Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: Mesajul DUR al unui primar italian pentru a-i determina pe oameni să rămână în case: ”Vă anunţ că nu mai dăm avertismente. Trecem direct la denunţuri. Cine greşeşte, plăteşte”

Publicat

Mesajul dur al unui primar dintr-o localitate din Italia s-a viralizat pe rețele de socializare. Acesta face un apel disperat la oameni să rămână în case, pentru a opri răspândirea noului coronavirus. Vizibil afectat și disperat, primarul îi ceartă pe cetățeni, care nu iau în serios condițiile impuse de carantină și iasă din case sub diverse motive, care în contextul actual sunt de-a dreptul banale.

Gianfilippo Bancheri, primar în localitatea siciliană Delia:

”Trebuie să vă semnalez unele situații pe care le-am observat.

Mulți dintre voi ați făcut pancarte pe care ați scris Totul va fi bine, ați postat pe Facebook mesaje asemănătoare, dar eu aș vrea să înțeleg cum va fi totul bine?

Cum va fi totul bine dacă noi continuăm să ieșim în fiecare zi la cumpărături, când cumpărăturile ar trebui făcute o dată la 10 zile? Cum va fi totul bine dacă mulți dintre voi ies ca să-și ia țigări în fiecare zi?  Cum va fi totul bine dacă lumea se duce zilnic la benzinărie? La ce-ți trebuie benzină dacă trebuie să stai în casă?

Cum o să fie totul bine dacă unii mă întreabă dacă pot să se tundă acasă, adică să cheme frizerul acasă. Dar la ce-ți trebuie frizura aranjată în momentele astea? Ajutați-mă să înțeleg!

Cum va fi totul bine dacă mulți mă întreabă acum dacă pot alerga pe-afară, pentru că sunt „stresați”. Oameni buni, eu alerg de vreo 20 de ani și aici la Delia suntem cu totul 20 de persoane care alergăm. Acum i-a apucat pe toți alergatul la Delia? Toți vor să alerge?

Dar unde vă duceți să alergați, când ultima oară ați alergat în școala primară? Ce v-a apucat? Vreți să fiți serioși? Mă sună diverși ca să mă întrebe dacă pot merge la Canicatti la cumpărături. Nu te poți duce la Canicatti, faci cumpărăturile la Delia! Doar dacă ai vreo urgență, un medicament care îți poate salva viața, un aliment pentru o intoleranță. Unde te duci?

Trebuie să le mulțumim miilor de medici, asistenți, paramedici, forțe de ordine, pompieri, voluntari, primari, tuturor celor care stăm în tranșee, pe străzi, pentru a vă proteja pe voi cei mulți cărora nu vă pasă. Primarul din Niscemi zicea că vă doare undeva și este adevărat. „Suntem stresați… să stăm acasă, asta ne stresează” cu internet, telefon, televizor, mâncare, PlayStation, suntem stresați? Stresați erau bunicii noștri care mergeau la război! Nu cei care rămâneau acasă!

Și pentru ce cântăm Azzurro, Azzurro de la balcoane, dacă pe urmă iesim la cumpărături zilnic? Unde e logica? Respectul față de noi și față de ceilalți? Ne potolim sau nu?”

În încheiere, primarul transmite locuitorilor comunei pe care o administrează că va recurge la denunţuri, în cazul celor care nu respectă măsurile de carantină.
„Vă anunţ că nu mai dăm avertismente. Trecem direct la denunţuri. Pentru că aşa e corect: cine greşeşte, plăteşte”, a mai spus primarul Gianfilippo Bancheri.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Fundația UNITECH – un nou HUB de inovare și antreprenoriat lansat de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Publicat

utcn sedii 1 e1711623014266.jpg

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca anunță lansarea Fundației UNITECH, un centru de inovare și antreprenoriat, care va consolida colaborarea dintre mediul universitar și sectorul de afaceri, cercetători, studenți și profesioniști din diverse domenii. Obiectivul principal al fundației constă în contribuția la dezvoltarea unui ecosistem care să conecteze oameni, idei și oportunități în vederea creării unor parteneriate solide și orientate către viitor.

Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Cinci elevi de la Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș s-au calificat la etapa națională a olimpiadei de Istorie

Publicat

foto: cinci elevi de la colegiul național ”lucian blaga” din

Cinci elevi de la Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș s-au calificat la etapa națională a olimpiadei de Istorie. Aceștia au obținut premiul I la etapa județeană.

Competiția națională se va desfășura anul acesta între 27 aprilie-1 mai la Brașov.

Elevii calificați la olimpiada națională de Istorie

  • Damaris Vasinc (clasa a XI-a)
  • Constantin Olar (clasa a X-a)
  • Ioana Olaru (clasa a XI-a)
  • Cristiana Cioca (clasa a IX-a)
  • David Puțan (clasa a IX-a).

Aceștia au fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mai multe posturi de conducere la instituții publice. Regulile stabilite de Guvern, explicate de ministrul Finanțelor

Publicat

mai multe posturi de conducere la instituții publice. regulile stabilite

Numărul posturilor de conducere în instituțiile publice va putea crește de la 8% la 10%, potrivit ordonanței aprobate joi de Guvern. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a explicat care sunt condițiile.

Creșterea de posturi de conducere se va putea aplica doar dacă în prealabil a fost realizată reorganizarea instituţională. A doua condiție, dacă există angajamente faţă de Comisia Europeană pe un anumit domeniu de activitate.

„Sunt două condiţii pentru a avea procentul de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ambulatorul Spitalului de Recuperare din Cluj-Napoca, extins și modernizat. Pacienții vor beneficia de terapie hiperbară

Publicat

spital clinic recuperare cluj napoca 2017.jpg

Ambulatorul Spitalului de Recuperare din Cluj-Napoca va fi reabilitat, modernizat, extins și dotat cu aparatură și va avea inclusiv o cameră pentru terapie hiperbară.

Consiliul Județean Cluj a aprobat indicatorii tehnico-economici, iar proiectul va fi depus spre finanțate prin Programul de Sănătate, care beneficiază de fondri europene nerambursabile.

Ambulatorul Spitalului de Recuperare din Cluj-Napoca, extins și modernizat. Pacienții vor beneficia de terapie…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe