2.000 euro de persoană.
În data de 16 mai, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au desfăşurat cinci percheziţii domiciliare la mai multe locaţii de pe raza judeţului Galaţi, la persoanele suspecte de constituirea grupului infracţional organizat, specializat în trafic de migranţi, prilej cu care au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 29 de telefoane mobile şi suma de 5.900 euro.
În cauză, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi. Totodată, faţă de P.P., P.N., şi B.M., procurorii DIICOT au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore urmând să fie prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.
AERPRES
EVENIMENT
Ministerul Agriculturii lansează un apel de proiecte de 54 de milioane de euro pentru dezvoltarea comunităților pescărești

Ministerul Agriculturii, prin Autoritatea de Management pentru Programul pentru Acvacultură și Pescuit (AM POPAM), lansează un apel de proiecte în valoare de 54 de milioane de euro, pentru sprijinirea dezvoltării locale în comunitățile unde se practică pescuitul și acvacultura, cu scopul de a stimula economia și implicarea locuitorilor prin inițiative DLRC.
Astfel, potrivit unui comunicat MADR, suma maximă totală care poate fi accesată de Grupurile de Acțiune Locală (GAL) este de…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Incendiu de vegetație uscată la Gârbova. Intervin pompierii din Sebeș și cei din Sibiu, alături de voluntari SVSU

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit vineri după-amiaza la Gârbova.
Acționează pompierii din Sebeș, alături de ISU Sibiu, pentru stingerea flăcărilor.
Alături de cele două echipaje de pompieri, care intervin cu două autospeciale, sunt voluntari de la SVSU Gârbova și SVSU Șpring.
foto: arhivă
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
OPINIE. Daniel Pop (UBB): Proprietari, neo-feudali și capitaliști. Prețul pe mp la locuință a ajuns la Cluj-Napoca la 3.184 euro

Proprietăți imobiliare din centrele urbane mari din România însumează valori de capital substanțiale peste nivelul optim, privând astfel economia reală de lichidități necesare investițiilor din domeniile inovației tehnologice, producției manufacturiere avansate și altele. Cu alte cuvinte, capitalul financiar productiv, de altfel limitat, este blocat în investiții imobiliare adeseori pasive.
De exemplu, conform site-ului imobiliare.ro, dacă în aprilie 2014 prețul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Atenție la roaming în avion sau pe mare. Avertizare ANCOM: Pot apărea facturi uriașe dacă te conectezi la rețele non-terestre

Atenție la roaming în avion sau pe mare, în timpul călătoriilor. Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a emis o avertizare importantă pentru toți utilizatorii care călătoresc cu avionul sau pe nave maritime. Conectarea la rețelele non-terestre prin satelit poate genera costuri foarte mari, fiind servicii nereglementate care nu beneficiază de protecția tarifelor UE de roaming.
Rețelele non-terestre sunt serviciile de comunicații prin…
Citește mai mult pe Alba24.ro