EVENIMENT
VIDEO: O femeie a fost scoasă vie de sub dărâmături, după 6 zile de la prăbușirea unei clădiri din China

O femeie a fost scoasă vie de sub dărâmături, la 6 zile după prăbușirea unei clădiri din orașul Changsha, China.
Salvatorii au scos o femeie în viață de sub dărâmăturile unei clădiri care s-a prăbușit parțial cu aproape șase zile în urmă, a anunțat joi presa de stat.
Femeia neidentificată este al 10-lea supraviețuitor al dezastrului din orașul Changsha, în care cel puțin 5 persoane au murit și un număr necunoscut, posibil zeci, sunt încă date dispărute.
O femeie a fost scoasă vie de sub dărâmături, după 132 de ore dfe la prăbușirea clădirii
Femeia a fost salvată la aproximativ 132 de ore după ce partea din spate a clădirii de șase etaje s-a prăbușit brusc pe 29 aprilie, a relatat agenția oficială de știri Xinhua.
Femeia era conștientă și le-a spus salvatorilor cum să o scoată fără să-i provoace alte răni, a anunțat Xinhua. Echipele au folosit câini, drone și detectoare electronice la căutări.
Se pare că toți supraviețuitorii sunt în stare bună după ce au fost tratați la un spital.
Several people have been rescued after a building collapsed in Changsha, China. But the number of casualties or residents trapped remains unclear https://t.co/5SRwjUo578 pic.twitter.com/SDm6RmMuAf
— South China Morning Post (@SCMPNews) April 30, 2022
Cel puțin nouă persoane au fost arestate în legătură cu prăbușirea a ceea ce Xinhua a descris ca fiind o „clădire auto-construită”, inclusiv proprietarul acesteia, fiind suspectate de ignorarea regulilor de construcție. De asemenea, au fost reținute trei persoane responsabile de proiectare și construcție și alte cinci persoane care ar fi dat o evaluare falsă a siguranței pentru o casă de oaspeți de la etajele patru-șase ale clădirii.
În clădire se aflau, de asemenea, o locuință, o cafenea și magazine.
O creștere a numărului de prăbușiri ale clădirilor „autoconstruite” în ultimii ani l-a determinat pe președintele chinez Xi Jinping să ceară luna trecută controale suplimentare.
(sursa: Mediafax)
sursa foto: captura video Twitter/South China Morning Post
Știrile Romania24.ro pot fi urmărite și pe Google News
EVENIMENT
Trei elevi ai Colegiului Național „Lucian Blaga” Sebeș, calificați la Olimpiada Națională de Geografie. Cine sunt

Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș are și în acest an școlar elevi calificați la faza națională a Olimpiadei de Geografie, care se va desfășura la Arad, în perioada 22–27 aprilie 2025.
Acești elevi au dezvoltat o adevărată pasiune pentru geografie încă din clasele a V-a – a VII-a, prin participarea la concursuri de profil, dar și prin efort personal, perseverență și pregătire intensă sub îndrumarea unui profesor de geografie dedicat: Ștef Vasile.
Din cei…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Despăgubiri pentru zboruri întârziate sau anulate: cum pot fi obținute compensații de până la 600 de euro. Ghid pas cu pas

Tot mai mulți pasageri se confruntă cu întârzieri sau anulări ale zborurilor, fără a cunoaște drepturile pe care le au conform legislației europene. Regulamentul (CE) 261/2004 prevede compensații de până la 600 de euro în anumite condiții, însă procesul de revendicare poate fi anevoios. În practică, companiile aeriene invocă frecvent excepții sau impun proceduri birocratice care descurajează pasagerii.
Articolul de față explică în ce situații se pot solicita…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
VIDEO. ”Șepcile Roșii”, către CFR 1907 Cluj: Hoții strigă hoții! UDMR acuză că ”elemente șovine” de la ”U” au bătut un maghiar

Suporterii ”U” Cluj din grupul ”Șepcile Roșii” acuză fanii CFR 1907 Cluj din ”Peluza Vișinie” că ei au început cu violențele, cărora le-au căzut victime întâi suporteri dinamoviști, iar scandalul de duminică după derby-ul clujean, când trei tineri au fost bătuți de uiști, a fost provocat de ”frânari” care au furat anterior un steag al ”U” și fulare de la niște copii, susținători ai Universității.
”Parșivitate demnă de Peluza…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Statul pe telefon înainte de culcare poate provoca insomnie. Cum putem îmbunătăți calitatea somnului

Statul pe telefon înainte de culcare poate provoca insomnie.
Un studiu realizat în Norvegia pe aproximativ 45.000 de tineri cu vârste între 18 și 28 de ani, a arătat că statul pe telefon înainte de culcare crește cu 59% riscul de insomnie și scurtează somnul cu aproape 30 de minute, potrivit mediafax, după DPA.
„Utilizarea ecranului în sine este factorul-cheie în perturbarea somnului – probabil din cauza deplasării în timp, când utilizarea ecranului întârzie somnul…
Citește mai mult pe Alba24.ro