EVENIMENT
VIDEO. Mesajul lui Emil Boc, după câștigarea unui nou mandat de primar al Clujului
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger


ACTUALITATE
Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni


În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii.
Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.
Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.
Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.
Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Elevii din Alba Iulia ies în stradă: Protest față de intenția Guvernului de a tăia bursele: ”Vrem ca vocea elevilor să fie auzită”

Consiliul Județean al Elevilor Alba organizează joi, 3 iulie, un protest pașnic în Piața Cetății din Alba Iulia. Evenimentul va începe la ora 19:00 și are scopul de a atrage atenția asupra situației elevilor din întreaga țară, care protestează încă de săptămâna trecută.
„Reducerea burselor este o acțiune care vizează direct elevii de pretutindeni, astfel vrem să facem tot posibilul ca vocea elevilor să fie ascultată, nu doar auzită”, transmit reprezentanții…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Restricții de circulație pe A3, între Turda și Gilău. Se montează portale de semnalizare pentru drumul expres de la Tureni

Începând de joi, 3 iulie 2025, ora 12:00, și până sâmbătă, 5 iulie, ora 16:00, traficul rutier va fi restricționat pe autostrada A3, între Turda și Gilău.
Circulația va fi închisă complet pe Calea 1 (sensul Turda–Gilău), iar traficul va fi deviat pe Calea 2, unde se va circula pe câte o bandă pentru fiecare sens, cu restricție de viteză.
„Începând de astăzi, 03.07.2025, ora 12:00, până în data de 05.07.2025, ora 16:00, se vor institui…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Așezarea cinstitelor moaște ale Sfântului Cuvios Dometie cel Milostiv în biserica mare a Mănăstirii Râmeț

Așezarea cinstitelor moaște ale Sfântului Cuvios Dometie în biserica mare a Mănăstirii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” de la Râmeț, a avut loc miercuri, 2 iulie 2025, în contextul proclamării canonizării locale a acestuia.
După oficierea slujbelor Vecerniei și Utreniei, relicvele au fost purtate în procesiune de la chilia memorială a Sfântului Cuvios Dometie cel Milostiv în locașul de închinare.
La eveniment au luat parte numeroși clerici, obștea așezământului…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Precizările Parcului Natural Apuseni, legate de peștii morți de pe Arieș. Au fost afectate și specii protejate

Reprezentanții Parcului Natural Apuseni au transmis miercuri o serie de precizări legate de peștii morți de pe Arieș. Situația a fost prezentată de Alba24.
Aceștia spun că au declanșat o anchetă proprie, dar au anunțat și autoritățile de mediu și alte instituții cu atribuții în domeniu.
Printre speciile afectate se numără: păstrăv indigen, lipan, mreană, boiștean și chișcar. Impactul asupra habitatului natural este semnificativ, afectând nu doar populațiile de…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Lasă un comentariu