EVENIMENT
VIDEO: Ministrul Transporturilor evidențiază investiția majoră în infrastructură în zona Brăila-Galați

În timpul unei vizite efectuate vineri pe şantierul Podului suspendat peste Dunăre, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a subliniat că zona Brăila-Galați primește cea mai mare investiție în infrastructură din țară.
„Este zona în care se investeşte cel mai mult în infrastructură şi se va investi în anii viitori, în afară de Podul peste Dunăre, avem şi drumurile expres, este normal să se întâmple aşa, Brăila-Galaţi este a doua mare aglomerare urbană a ţării”, a declarat Sorin Grindeanu.
Ministrul Transporturilor a verificat la faţa locului stadiul lucrărilor la Podul suspendat peste Dunăre şi a anunţat că acest obiectiv, cel mai mare proiect de infrastructură realizat în România în ultimii 30 de ani, va fi dat în circulaţie pe 6 iulie.
El a mai declarat că va merge să vadă şi cum se desfăşoară lucrările la Drumul Expres Galaţi – Brăila, care va face legătura cu Podul suspendat peste Dunăre.
„Voi merge cu colegii să văd şi Drumul Expres Brăila-Galaţi, să vedem cum lucrează acolo.
În momentul acesta, din ce mi-au spus colegii de la CNAIR, lucrările se desfăşoară foarte mult în zona podului de la Siret.
Vom merge şi acolo, pentru că toată această dezvoltare nu este finalizată până când nu se va întâmpla şi acest Drum Expres Galaţi-Brăila, care – aşa cum vorbeam cu preşedintele Consiliului Judeţean Brăila – în final ar trebui să ducă şi spre dezvoltările celelalte, adică Drumul Expres Brăila-Focşani şi Drumul Expres Brăila-Buzău. Să nu uităm şi nu o să ratez niciun moment să spun că acea asociere de patru consilii judeţene – Brăila, Galaţi, Ialomiţa şi Călăraşi, acel ADI s-a mişcat foarte bine şi a făcut foarte repede tot ce ţine de partea birocratică pentru drumul de mare viteză Galaţi-Chiciu. Iată că sunt încă trei dezvoltări de infrastructură în această zonă şi, bineînţeles, pe malul tulcean odată cu Jijila şi cu toate celelalte dezvoltări care duc spre Constanţa”, a evidenţiat Grindeanu.
Ministrul Transporturilor a mai afirmat că toate marile lucrări de infrastructură din România se fac cu fonduri europene şi că este pentru prima dată când la Ministerul Transporturilor s-au accesat toţi banii europeni.
„Am cerut suplimentare de fonduri, am primit încă 10%, adică 450 milioane de euro, o să-i terminăm şi pe aceştia foarte repede, până la jumătatea lunii august.
O să mai cerem, pentru că mai bine accesăm aceste sume, decât să le trimitem înapoi la sfârşitul anului”, a precizat ministrul Grindeanu.
Construcţia podului suspendat peste Dunăre a început în anul 2017. Lungimea podului este de 1.974 metri, din care 1.120 de metri reprezintă deschiderea centrală, la care se adaugă două deschideri laterale de 489 de metri pe malul dinspre Brăila şi 364 de metri pe malul dinspre Tulcea.
La momentul finalizării, va fi al treilea pod din Europa din punctul de vedere al deschiderii centrale şi al lungimii.
Lungimea drumului principal Brăila – Jijila este de 19,095 kilometri, iar lungimea drumului de legătură cu DN22 Smârdan – Măcin este de 4,328 kilometri.
Constructorul Drumului Expres Galaţi – Brăila este Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade, valoarea contractului fiind de 2,375 miliarde de lei cu TVA. Agerpres
EVENIMENT
VIDEO FOTO. Turnul OKI – Zai, prezentat de studenții UTCN la concursul de simulare a cutremurelor din SUA

Echipa Universității Tehnice din Cluj-Napoca a susținut marți, la Universitatea Berkeley din California (SUA) cu succes prezentarea proiectului său în cea de-a doua zi a competiției internaționale Seismic Design Competition 2025.
”Printr-o prezentare bine structurată și o abordare tehnică riguroasă, studenții au reușit să capteze atenția tuturor celor prezenți, evidențiind atât inovația, cât și precizia ingineriei din spatele modelului lor structural.
În…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Investiție de peste 520.000 de lei pentru dezvoltarea infrastructurii digitale la Spitalul din Blaj

Investiție de peste 520.000 de lei pentru dezvoltarea infrastructurii digitale la Spitalul din Blaj. Spitalul Municipal din Blaj urmează să fie dotat cu echipamente moderne care vor contribui digitalizarea și modernizarea sistemului sanitar local, facilitând accesul pacienților la servicii medicale de calitate și îmbunătățind fluxul de lucru al personalului medical.
Spitalul Municipal Blaj a lansat la sfârșitul lunii martie, în platforma SEAP, o licitație pentru furnizarea de…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Pompierii din cadrul Detașamentului Turda au intervenit miercuri dimineață la un accident rutier petrecut pe autostrada A3, la kilometrul 11.
Apelul de urgență a venit la ora 04.08, iar la misiune au luat parte o autospecială cu modul de descarcerare, o ambulanță SMURD și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean.
În accident au fost implicate o autoutilitară și un autoturism, însă nu au existat victime încarcerate. În cele din urmă, doi bărbați de…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Proiect pentru extinderea rețelei de canalizare în comuna Sălciua. Acord de mediu, solicitat la APM Alba

Proiect pentru extinderea rețelei de canalizare în comuna Sălciua. Primăria Sălciua se pregătește pentru extinderea rețelei de canalizare menajeră în localitățile Sub Piatră, Dumești și Roine, printr-o investiție estimată la peste 12 milioane de lei.
Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat la sfârșitul lunii martie depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Extindere retea de canalizare în comuna Sălciua”.
La ora…
Citește mai mult pe Alba24.ro