EVENIMENT
VIDEO: Incendiu violent în Valea Moldovei din Suceava. Trei case, distruse de flăcări
Un incendiu puternic a izbucnit, miercuri seara, în localitatea Valea Moldovei din județul Suceava. Trei case au fost cuprinse de flăcări, iar pompierii s-au luptat mai multe ore pentru lichidarea incendiului.
Potrivit ISU Suceava, la fața locului au intervenit Pompierii militari de la subunitățile din Gura Humorului, Suceava, Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale comunelor Cornu Luncii, Capu Câmpului, Baia și Valea Moldovei.
O adolescentă de 17 ani a primit îngrijiri medicale de la echipajele SMURD, aceasta suferind un atac de panică.
Incendiul a fost localizat după miezul nopții.
Din primele informații, incendiul a izbucnit la acoperișul camerei centralei termice dintr-o gospodărie, cel mai probabil din cauza jarului sau scânteilor provenite din coșul de fum deteriorat. De aici, s-a propagat la construcțiile învecinate.
UPDATE:
La sosirea echipajelor, la gospodăria de unde a izbucnit incendiul, ardeau acoperișul casei de locuit și al centralei termice, precum și o parte din anexele gospodărești, toate construcții corp comun, majoritare din lemn.
Flăcările au izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului sau scânteilor provenite din coșul de fum deteriorat, care au aprins acoperișul centralei termice și celelalte construcții din gospodărie. În același timp, flăcările s-au extins și la construcțiile din două gospodării învecinate, care aveau un singur proprietar.
Extinderea incendiului a fost cauzată de observarea și anunțarea târzie a evenimentului, dar și de dispunerea construcțiilor foarte apropiate una de cealaltă, multe dintre acestea fiind corpuri comune, construite din lemn.
Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical unei adolescente, în vârstă de 17 ani, care a suferit un atac de panică. Ulterior, după ce și-a revenit, aceasta a refuzat transportul la spital.
La prima gospodărie, au ars acoperișul casei de locuit și al centralei termice pe o suprafață de aproximativ 100 mp, adăpostul de animale și alte magazii pe 120 mp, toate construcții corp comun. S-au degradat elemente de construcție ale locuinței și bunuri aflate în interiorul tuturor clădirilor afectate (mobilier, electrocasnicde, textile, un tractor agricol și altele). Au fost salvate restul casei de locuit și alte construcții anexe cu o suprafață de aproximativ 70 mp, cu bunurile aferente.
La al doilea proprietar, care deținea gospodăriile învecinate, au fost afectate două dintre cele patru case de locuit (acoperișul unei case pe aproximativ 100 mp și acoperișul de la a doua casă afectată, pe 140 mp). Au mai ars anexe gospodărești, construcții corp comun, cu o suprafață totală de aproximativ 400 mp, circa 10 tone de plante furajere, 9 tone de cereale și 3 metri cubi lemn de foc. S-au degradat învelitoarea din tablă de pe acoperișuri, utilaje și unelte agricole, tavanele și pereții ambelor locuințe afectate, elemente de tâmplărie din PVC, materiale de construcții, mobilier, electrocasnice, textile și alte bunuri. Aici, au fost salvate celelalte două case de locuit, circa 5 metri cubi lemn de foc, 2 tone de cereale și o bovină.
Intervenția a fost prelungită din cauza acțiunilor de îndepărtare a elementelor de construcție afectate de foc, sub care se mai aflau focare ascunse. În sprijinul misiunii pompierilor, au intervenit cetățeni din localitate, care cu ajutorul unor utilaje au înlesnit aceste operațiuni.
Incendiul a fost lichidat la ora 04:00.
EVENIMENT
Dosarul Mineriada: Iliescu, Roman, Miron Cozma, Sârbu și Voiculescu, trimiși în judecată pentru infracțiuni contra umanității

Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Adrian Sârbu, Miron Cozma și mai mulți generali de armată au fost trimiși în judecată în Dosarul “Mineriada din 13 – 15 iunie 1990”.
Aceștia sunt acuzați că au conceput și orchestrat un atac sistematic și generalizat împotriva populației civile din București, folosind forțe ale Ministerului de Interne, ale Armatei, ale SRI, dar și peste 10.000 de mineri și muncitori aduși din alte zone ale țării.
Ministerul Public…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Clauză abuzivă dintr-un contract de credit la Exim Bank, dovedită în instanță. Proces la Tribunalul Alba pentru un comision

Un proces are loc la Tribunalul Alba între doi soți care au luat un credit de nevoi personale și banca care le-a oferit banii. Dosarul se judecă în apel, după ce instanța de fond le-a dat dreptate debitorilor.
Mai exact, cei doi au acuzat o clauză abuzivă din contractul de credit. Este vorba despre ”comisionul de analiză” o taxă extra pe care banca a perceput-o o singură dată la întocmirea contractului de credit.
Banca cu care se judecă cei doi este Exim Banca…
Citește mai mult pe Alba24.ro

În perioada 5-6 aprilie 2025, municipiul Cluj-Napoca și stadionul Cluj Arena vor găzdui cea de-a 14-a ediție a evenimentului internațional „Wizz Air Cluj-Napoca Marathon”, una dintre cele mai mari competiții de alergare din România.
Un număr de 7.888 de participanți din țară și din străinătate sunt așteptați să ia startul de pe stadionul Cluj Arena și să se bucure de traseele care traversează cele mai frumoase zone din centrul orașului, îmbinând…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Săptămâna Națională a Siguranței Rutiere, adoptată de Parlament. Când va avea loc și ce evenimente vor fi organizate

Camera Deputaților a aprobat un proiect de lege care instituie Săptămâna Națională a Siguranței Rutiere. Conform legii adoptate, în fiecare an, a treia săptămână din luna mai va fi dedicată organizării Săptămânii Naționale a Siguranței Rutiere.
Scopul este creșterea gradului de conștientizare și responsabilizare a tuturor participanților la trafic, de la șoferi și pietoni, la autorități și societate civilă.
Proiectul a fost aprobat cu o largă majoritate –…
Citește mai mult pe Alba24.ro