Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: MARȘ TRIUMFAL al unui interlop eliberat din arest prin centrul municipiului Târgu-Mureș. Călare pe cal, prin fața sediului Poliției. Precizările IPJ Mureș

Publicat

Un membru al periculosului clan Barcsa din Reghin a fost filmat într-un marș triumfal, prin centrul municipiului Târgu Mureș, pe o stradă care trece chiar prin fața Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Mureș. „Cu toții să trăiască, numai noi să nu murim”, a strigat, din șaua calului, membrul clanului care și-a continuat călătoria, însoțit de un alai format din zeci de simpatizanți.

Zeci de persoane l-au așteptat pe Barcsa în momentul în care a fost eliberat din arestul IPJ Mureș.

Imaginile cu marșul eliberării din arestul IPJ Mureș au fost transmise live pe facebook chiar de tatăl interlopului, acesta fiind foarte mândru de fiul său: ”Eliberarea lu băiatu meu Gone”.

Din grupul de însoțitori se auzeau remarci entuziaste la adresa interlopului- călăreț: ”Îsta-i conducătorul” ”Ești ca Ștefan cel Mare”,  ”Aduceți porumbei”. ”Abia așteptăm să îl vedem pe Gladiatorul nostru”.

Membrii clanului Barcsa din Reghin au fost trimişi în judecată de DIICOT, în anul 2016.

Potrivit comunicatului DIICOT, cinci dintre membrii clanului, Anton Barcsa zis „Bănel”, Anton Barcsa zis „Gone”, Rudi Barcsa zis „Gumi”, Rudi Frigur zis „Beke”, precum şi Rudolf Frigur zis „Rudi Bătrânu”, care acţionau pe raza municipiului Reghin, au fost puși sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunilor de camătă, constituirea unui grup infracţional organizat, şantaj, loviri sau alte violenţe.

IPJ Mureș nu a făcut precizări directe legat de incident, ci a transmis presei o situație a contravențiilor la care s-au aplicat amenzi până în prezent pentru tulburarea ordinii și liniștii publice:

”Referitor la sancțiunile contravenționale aplicate de către polițiști, pentru încălcarea art.2, pc. 25 din Legea 61/1991 pentru tulburarea, fără drept, a ordinii și liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă, facem mențiunea că art.3, punctul b din aceeași lege, sancționează această faptă cu amendă de la 200 lei la 1000 lei. Astfel, până în prezent au fost sancționate 10 persoane, cu amenda de 1000 lei.

 

 

 


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ECONOMIE

Comercianţii trebuie să îşi conecteze casele de marcat la sistemul ANAF până pe 30 noiembrie

Publicat

casa de marcat

Comercianţii mai au timp până la 30 noiembrie pentru conectarea aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare al ANAF.

Velin Ganev, direc­tor exe­cu­tiv al Danubius Exim, importator şi dis­tribuitor al brandului de case de marcat Datecs din Bul­­garia, crede că de luna vi­itoa­re ar tre­bui să se vadă o creştere a înca­să­rilor veniturilor din TVA datorită co­nec­tării case­lor de marcat la sistemul ANAF. „Eu, personal, cred că deja se poate ve­dea o creş­tere a încasărilor la TVA dato­rită co­nectării case­lor de mar­cat. Numărul celor co­nectaţi este sem­ni­ficativ la ora ac­tuală, deci din luna ur­mă­toare ar trebui să se vadă o îmbu­nă­tă­ţire din punc­tul ăsta de ve­dere“, a decla­rat Velin Ganev în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„Dintr-un total de 650.000 de case de mar­cat din România, din câte am înţeles de la ANAF, mai mult de 400.000 sunt deja co­nec­tate, ceea ce înseamnă conec­tări de peste 60%. Şi la noi sunt conectate tot cam atât, peste 60%. În momentul de faţă, peste tot în te­ritoriu există chiar cozi pentru că s-a aştep­tat în ultimă clipă co­nectarea. Nu ne ajută nici faptul că săptă­mâ­na viitoare s-a făcut acea punte cu 1 de­cembrie, aşa că majori­ta­tea nu se vor lega până pe 30 pentru că există şi concediile respective“, a adăugat Ganev.

ANAF a anunţat că termenul de 30 no­iembrie nu va fi prelungit, iar cei care nu se con­formează riscă o amendă de până la 10.000 de lei. Comercianţii nu au fost nevoiţi să cumpere alte case de marcat pentru a se pu­tea conecta la sistemul ANAF, mai spune Velin Ganev. „Toate casele de marcat care au fost vândute în 2018 au trecut peste acest proces de reinstalarea a softului care a fost instalat pentru omologare, deci nu trebuie să îşi schimbe casele de marcat.“

ANAF a anunţat că va urmări inclusiv perioada de emitere a unui bon fiscal. Comercianţii vor trebui să mai depună declaraţii la ANAF doar în cazul în care nu folosesc casa de marcat pe parcursul unei luni.

Sursa: Mediafax

Citește mai departe

EVENIMENT

Tragedie rutieră în Sibiu! O femeie a murit proiectată afară din mașină

Publicat

Accident rutier grav în județul Sibiu. O femeie a murit proiectată afară din mașină.
Accidentul s-a produs pe DN 1, în afara localității Cristian, unde un autoturism condus spre Sibiu s-a răsturnat în afara părții carosabile.
Șoferița, o sibiancă în vârstă de 53 de ani, singură în mașină, a murit, fiind proiectată în afara mașinii.
Polițiștii rutieri desfășoară cercetări în vederea stabilirii cauzelor care au dus la producerea acestui autoaccident.
Citește mai departe

EVENIMENT

ATENȚIE ȘOFERI! Coloane de mașini pe DN1 Valea Prahovei

Publicat

trafic valea prahovei 590x354 1 400x240

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că traficul este intens pe DN 1 Ploiești – Brașov, formându-se coloane de autovehicule pe sensul de urcare către munte în localitățile Comarnic și Bușteni, iar pe sensul de coborâre, între stațiunile Predeal și Bușteni.  

Pentru evitarea aglomerației, poate fi folosită ruta alternativă: Ploiești – Cheia – DN 1A – Brașov și retur.

INFOTRAFIC: „Recomandăm conducătorilor auto să respecte indicațiile polițiștilor rutieri prezenți la fața locului pentru fluidizarea circulației, să dea dovadă de calm și respect față de ceilalți participanți la trafic și să nu efectueze manevre riscante, adoptând o conduită responsabilă la volan”.

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE: Impact VIOLENT între două autoturisme în județul Prahova

Publicat

Un accident rutier s-a produs, luni la amiază, în județul Prahova, după ce două autoturisme s-au ciocnit.

Accidentul s-a produs pe DN 1, la intersecție Potigrafu.

Sunt implicate două autoturisme, conform datelor din apel.

Două persoane primesc îngrijiri medicale la fața locului.

Traficul este restricționat, fiind dirijat de polițiștii rutieri.

UPDATE IPJ PRAHOVA: Un bărbat în vârstă de 49 de ani în timp ce conducea o autoutilitară din direcția Balta Doamnei către Poienarii Burchi a intrat în coliziune cu un autoturism, condus de o tânără în vârstă de de 21 de ani, care circula pe DN1 pe banda nr. 2 a sensului de mers București- Ploiești.

Ambii șoferi au fost testați, rezultatele fiind 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Citește mai departe