EVENIMENT
VIDEO: Guvernul a decis prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă. Ce restricții au fost ridicate
Guvernul a decis, marţi, prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, a anunţat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.
„După un număr de 166 de cazuri noi ieri, astăzi am avut 250 de cazuri, 10 decese de ieri până astăzi, avem peste 4.500 de cazuri active, în acest context, şi tocmai în evoluţia focarelor care se află în diseminare, s-a decis prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă”, a declarat Tătaru, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.
El a adăugat că în aceste condiţii se gestionează în continuare şi un al treilea pachet de măsuri de relaxare.
„Tot în şedinţa de astăzi, ca urmare a Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, s-a decis să se relaxeze anumite activităţi”, a completat Tătaru.
Astfel, conform hotărârii adoptate în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, să redeschid bisericile pentru slujbe în interior cu o serie de condiții care vor fi stabilite prin ordin comun MS-MAI.
Se redeschid zborurile spre și dinspre țările pentru care nu se mai aplică măsura carantinării sau a izolării la domiciliu.
De asmenea, persoanele care vin din străinătate din țări care nu mai prezintă un risc mare al răspândirii infecției cu coronavirus nu mai stau în carantină sau izolare.
Pe de altă parte, se menține obligatorie purtarea măștilor în spațiile publice închise, spații comerciale, la locul de muncă sau în mijloacele de transport în comun.
Se interzice participarea la evenimente private în spații închise cu mai mult de 20 de persoane, iar în spații deschise, cel mult 50 de persoane.
În interiorul localităților este interzisă circulația persoanelor în grupuri mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleaiași familii.
Pentru următoarea perioadă de 30 de zile, în cadrul stării de alertă nu au mai fost menținute prevederile privind posibilitatea achizițiilor directe.
EVENIMENT
Vremea până la mijlocul lunii iunie. Cum începe vara anului 2025. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Vremea până la mijlocul lunii iunie. Temperaturile urcă în următoarea perioadă, întâi la valori de 21-22 de grade și apoi la 24-25 de grade, spre finalul lunii mai. Vor fi diferențe de temperatură însă, de la regiune la regiune. În Banat, Muntenia și nord-estul Moldovei va fi mai cald, cu până la 25 de grade, încă din această săptămână. Iar în București se va ajunge la 28 de grade.
Vor fi însă perioade cu ploi și furtuni până la sfârșitul ultimei luni de…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Rămâne clujeanul Daniel David în funcția de ministru al Educației în noul Guvern? Ce condiție pune

Ministrul interimar al Educației, clujeanul Daniel David, a declarat că ar putea să rămână în viitorul Guvern, dar cu o condiție.
Acesta spune că a preluat portofoliul cu o misiune și anume să facă lucruri mari în sistemul de învățământ.
Rămâne clujeanul Daniel David în funcția de ministru al Educației?
”Vorbind foarte cinstit, v-am spus condițiile în care am venit pentru prima parte a mandatului. Pentru această a doua parte a mandatului am spus că…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
PROGRAM Festivalul Internațional de Teatru ”Povești” de la Alba Iulia. Spectacolele de marți, 20 mai

PROGRAM Festivalul Internațional de Teatru ”Povești”: Evenimentul devenit tradiție la Alba Iulia continuă marți, 20 mai, cu spectacole de teatru pentru copii sau pentru adulți.
De la ora 10.00, scenografa conf. univ. dr. Alina Herescu va susține un atelier de scenografie de teatru, la Liceul de Arte.
De la ora 11.00, actrița și managerul Gabriela Lungu va susține o conferință despre studiul teatrului în școli, la Școala Gimnazială ”Avram Iancu”. La aceeași oră, în…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Evaluare Națională 2025, clasa a IV-a. Marți, prima probă – Română, limbă și comunicare. Ce trebuie să știe elevii

Evaluare Națională 2025, clasa a IV-a. În această săptămână, elevii de clasa a IV-a susțin testările de evaluare națională. Prima probă va fi marți, 20 mai, de la ora 9.00.
Elevii vor avea la dispoziție 60 de minute pentru a rezolva cerințele primite.
Din acest an, lucrările vor fi notate cu punctaje, pentru o mai bună înțelegere a nivelului de competență.
Rezultatele nu se afișează și nu se comunică public. Însă, la cererea elevului, aceste punctaje se pot…
Citește mai mult pe Alba24.ro