Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: La 78 de ani, vine pe jos la Alba Iulia. Călătorie de 600 de kilometri, din dragoste pentru România Mare

Publicat

ion margineanu

Unul dintre primii deputaţi ai Parlamentului Republicii Moldova, semnatar al declaraţiei de independenţă a ţării, Ion Mărgineanu, va porni pe jos din Bălţi – Republica Moldova spre Alba Iulia – România. Bărbatul în vârstă de 78 de ani şi-a propus să marcheze Centenarul Marii Uniri. Deşi, nu este sportiv, iar recent a suferit o intervenţie chirurgicală la inimă, fostul deputat spune că va ajunge pe 1 decembrie la Alba Iulia.

Bărbatul va porni la drum miercuri şi are de parcurs 600 de km.

Cu 10 perechi de încălţăminte în geantă, Ion Mărgineanu este sigur că va ajunge în 31 de zile în Capitala Unirii. Fălești, Sculeni, Iași, Târgu Frumos, Războieni, Mircești, Piatra Neamț, Blaj – sunt doar câteva dintre localitățile ce vor fi traversate de Ion Mărgineanu.

margineanu

Fostul deputat spune că zilnic va merge pe jos câte 20 de km. Bărbatul va fi însoţit de cei trei copii ai săi, care se vor ocupa de cazare şi hrană.

„Nu mă finanţează nimeni. Totul pe cheltuiala mea. Nimic absolut, nimeni nu-mi dă nici o copeică”, a spus deputatul în primul Parlament, Ion Mărgineanu.

Ideea escapadei s-a născut acum 25 de ani, când a participat la aniversarea a 75 de ani de la Marea Unire organizată la Alba Iulia.

margineanu

„Muşchii slavă domnului pornesc, oasele încă mă ţin. Tălpile le voi mai antrena, le voi mai bate cu masaj de la mers şi voi rezista”, a precizat deputatul în primul Parlament, Ion Mărgineanu.

Bărbatul va porni la drum pe 1 noiembrie din faţa Oficiului Poştei din Bălţi. Locul este unul simbolic, aşa cum în 1918, aici s-a votat Marea Unire.

„Pentru mine este mai mare onoarea să mor pe jos, ducându-mă spre Alba Iulia, decât să mor la o beţie, la un joc de cărţi. Oricum dacă nu voi ajunge eu, vor ajunge pantofii mei acolo, hainele mele ajung”, a afirmat deputatul în primul Parlament, Ion Mărgineanu.

Sătenii sunt mândri de Ion Mărgineanu şi spun că îi vor ţine pumnii.

Ion Mărgineanu spune că odată ajuns la Alba Iulia, şi-ar dori să rostească şi un discurs.

„Eu consacru această călătorie pe care am să o fac la anii mei de bătrâneţe de 78 de ani, dragostei mele faţă de ţară, faţă de ţara întregită, faţă de oamenii pământului şi faţă de România. Pentru că nu există o ţară mai frumoasă pentru mine ca România”, a mai adăugat deputatul în primul Parlament, Ion Mărgineanu.

Sursă: prime.md

Foto: bundecentenar.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO VIDEO: Au reînceput spectacolele cu romani, daci și gladiatori la Alba Iulia. Multe surprize în noul sezon al Gărzii Romane

Publicat

foto video: au reînceput spectacolele cu romani, daci și gladiatori

Spectacolele de reenactment cu daci și romani au reînceput la Alba Iulia. Un public numeros s-a aduna pe esplanada din fața Catedralei Romano-Catolice pentru a asista la prima reprezentație din acest sezon. 

Spectacolele de reenactment, susținute de Garda Romană Apulum au reînceput în data de 1 mai, la Alba Iulia.

Prima reprezentație din acest an a început de la ora 18:00, pe esplanada Porții a IV-a a Cetății Alba Carolina.

Reenactorii/artiștii interpretează roluri de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ANALIZĂ PSD: ANULAREA ofertei de LICITAȚIE pentru construcția tronsonului 2 de centură din Cluj-Napoca

Publicat

centura metropolitana 1 e1699341982150.jpg

PSD Cluj-Napoca a făcut o analiză critică a anulării de către Primăria Cluj-Napoca a ofertei de licitație pentru construcția tronsonului 2 de centură.

„Partidul Social-Democrat (PSD) Cluj-Napoca își exprimă profunda dezamăgire și preocupare în legătură cu recenta decizie a Primăriei Cluj-Napoca de a anula oferta de licitație pentru construcția unui nou tronson de centură, esențial pentru dezvoltarea infrastructurii urbane și îmbunătățirea fluxului de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Evenimentele lunii MAI 2024 în Alba. Concerte, spectacole antice, festival de teatru, târg de carte, concursuri sportive. PROGRAM

Publicat

evenimentele lunii mai 2024 în alba. concerte, spectacole antice, festival

În luna mai începe sezonul evenimentelor organizate la Alba Iulia și în județul Alba. De la spectacolele de reconstituire antică în Cetatea Alba Carolina, la festivalul internațional de teatru, târgul de carte, Zilele Băilor Sărate Ocna Mureș, Sărbătoarea Libertății de la Blaj, vor fi momente interesante cu prilej de distracție pentru locuitori și turiști.

În 1 mai, sezonul turistic este deschis la Alba Iulia de Garda Apulum și Garda Cetății. Va fi spectacol de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Drumarii au început deszăpezirea pe Transfăgărășan. Când se va redeschide drumul

Publicat

video: drumarii au început deszăpezirea pe transfăgărășan. când se va

Drumarii au început deszăpezirea pe Transfăgărășan. Potrivit DRDP Brașov, întrucât zăpada este mai puțină decât în alți ani, drumul ar putea fi deschis mult mai devreme de 1 iulie, data obișnuită.

„Am început deszăpezirea Transfăgărășanului!

Deocamdată lucrăm în zonele în care nu există risc de avalanșă și doar atunci când condițiile meteo permit intervenția în siguranță.

Având în vedere că în acest an avem mai puțină zăpadă față…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe