Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: Numărul cazurilor de coronavirus s-a triplat pe nava aflată în carantină în Japonia, unde se află și 17 români

Publicat

Numărul de cazuri confirmate de coronavirus s-a triplat, ajungând la 61, pe pachebotul Diamond Princess, aflat în carantină în Japonia, au anunţat vineri autorităţile nipone, informează AFP.

Nava de croazieră, care a ajuns luni seara în apropierea portului Yokohama (sud-vestul capitalei Tokyo), are la bord 3.700 de pasageri şi membri ai echipajului, dintre care 273 au fost până în prezenţi testaţi.

Din rezultatele analizelor restante, 41 s-au dovedit pozitive, a anunţat vineri ministrul japonez al Sănătăţii, Katsunobu Kato. Aceşti noi pacienţi vor fi spitalizaţi ca şi precendenţii pe pământ japonez, a declarat responsabilul pentru presă.

 Citește și: Coronavirus: 17 români se află la bordul navei de croazieră aflate în carantină în Japonia

Noile cazuri au fost detectate la 21 de japonezi, precum şi la pasageri americani, canadieni, australieni, la un argentinian şi la un britanic.

Testele s-au limitat iniţial la persoane care prezentau simptome sau care au intrat în contact cu un pasager care a fost debarcat anterior în Hong Kong şi fusese testat ulterior pozitiv pentru coronavirus.

YouTube video

Ministrul Sănătăţii a indicat însă că vor fi efectuate teste suplimentare pe persoanele vulnerabile la bord, cum ar fi persoanele în vârstă, precum şi pe cei care au fost în contact cu noi cazuri de contaminare. Nici indicaţie privind numărul de persoane vizate de aceste teste suplimentare nu fusese oferită vineri la jumătatea zilei.

Nava Diamond Princess a acostat joi Yokohama, o suburbie a capitalei japoneze, pentru a se aproviziona, după ce a fost plasată într-o carantină care ar putea dura până pe 19 februarie.

Douăzeci de persoane testate pozitiv pentru coronavirus miercuri şi joi au fost evacuate de pe navă. Una dintre acestea se află într-o stare gravă, a anunţat vineri Ministerul Sănătăţii, fără a oferi detalii.

Pasagerii vorbesc despre nemulţumirea profundă existentă la bord, în special cei care sunt obligaţi să rămână în cabine, uneori fără geamuri.

Cei care nu beneficiază de lumină naturală au fost autorizaţi să meargă pe platforme în grupuri mici pentru a se putea bucura de aer curat, dar în condiţii stricte, care includ purtarea permanentă a unei măşti atunci când îşi părăsesc cabinele.

O a doua navă de croazieră, Westerdam, având la bord un pasager despre care se suspectează că ar fi infectat, nu va avea voie să acosteze la Okinawa, în extremitatea sudică Japoniei, a declarat guvernul vineri.

În afară de cele 61 de cazuri de coronavirus de pe nava Diamond Princess, Japonia a înregistrat 25 pe teritoriul său.

Cei mai mulţi dintre aceşti pacienţi au fost în contact cu persoane care au trecut prin Wuhan, oraşul chinez unde a început epidemia, care a ucis deja peste 600 de persoane în această ţară şi a infectat peste 31.000 de persoane, potrivit ultimului bilanţ zilnic oferit de autorităţile chineze.

Numărul deceselor provocate de coronavirus a trecut de 600, iar numărul celor infectaţi a depăşit 30.000, relatează Reuters.

La nivel gloval, numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus era, vineri dimineaţă, de 31.420 de persoane, peste 31.000 fiind în China, unde numărul cazurilor a crescut cu 3.143, reprezentând 11%, într-o singură zi.

Asta în condiţiile în care până acum creşterea zilnică era de 15%. În total s-au înregistrat 638 de decese, doar două fiind în afara Chinei, în Filipine şi în Hong Kong.

Japonia a repatriat acum peste 600 de cetăţeni din regiunea oraşului Wuhan. Un al patrulea zbor de evacuare a cetăţenilor japonezi, dar şi a străinilor căsătoriţi cu aceştia sau cu alte legături cu această ţară, a aterizat vineri dimineaţă la Tokyo. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Microbuz electric și stații de reîncărcare la Crăciunelu de Jos, cu bani din PNRR. Achiziția, lansată în SEAP

Publicat

microbuz electric și stații de reîncărcare la crăciunelu de jos,

Microbuz electric și stații de reîncărcare la Crăciunelu de Jos. Cetățenii din comuna Crăciunelu de Jos vor beneficia în curând de un mijlocul de transport – microbuz electric, ce urmează să fie utilizat pentru deplasarea pe raza comunei și în afara acesteia. 

Primăria comunei Crăciunelu de Jos a lansat pe 19 aprilie, în SEAP, o licitație pentru achiziția unui microbuz electric și stații de încărcare, aferent proiectului „Înnoirea parcului de vehicule destinate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Prognoză agro-meteo: Cum vor fi afectate culturile de câmp și speciile pomi-viticole, după fluctuațiile recente ale vremii

Publicat

prognoză agro meteo: cum vor fi afectate culturile de câmp și

Prognoză agro-meteo: Modul în care vor fi afectate culturile de câmp și speciile pomi-viticole, după fluctuațiile vremii, a fost descris de specialiști, într-o analiză realizată de Agerpres. 

Vremea normală de la începutul intervalului va intra într-un proces de răcire treptată în cea mai mare parte a ţării, astfel că procesele de creştere şi dezvoltare ale culturilor de câmp şi speciilor pomi-viticole se vor desfăşura pe ansamblu normal în majoritatea zonelor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un nou val de aer rece va ajunge luni în România. Condiții de brumă și minime negative

Publicat

un nou val de aer rece va ajunge luni în

Un nou val de aer rece va ajunge luni în România, anunță meteorologii. Temperaturile se vor menține sub normalul climatologic al acestei perioade, respectiv temperaturi maxime doar între 10 și 19 grade, în general.

Vor fi temperaturi chiar mai coborâte luni pe partea de nord-vest a țării, unde vor fi 7-8 grade și de asemenea și temperaturile minime coboară marți dimineață spre – 2 sau – 3 grade în depresiunile din estul Transilvaniei.

Condiții de brumă pot apărea pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident în Alba Iulia cu două autovehicule implicate. ISU Alba: este posibil să existe scurgeri de carburanți

Publicat

accident în alba iulia cu două autovehicule implicate. isu alba:

Accident în Alba Iulia: Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier produs pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul Alba Iulia.

Potrivit reprezentanților ISU Alba. din informatiile primite ar fi vorba despre 2 autovehicule implicate.

Nu sunt persoane încarcerate, dar este posibil să existe scurgeri de carburant.

La fața locului au fost trimise două autoutilitare de intervenție ale ISU Alba.

UPDATE: La locul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe