Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: Ministrul Transporturilor evidențiază investiția majoră în infrastructură în zona Brăila-Galați

Publicat

lucrari pod braila galati captura video fb

În timpul unei vizite efectuate vineri pe şantierul Podului suspendat peste Dunăre, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a subliniat că zona Brăila-Galați primește cea mai mare investiție în infrastructură din țară.

„Este zona în care se investeşte cel mai mult în infrastructură şi se va investi în anii viitori, în afară de Podul peste Dunăre, avem şi drumurile expres, este normal să se întâmple aşa, Brăila-Galaţi este a doua mare aglomerare urbană a ţării”, a declarat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a verificat la faţa locului stadiul lucrărilor la Podul suspendat peste Dunăre şi a anunţat că acest obiectiv, cel mai mare proiect de infrastructură realizat în România în ultimii 30 de ani, va fi dat în circulaţie pe 6 iulie.

El a mai declarat că va merge să vadă şi cum se desfăşoară lucrările la Drumul Expres Galaţi – Brăila, care va face legătura cu Podul suspendat peste Dunăre.

„Voi merge cu colegii să văd şi Drumul Expres Brăila-Galaţi, să vedem cum lucrează acolo.

În momentul acesta, din ce mi-au spus colegii de la CNAIR, lucrările se desfăşoară foarte mult în zona podului de la Siret.

Vom merge şi acolo, pentru că toată această dezvoltare nu este finalizată până când nu se va întâmpla şi acest Drum Expres Galaţi-Brăila, care – aşa cum vorbeam cu preşedintele Consiliului Judeţean Brăila – în final ar trebui să ducă şi spre dezvoltările celelalte, adică Drumul Expres Brăila-Focşani şi Drumul Expres Brăila-Buzău. Să nu uităm şi nu o să ratez niciun moment să spun că acea asociere de patru consilii judeţene – Brăila, Galaţi, Ialomiţa şi Călăraşi, acel ADI s-a mişcat foarte bine şi a făcut foarte repede tot ce ţine de partea birocratică pentru drumul de mare viteză Galaţi-Chiciu. Iată că sunt încă trei dezvoltări de infrastructură în această zonă şi, bineînţeles, pe malul tulcean odată cu Jijila şi cu toate celelalte dezvoltări care duc spre Constanţa”, a evidenţiat Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a mai afirmat că toate marile lucrări de infrastructură din România se fac cu fonduri europene şi că este pentru prima dată când la Ministerul Transporturilor s-au accesat toţi banii europeni.

„Am cerut suplimentare de fonduri, am primit încă 10%, adică 450 milioane de euro, o să-i terminăm şi pe aceştia foarte repede, până la jumătatea lunii august.

O să mai cerem, pentru că mai bine accesăm aceste sume, decât să le trimitem înapoi la sfârşitul anului”, a precizat ministrul Grindeanu.

Construcţia podului suspendat peste Dunăre a început în anul 2017. Lungimea podului este de 1.974 metri, din care 1.120 de metri reprezintă deschiderea centrală, la care se adaugă două deschideri laterale de 489 de metri pe malul dinspre Brăila şi 364 de metri pe malul dinspre Tulcea.

La momentul finalizării, va fi al treilea pod din Europa din punctul de vedere al deschiderii centrale şi al lungimii.

Lungimea drumului principal Brăila – Jijila este de 19,095 kilometri, iar lungimea drumului de legătură cu DN22 Smârdan – Măcin este de 4,328 kilometri.

Constructorul Drumului Expres Galaţi – Brăila este Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade, valoarea contractului fiind de 2,375 miliarde de lei cu TVA. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: Bărbat din Alba, implicat într-un ACCIDENT pe Autostrada A1 în Sibiu. Camionul pe care acesta îl conducea, lovit de o mașină

Publicat

foto: bărbat din alba, implicat într un accident pe autostrada a1

Un bărbat din județul Alba a fost implicat într-un accident rutier produs joi după-amiaza pe Autostrada A1, între Sibiu și Boița. Autocamionul pe care acesta îl conducea a fost lovit din spate de un autoturism. 

În zona accidentului, pe Autostrada A1, km 242, sensul de mers Sibiu – Boița, traficul rutier a fost restricționat pe banda 1.

Este vorba despre o coliziune față – spate, produsă între un autoturism condus pe A1 (direcția Sibiu – Boița) de către un bărbat în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Preşedintele lui „U” Cluj explică strategia pentru o bază sportivă proprie. Discuţii avansate pentru un teren în afara Clujului

Publicat

babes baza sportiva parc iuliu hatieganu.jpg

Radu Constantea, preşedintele lui „U” Cluj, a explicat care e strategia clubului privind o bază sportivă proprie. El spune că momentan echipa dispune de condiţii optime şi că se lucrează la identificarea unui teren pentru un centru modern de pregătire lângă Cluj. 

„Obiectivul şi rolul de a avea o bază sportivă proprie ţin de clubul Universitatea, nu de Primăria Cluj-Napoca. Clubul trebuie să-şi crească veniturile constant, pentru a redirecţiona o parte din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Rovinieta se scumpește de la 1 septembrie. Care vor fi noile tarife pentru mașini, autoutilitare și camioane. PROIECT

Publicat

rovinieta se scumpește de la 1 septembrie. care vor fi

Rovinieta – tariful de utilizare a drumurilor naționale pentru autovehicule, se scumpește de la 1 septembrie.

Pentru autoturisme va fi de 3,5 euro pentru o zi, iar pentru un an de 50 de euro, potrivit unui proiect de lege care prevede unele măsuri fiscal-bugetare, publicat joi pe site-ul Ministerului Finanțelor.

Prin acest act normativ, se propune modificarea Ordonanței Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Admitere în clasa a IX-a la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”: Procedura pas cu pas

Publicat

admitere în clasa a ix a la colegiul național militar „mihai

Admitere în clasa a IX-a la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”: Procedura pas cu pas. Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia a publicat precizările complete pentru admiterea în clasa a IX-a, în învățământul militar liceal, pentru anul școlar 2025-2026.

Procesul se desfășoară în două etape principale și implică mai multe termene critice pe care candidații trebuie să le respecte.

Cadrul legal și etapele admiterii

Admiterea în colegiile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe