Connect with us

EVENIMENT

VIDEO Prăpăd în Zalău: Inundaţii, copaci căzuți și mașini avariate, după o ploaie torenţială cu grindină

PublicatMai multe autovehicule au fost avariate, joi, de copaci căzuţi, iar apa a inundat străzi, curţi şi gospodării din Zalău, în urma unei ploi torenţiale, însoţite de vijelie şi grindină de mari dimensiuni.

Potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj, Lucian Jacodi, judeţul a fost vizat de o avertizare cod roşu de fenomene meteorologice periculoase, respectiv grindină de mari dimensiuni, vijelie şi averse torenţiale, mai multe curţi şi gospodării din municipiul Zalău fiind inundate.

“De asemenea au fost avariate mai multe autovehicule de copacii căzuţi. A fost spart şi un geam de la Inspectoratul Şcolar.

În acest context au fost emise mesaje de avertizare a populaţiei prin sistemul Ro-Alert. La nivelul unităţii a fost activată grupa operativă.

S-a intervenit în municipiul Zalău, pe străzile Crişan, Olarilor, 22 Decembrie 1989, Torentului, Bulevardul Mihai Viteazul şi Dumbrava. A fost afectată şi o grădiniţă din municipiu, de unde apa s-a retras. Situaţia operativă este în dinamică”, a precizat Lucian Jacodi.

Pompierii intervin pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase cu trei autospeciale şi o maşină de descarcerare. AGERPRES

Sursa foto-video: meteoplus/facebook, sportulsalajean.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

FOTO: Imagini ÎNDUIOȘĂTOARE: Ieduț scos dintr-o fântână adâncă, în Caraș-Severin. Din păcate, nu a supraviețuit

Publicat

Pompierii din județul Caraș-Severin au avut, miercuri, o misiune neobișnuită. 

Un echipaj de pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebes a intervenit de urgență pentru salvarea unui ieduț.

Animalul a căzut într-o fântână aflată pe raza localității Păltiniș.

Salvatorii au reușit să scoata ieduțul din fântână, dar din păcate era fără suflare.

Citește mai departe

EVENIMENT

Bolnavii de cancer, cazaţi gratuit în Bucureşti prin intermediul Asociaţiei ”Sus Inima”

Publicat

Pacienţii oncologici care fac radioterapie la spitale din Bucureşti, dar nu îşi pot asigura cazarea, pot beneficia începând din luna octombrie de găzduire gratuită într-o casă cu 14 paturi din Capitală, la iniţiativa Asociaţiei “Sus Inima”, al cărei vicepreşedinte este preotul Constantin Necula.

“În România, există un aparat de radioterapie la un milion de locuitori, adică un aparat la patru judeţe. Unii dintre bolnavii de cancer călătoresc chiar şi 300 de kilometri pe zi, pentru o şedinţă de terapie care durează cinci minute. Mulţi dintre ei renunţă, pentru că nu au bani de cazare.

Carmen Chindriş, Lu Knobloch şi părintele Constantin Necula, fondatorii Asociaţiei Sus Inima, au identificat aceasta nevoie şi au inaugurat, în octombrie 2019, Casa Sus Inima Sibiu, unde pacienţii oncologici care fac radioterapie beneficiază de cazare gratuită, primesc un prânz cald în fiecare zi şi le sunt oferite psihoterapie, navigare oncologică şi terapie prin artă.

Modelul este acum replicat la Bucureşti de către Asociaţia Sus Inima, împreună cu Andreea Comşa, o antreprenoare din domeniul consultanţei imobiliare. Casa Sus Inima Bucureşti va fi inaugurată în octombrie 2020”, precizează sursa citată.

Casa Sus Inima din Bucureşti pentru bolnavii de cancer este un fost hostel situat pe strada Luigi Cazzavillan.

“Am fost foarte impresionată de ce a făcut Carmen la Casa Sus Inima Sibiu şi i-am spus că aş vrea s-o susţin în continuare. Ea mi-a propus atunci să replicăm modelul de la Sibiu la Bucureşti şi eu m-am gândit şi am zis că voi încerca să aduc fonduri.

Aşa am apărut eu în peisaj şi încerc să susţin Casa Sus Inima Bucureşti pe partea de strângere de fonduri şi de awareness”, a declarat Andreea Comşa – coordonator Casa Sus Inima Bucureşti.

Potrivit comunicatului citat, costurile pentru plata chiriei lunare, a salariilor angajaţilor şi a celor necesare bolnavilor oncologici în această viitoare casă dedicată lor se ridică la suma de 5.000 de euro.

“Aceste cheltuieli sunt considerabile şi este nevoie de un efort susţinut pentru a obţine fondurile necesare, astfel încât, în mod evident, pe lângă cei care deja au agreat să fie alături de noi, voi face tot posibilul să aduc cât mai multe alte companii şi persoane fizice care doresc să se implice în această cauză a noastră, pentru că intenţia este ca această Casă Sus Inima să se deschidă în cât mai multe oraşe din România şi să poată ajunge să ajute, în timp, câţi mai mulţi bolnavi”, a spus Andreea Comşa.

Pandemia de COVID-19 a afectat semnificativ activitatea Asociaţiei Sus Inima, pentru că pacienţii oncologici, mai ales cei care fac radioterapie, sunt foarte expuşi în faţa virusului, se mai arată în comunicat.

Principalul criteriu de alegere a celor care vor fi cazaţi în Casa Sus Inima, fie că este vorba despre Sibiu sau despre Bucureşti, este cel al programării la iradiere, pentru că la radioterapie pacienţilor li se face plan de tratament şi trebuie să facă teste PCR odată la 10-14 zile, limitându-se astfel semnificativ riscul.

În plus, în Casa Sus Inima Sibiu au fost implementate toate măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

“Avem trei băi pentru patru camere, dezinfectanţi, dezinfectăm zilnic, oferim gratuit câte o mască pe zi, avem vase de unică folosinţă, mâncarea vine de la o firmă de catering şi se aruncă ambalajele, nu mai intră nimeni de afară. Sunt doar ei între ei, pentru a se limita astfel la maximum răspândirea COVID-19.

Persoana care face curăţenie merge cu echipament de protecţie, costum, mănuşi, vizieră, mască şi stă maximum două ore”, a afirmat cofondatoarea Asociaţiei Sus Inima, Carmen Chindriş.

În Casa Sus Inima din Bucureşti va exista, de asemenea, o zonă de carantină, cu intrare separată, o cameră mare, cu bucătărie şi baie proprie, în care beneficiarii vor locui până vor primi rezultatul testelor, înainte de a se muta în casă. AGERPRES

Sursa foto: susinima.eu

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Coliziune între două TIR-uri cu floarea soarelui, în Caraș-Severin. Uleiul se scurge pe carosabil

Publicat

Două TIR-uri încărcate cu floarea soarelui s-au ciocnit pe o șosea din județul Caraș-Severin.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Româneinformează că circulația se desfășoară pe un fir, alternativ, pe DN 6, la ieșirea din localitatea Armeniș, județul Caraș-Severin, către Orșova, din cauza unei coliziuni între două autotrenuri.

Impactul nu s-a soldat cu victime.

Sunt semnalate scurgeri de ulei pe carosabil.

Se acționează pentru curățarea și degajarea drumului.

ISU Caraș-Severin a informat că cele două TIR-uri erau încărcate cu floarea soarelui.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Amendă de 15.000 lei pentru mirosul neplăcut, primită de o unitate de procesare a cărnii de pui din județul Gorj

Publicat

Comisarii Gărzii de Mediu (GM) Gorj au aplicat o sancţiune de 15.000 de lei unităţii de procesare a cărnii din Târgu Jiu şi au stabilit un amplu program de măsuri pentru a diminua mirosul neplăcut din imediata apropiere a fermelor de creştere a puilor din oraş.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a GM Gorj, pentru identificarea surselor de miros care creează disconfort cetăţenilor din imediata apropiere a fermelor de creştere a puilor de la marginea municipiului Târgu Jiu, o echipă de comisari din cadrul GM derulează un control de fond la unitatea de procesare a cărnii.

“Întrucât au existat şi deficienţe în respectarea legislaţiei de protecţie a atmosferei a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 15.000 lei şi a fost stabilit un amplu program de măsuri menit să diminueze acest disconfort”, se arată în postarea GM Gorj. AGERPRES

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate