Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: Mesaj emoționant al Ministerului Afacerilor Interne pentru români: „Dumnezeu să binecuvânteze România!”

Publicat

Ministerul Afacerilor Interne a postat pe pagina de Facebook o urare pentru România, cu ocazia Zilei Naționale a României. Mesajul este unul emoționant, însoțit de imagini ale angajaților Ministerului, ale celor care mereu sunt în linia întâi, la datorie, fie că este vorba despre polițiști, jandarmi, pompieri sau cadre militare.

”România s-a născut din dragoste și ne-a unit pe toți într-un singur viitor.

Luptăm împreună în prima linie de când ne știm.

Din iubire de țară și de viață, mereu o altfel de luptă.

Aici ne sunt bunicii, părinții sau copiii

Și singurul loc din lume unde există cuvantul ”dor”.

Îți purtăm simbourile cu mândrie

Și cu emoție jurăm pe tricolor.

Ne este tare dor să îți cântăm imnul.

Și nu doar azi să stii că te iubim!

La multi ani, România!

Cine are dragoste de națiune nu îi cere acesteia nimic,

Dar îi dă totul”.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

O sută de români sunt blocați pe aeroportul din Amman – Iordania, după anularea unor zboruri

Publicat

avion-pasageri
fotografie cu caracter ilustrativ

O sută de români sunt blocați miercuri pe aeroportul din Amman, Iordania, după anularea unor zboruri.

Potrivit MAE, un grup de 100 de cetățeni români a rămas blocat, miercuri, pe Aeroportul Internațional „Queen Alia” din Amman, pe fondul anulării unor zboruri spre România, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Un reprezentant al Ambasadei României la Amman s-a deplasat la aeroport pentru a discuta cu cetățenii români afectați și cu reprezentanții aeroportului și ai companiei de transport aerian, pentru a se asigura că cetățenilor români le sunt respectate drepturile de care beneficiază în astfel de situații și pentru a le acorda asistență consulară.

Potrivit datelor comunicate de Ambasada României în Iordania, dialogul cu cetățenii români aflați la aeroport este menținut și de către reprezentanți ai companiei aeriene. Aceștia au oferit alternative până la plecarea către România: cazare la hotel până la următoarea cursă aeriană disponibilă sau sprijin pentru identificarea unor alte rute de deplasare către țară.

MAE anunță că, prin misiunea diplomatică, menține contactul cu cetățenii români, precum și cu compania aeriană și cu autoritățile iordaniene competente, până la soluționarea acestei situații și întoarcerea cetățenilor români în siguranță în România.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

România se luptă cu toate armele pentru aderarea la Schengen, în ciuda opoziției oficialilor de la Viena. „Motivele invocate de Austria nu sunt reale”

Publicat

românia se luptă cu toate armele pentru aderarea la schengen,

Până în ultimul moment, România va lupta pentru intrarea în spațiul Schengen. Drept urmare, potrivit unor surse guvernamentale, joi, va solicita un votul de aderarea în cadrul Consiliului JAI.  Austria, țara care se opune aderărării țării noastre Scheng dorește ca această temă să nu se afle pe ordinea de zi a ședinței de mâine.

România cere vot pe aderarea la Schengen în consiliul JAI

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că România va merge „până la capăt” cu demersurile de aderare la spaţiul Schengen şi va cere un vot în acest sens în Consiliul JAI din 8 decembrie.

El afirmă că ”motivele invocate de Austria nu sunt unele reale. Aderarea României va face spațiul și mai sigur”.

”Starea de incertitudine nu mai poate continua. Mâine la Consiliul JAI vom merge la vot. Integrarea în…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Aglomerație înainte de Vama Nădlac II. Coloană de autocamioane pe 5 kilometri, șoferii aşteaptă peste 2 ore

Publicat

Arhivă foto

O coloană de camioane lungă de cinci kilometri s-a format, miercuri, 7 decembrie 2022, înainte de Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, pe autostrada pan-europeană. Șoferii așteaptă pentru formalităţile de intrare în Ungaria cel puţin 150 de minute.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat, pentru AGERPRES, că la Nădlac II sunt deschise doar trei artere de ieşire pentru traficul greu, din cauza „lipsei de personal din partea autorităţilor maghiare”.

Poliţia de Frontieră Arad precizează că formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, astfel că numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de poliţişti repartizaţi de statul vecin.

Pentru intrarea în Ungaria, şoferii de camioane aşteaptă cel puţin 150 de minute, în coloana formată pe cinci kilometri pe autostradă.

Poliţia Autostrăzi a precizat pentru AGERPRES că vehiculele de mare tonaj staţionează pe banda de urgenţă, iar pe autostradă au fost mobilizate echipaje care să asigure fluenţa traficului.

La Nădlac I (DN7), este deschisă doar o arteră de control pentru ieşirea din ţară a camioanelor, tot pentru că nu sunt suficienţi poliţişti ungari. La Vărşand, unde sunt disponibile două artere, se aşteaptă 90 de minute pentru a se intra în Ungaria. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Fostul ministru al Agriculturii, trimis în judecată de procurorii DNA

Publicat

adrian chesnoiu
Arhivă foto

Fostul ministru al Agriculturii, Adrian-Ionuț Chesnoiu și alți foști angajați ai Ministerului Agriculturii, au fost trimiși în judecată de procurorii DNA.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a fostului ministru pentru „patru infracțiuni de instigare (sub forma participației improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite, și a infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”.

În același dosar a fost trimis în judecată un fost director general adjunct pentru comiterea a „patru infracțiuni de complicitate la infracțiunea de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite”.

Au mai fost trimiși în judecată un fost șef serviciu și un fost consilier din cadrul Ministerului Agriculturii, un fost director executiv adjunct la Direcția pentru Agricultură Județeană Arad și un consilier județean din Dâmbovița.

Aceștia sunt „cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct, de informații ce nu sunt destinate publicității în scopul obținerii pentru sine de foloase necuvenite”.

Fostul ministru al Agriculturii, trimis în judecată de procurorii DNA. Pentru ce este acuzat Adrian Chesnoiu

Procurorii au stabilit că „în perioada 09 februarie – 11 aprilie 2022, inculpatul Chesnoiu Adrian Ionuț, în calitate de ministru, ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze inculpatului Răducan Andrei-Cristian (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susținute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, șef serviciu, director executiv adjunct și director executiv ai unor direcții județene”.

Procurorii au mai stabilit că subiectele au ajuns la candidații „agreați”.

„Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la candidații “agreați”, respectiv Sandu Aurel, Corobea Mihai-Cosmin, Pârv Mihai și Lăscaie Cătălin Ionuț.

Fostul ministru al Agriculturii, trimis în judecată de procurorii DNA.  Dosarul, trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție

După primirea subiectelor și promovarea probei scrise, inculpatul Lăscaie Cătălin Ionuț ar fi fost respins la proba interviului. De menționat este faptul că, la intervenția directă a ministrului, în cazul candidatului Sandu Aurel, membrii comisiei ar fi fost nevoiți să-l promoveze în condițiile în care acesta nu obținuse un punctaj corespunzător.

Ca urmare a acestui demers, persoana respectivă a fost numită în funcția de șef serviciu, obținând, în perioada ocupării funcției, venituri salariale în valoare de 50.995 lei”, a mai anunțat DNA.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale s-a constituit parte civilă cu suma menționată mai sus, în vederea recuperării cheltuielilor salariale efectuate pentru inculpatul Sandu Aurel cât timp acesta a ocupat funcția de șef serviciu, a precizat DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe