Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: La 78 de ani, vine pe jos la Alba Iulia. Călătorie de 600 de kilometri, din dragoste pentru România Mare

Publicat

ion margineanu

Unul dintre primii deputaţi ai Parlamentului Republicii Moldova, semnatar al declaraţiei de independenţă a ţării, Ion Mărgineanu, va porni pe jos din Bălţi – Republica Moldova spre Alba Iulia – România. Bărbatul în vârstă de 78 de ani şi-a propus să marcheze Centenarul Marii Uniri. Deşi, nu este sportiv, iar recent a suferit o intervenţie chirurgicală la inimă, fostul deputat spune că va ajunge pe 1 decembrie la Alba Iulia.

Bărbatul va porni la drum miercuri şi are de parcurs 600 de km.

Cu 10 perechi de încălţăminte în geantă, Ion Mărgineanu este sigur că va ajunge în 31 de zile în Capitala Unirii. Fălești, Sculeni, Iași, Târgu Frumos, Războieni, Mircești, Piatra Neamț, Blaj – sunt doar câteva dintre localitățile ce vor fi traversate de Ion Mărgineanu.

margineanu

Fostul deputat spune că zilnic va merge pe jos câte 20 de km. Bărbatul va fi însoţit de cei trei copii ai săi, care se vor ocupa de cazare şi hrană.

„Nu mă finanţează nimeni. Totul pe cheltuiala mea. Nimic absolut, nimeni nu-mi dă nici o copeică”, a spus deputatul în primul Parlament, Ion Mărgineanu.

Ideea escapadei s-a născut acum 25 de ani, când a participat la aniversarea a 75 de ani de la Marea Unire organizată la Alba Iulia.

margineanu

„Muşchii slavă domnului pornesc, oasele încă mă ţin. Tălpile le voi mai antrena, le voi mai bate cu masaj de la mers şi voi rezista”, a precizat deputatul în primul Parlament, Ion Mărgineanu.

Bărbatul va porni la drum pe 1 noiembrie din faţa Oficiului Poştei din Bălţi. Locul este unul simbolic, aşa cum în 1918, aici s-a votat Marea Unire.

„Pentru mine este mai mare onoarea să mor pe jos, ducându-mă spre Alba Iulia, decât să mor la o beţie, la un joc de cărţi. Oricum dacă nu voi ajunge eu, vor ajunge pantofii mei acolo, hainele mele ajung”, a afirmat deputatul în primul Parlament, Ion Mărgineanu.

Sătenii sunt mândri de Ion Mărgineanu şi spun că îi vor ţine pumnii.

Ion Mărgineanu spune că odată ajuns la Alba Iulia, şi-ar dori să rostească şi un discurs.

„Eu consacru această călătorie pe care am să o fac la anii mei de bătrâneţe de 78 de ani, dragostei mele faţă de ţară, faţă de ţara întregită, faţă de oamenii pământului şi faţă de România. Pentru că nu există o ţară mai frumoasă pentru mine ca România”, a mai adăugat deputatul în primul Parlament, Ion Mărgineanu.

Sursă: prime.md

Foto: bundecentenar.ro


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Președintele Iohannis anunță că urmează „măsuri clare restrictive”

Publicat

iohannis

Președintele Klaus Iohannis anunță că a convocat pentru miercuri o ședință cu toți responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei pentru instituirea unor măsuri „clare, restrictive”.

Iohannis a evocat cifrele zilei de marți – 18.863 de noi cazuri, 574 decese și 1.805 de pacienți în stare gravă la Terapie Intensivă – spunând că nu sunt simple numere, ci „inimi de români care de astăzi bat cu teamă de necunoscut”, „inimi de români care au încetat să mai bată fiindcă au pierdut lupta cu acest virus ucigaș, oameni care în urmă cu doar câteva săptămâni se bucurau de viață, visau și își făceau planuri de viitor” și care „lasă în urmă lacrimile și disperarea celor care le plâng moartea”.

În ce-i privește pe cei din ATI, președintele a afirmat că sunt „români care se luptă minut de minut pentru fiecare respirație, pentru fiecare gură de aer”.

Spitalele sunt arhipline, secțiile de terapie intensivă nu mai fac față, medicii sunt epuizați: „acest coșmar ne arată că din păcate valul 4 se dovedește mult mai agresiv chiar și decât cele mai pesimiste așteptări”.

„Lipsa de acțiune concretă din partea autorităților și cifrele de astăzi confirmă, din păcate, că nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum.

Am decis să convocam mâine ședință cu toți responsabili guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei pentru instituirea unor măsuri clare restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor”, a afirmat Iohannis.
(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

CJSU Dâmbvița propune CARANTINĂ pentru un oraș și cinci comune din județ

Publicat

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Dâmboviţa propune instituirea carantinei zonale în oraşul Găeşti şi în cinci comune pe fondul creşterii ratei de infectare cu noul coronavirus.

Potrivit hotărârilor adoptate marţi, CJSU propune carantinarea oraşului Găeşti şi a comunelor Petreşti; Gura Ocniţei – cu satele aparţinătoare Adânca, Gura Ocniţei, Ochiuri şi Săcueni; Mătăsaru – cu satele aparţinătoare Creţuleşti, Mătăsaru, Odaia Turcului, Poroinica, Puţu cu Salcie, Sălcioara şi Teţcoiu; Vişineşti – cu satele aparţinătoare Dospineşti, Sultanu, Urseiu şi Vişineşti; Tărtăşeşti – cu satele aparţinătoare Bâldana, Gulia şi Tărtăşeşti.

Carantină zonală pentru 2 săptămâni

Conform sursei citate, măsura carantinei zonale ar urma să fie instituită începând cu data de miercuri, 20 octombrie, ora 18,00, pentru o perioadă de 14 zile, până în data 3 noiembrie, ora 18,00.

Prefectura judeţului Dâmboviţa a informat, marţi, că rata de infectare la nivelul oraşului Găeşti este de 9,39 la mie, fiind înregistrate 140 de cazuri la o populaţie de circa 14.900 de locuitori.

Hotărârile CJSU vor fi transmise Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă în vederea emiterii ordinelor de carantinare.

Rata cea mai mare de infectare în judeţul Dâmboviţa se înregistra marţi în localitatea Crevedia, fiind de 17,97 la mie. În municipiul Târgovişte, incidenţa COVID-19 este de 8,71 la mie, cu 800 de cazuri active raportate la o populaţie de 91.879 locuitori. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE: Carambol cu trei mașini implicate pe un drum județean din Teleorman. A fost anunțată o victimă

Publicat

arhiva foto

Un accident rutier în care au fost implicate trei autoturisme s-a produs, marți după-amiază, pe DJ 506 în județul Teleorman. A fost anunțată o victimă.

Potrivit ISU Teleorman, accidentul s-a produs pe DJ 506, între localitățile Beiu și Cervenia.

Update: Au fost implicate 3 autoturisme implicate, iar o victimă care acuza dureri la spate a fost transportată la spital. Cazul a rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări.

Patru autovehicule au fost implicate, iar în urma impactului a fost anunțată o victimă, neîncarcerată.

La fața locului intervin pompierii militari din Alexandria cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD.

Știre in actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO/VIDEO: Mașină distrusă de flăcări, pe o stradă din Iași. Focul s-a extins la un alt autoturism din parcare

Publicat

incendiu 2

Un incendiu a izbucnit, marți după-amiază, la un autoturism parcat în campus pe Strada Tudor Vladimirescu din Iași. Focul s-a extins la o alt mașină.

Potrivit ISU Iași, pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism parcat în campus, pe strada Tudor Vladimirescu.

incendiu 3

La sosisrea echiajelor de pompieri, incendiul se manifesta generalizat, la întregul autoturism.

incendiu 1

Focul s-a extins, fiind afectat un al doilea autoturism aflat în apropriere.

Potrivit ISU Iași, la fața locului au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului 1 Iași cu un echipaj de stingere cu apă și spumă.

 

Citește mai departe