Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: ACCIDENT GRAV la Alba Iulia. Muncitor ELECTROCUTAT în timp ce lucra la un bloc în construcție, aflat lângă liniile de înaltă tensiune

Publicat

Un bărbat de aproximativ 30 de ani a fost electrocutat, în timp ce desfășura lucrări la un bloc în construcție, situat pe strada Ana Aslan din Alba Iulia. Acesta se afla la etajul al treilea al imobilului.

Surse din cadrul Electrica au precizat pentru Alba24 că în acest caz compania a dat aviz pentru ridicarea construcției la 12,8 metri distanță față de liniile de înaltă tensiune, având în vedere că instalația electrică în zona respectivă are îmbunătățiri.

 

Bărbatul a fost găsit ars, de colegi. Potrivit unor surse, descărcarea electrică a fost atat de puternică încât a fost perforată placa de beton (podeaua etajului al treilea).

Potrivit unor surse oficiale din cadrul primăriei, imobilul are autorizație de construcție și nu se află direct sub liniile de înaltă tensiune.

Distanța minimă admisă pentru construirea unui imobil este de 18 metri de liniile de tensiune, iar surse Alba24 susțin că beneficiarii au primit un aviz de la Electrica prin care, în acest caz, s-a putut construi mai aproape decât distanța admisă.

Din primele informații, muncitorul ar fi încercat să întindă un cablu electric, de la nivelul al treilea al blocului în construcție, la o baracă aflată în fața clădirii.

În acel moment cablul ar fi atins liniile de înaltă tensiune 110 kV, aflate la distanță mică de clădire.

Vasile Suciu, șef serviciu Control SSM, ITM Alba: ”Din primele informații, victima, care lucra la etajul 3 al construcției a încercat să alimenteze o rolă de alimentare cu tensiune. Modalitatea era să arunce de la acel loc cablul. Se pare că acel cablu alimentat a intrat în raza liniei de 110 din apropiere. A fost electrocutat, s-a format un arc electric, liniile fiind de 110, câmpul electric este destul de mare. Era angajat cu forme legale, toți cei care lucrează aici sunt.

A fost găsit de colegi ars, din primele date nu avea echipament de protecție”.

Muncitorul a fost transportat la spital cu arsuri.

Sursa: Alba24.ro

bloc

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ACCIDENT pe Memorandumului, în Cluj-Napoca. Minoră ACROȘATĂ de o dubă a MAI

Publicat

accident 3 e1713942304371.jpg

Un accident rutier a avut loc, miercuri dimineață, pe str. Memorandumului colț cu str. Samuil Micu. O minoră a fost acroșată de o dubă a MAI.

„Din primele cercetări se pare că o autospecială aparținând MAI ar fi acroșat un pieton aflat în traversarea străzii Samuil Micu intersecție cu Memorandumului”, a transmis Poliția Locală.

ACCIDENT pe Memorandumului, în Cluj-Napoca. Minoră ACROȘATĂ de o dubă a MAI

La fața locului s-a deplasat o ambulanță
Citește mai mult pe
Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Majorare salarială de 70% pentru munca suplimentară prestată de polițiștii din penitenciare, în 2024. CONDIȚII

Publicat

majorare salarială de 70% pentru munca suplimentară prestată de polițiștii

Majorare salarială de 70% pentru munca suplimentară prestată de polițiștii din penitenciare, în 2024. Munca suplimentară prestată de polițiștii din penitenciare se va compensa printr-o majorare salarială de 70% din salariul de funcție, în acest an, potrivit unui ordin de ministru publicat recent în Monitorul Oficial.

Potrivit legii, este vorba despre munca suplimentară care nu se poate compensa prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile după prestarea muncii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Programul Electric Up 2. Cum pot primi firmele bani pentru fotovoltaice. Cât este bugetul de finanțare aprobat de Guvern

Publicat

panouri fotovoltaice alba24 e1670246486954 1000x600.jpeg

Programul „Electric Up 2” a fost aprobat de Guvern. Firmele, inclusiv cele din HoReCa, vor avea acces la finanțare pentru instalarea panourilor fotovoltaice şi a staţiilor pentru încărcarea vehiculelor electrice.

Bugetul alocat este de 450 de milioane de lei.

„Sprijinim IMM-urile şi firmele din HORECA să-şi instaleze panouri fotovoltaice şi staţii pentru încărcarea vehiculelor electrice. Acordăm până la 150.000 euro pentru fiecare beneficiar”, a declarat Marcel Ciolacu,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Ușoară apreciere a leului față de euro

Publicat

bani lei pixabay e1663503847879.jpg

Menținerea unui nivel mai redus al aversiunii față de risc, în condițiile existenței unui status quo în conflictul dintre Israel și Iran, a permis aprecierea monedelor de la marginea zonei euro.

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Ușoară apreciere a leului față de euro

Cursul euro a scăzut de la 4,9764 la 4,9758 lei. A fost a patra ședință în care tranzacțiile din piața locală se efectuau în culoarul 4,975 – 4,977 lei.

Până la jumătatea lunii viitoare, când…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe