Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: Maratonistul Tibi Ușeriu, din nou la Yukon Arctic Ultra. Este în fruntea clasamentului, depășit de un singur concurent

Publicat

În aceste zile maratonistul Tibi Ușeriu concurează din nou la Yukon Arctic Ultra, una dintre cele mai dure competiții din lume.

Sportivul român a anunțat duminică, într-o convorbire telefonică purtată cu susținătorii din România, că se află pe locul al doilea, după un elvețian și a trecut cu bine de zona în care anul trecut a fost nevoit să abandoneze din cauza problemelor cauzate de frig.

După 48 de ore de la start în competiție au mai rămas doar 15 concurenți, după cum a anunțat Asociația Tăsuleasa Social în jurnalul cu informații primite de la Tibi Ușeriu:

”După 48 ore de cursa au mai rămas 15 concurenți în proba lungă.

Temperaturile scad treptat pe măsură ce merg spre nord. Ziua sunt cam -20 grade iar noaptea scade sub -30, iar organizatorii spun că temperaturile vor scădea și mai mult.

După incidentul din 2018 cand unui sportiv italian i-au degerat membrele (în final i-au fost amputate), regulile sunt extrem de dure în această cursă: la cel mai mic semn de degeratură ești scos din cursă.

Concurenții știu asta, sunt foarte atenți, dar totuși se mai întâmplă. Au fost deja 3 cazuri, deși deocamdată temperaturile nu sunt foarte scăzute.

În primele 24 ore Tibi a parcurs 100 km, depășind cu mare bucurie locul în care anul trecut a fost oprit. Merge calculat, nu forțează deloc. După 40 ore a ajuns la Braeburn (km 150), iar după un somn bun a plecat mai departe.

În fruntea clasamentului s-a format un pluton de trei atleți: Tibi al nostru și încă doi din Elveția. Locul în clasament se schimbă deocamdată funcție de orele de somn.

Tibi doarme atunci când simte nevoia, nu așteaptă să ajungă în punctele de control. Este obișnuit cu frigul așa că își poate gestiona cursa așa cum dorește, ceea ce este un mare avantaj.

Elvețianul Fabian e coleg de suferință cu Tibi, anul trecut a fost oprit și el pentru degerături. Se deplasează cu viteză mare între punctele de control, dar nu doarme pe traseu, preferă să doarmă în punctele de control, așa că stă mult în puncte.

În acest moment Fabian și Tibi sunt singurii care au plecat din Braeburn, iar Fabian are un avans de aproximativ 3 ore. Tibi este bine odihnit și cu moralul ridicat.

Suntem surprinși și noi cât de calculat merge Tibi, este pentru prima dată când nu sare la luptă din start. Așteptăm în orele care urmează un nou telefon de la Tibi, așa că revenim cu informații de îndată ce le avem.

Oameni dragi, oameni frumoși, vă mulțumim că sunteți alături de Tibi și de noi”, au scris, sâmbătă, reprezentanții asociației.

Anul trecut, Tibi Ușeriu a fost oprit la Yukon Arctic Ultra după 24 de ore de la start și aproape 100 de kilometri parcurși pentru că, în timpul somnului, i-au degerat degetele de la picioare.

El a fost transportat cu elicopterul la Whitehorse General Hospital, unde a fost tratat timp de o săptămână.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

U-BT Cluj, de neînvins. A câștigat primul meci din semifinale, împotriva FC Argeș, cu 91-71

Publicat

u bt fc arges.jpg

U-BT Cluj-Napoca a început cu dreptul campania de calificare în finala Ligii Naționale de baschet masculin.

Baschetbaliștii clujeni au învins, joi, pe teren propriu acasă, echipa FC Argeș Pitești, în primul meci din semifinale.

U-BT Cluj, de neînvins. A câștigat primul meci din semifinale, împotriva FC Argeș, cu 91-71

Prima parte a întâlnirii a fost una echilibrată cu puncte de ambele părți. La pauză, scorul a fost unul „strâns”, 49-45.

În…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Construcția unui nou sediu pentru Tribunalul Alba: CNI va implementa proiectul, finanțat prin PNRR

Publicat

construcția unui nou sediu pentru tribunalul alba: cni va implementa

Construcția unui nou sediu pentru Tribunalul Alba: CNI va implementa proiectul, finanțat prin PNRR.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum a rămas o femeie din Aiud fără bani și bijuterii prin ”Metoda Colindul”. Două persoane au fost trimise în judecată

Publicat

cum a rămas o femeie din aiud fără bani și

Două femei au fost trimise în judecată, după ce au pus în scenă o metodă de furt la Aiud. Este vorba despre o metodă folosită în preajma sărbătorilor. Dosarul a primit undă verde, din partea magistraților Judecătoriei Aiud. 

Mai exact, în data de 19 aprilie 2024, magistrații Judecătoriei Aiud au trecut dosarul de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară. 

Cele două femei au acționat la începutul lunii decembrie a anului 2021. Acestea au intrat în casa…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Emil Boc: Lucrările la străzile Giuseppe Verdi și Valea Seacă, în prag de finalizare. La ce stadiu e Valea Chintăului

Publicat

strada g verdi.jpg

Lucrările de modernizare la străzile Giuseppe Verdi și Valea Seacă sunt în prag de finalizare, anunță primarul Emil Boc. De asemenea, continuă lucrările și la strada Valea Chintăului.

Investițiile în modernizarea acestor artere se ridică la 31 milioane de euro.

Emil Boc: Lucrările la străzile Giuseppe Verdi și Valea Seacă, în prag de finalizare. La ce stadiu e Valea Chintăului

Pentru străzile G. Verdi, V. Seacă și V. Chintăului au fost realizate…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe