Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: Operaţiune amplă a DIICOT şi a Poliţiei Române – 457 de percheziţii şi 367 de mandate de aducere

Publicat

actiune diicot si politia romana

Procurorii DIICOT şi Poliţia Română, cu sprijinul Jandarmeriei, efectuează miercuri dimineaţa 47 de acţiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracţionale organizate, specializate în trafic de persoane şi de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranţi, criminalitate informatică, trafic de droguri şi infracţiuni împotriva patrimoniului cu consecinţe deosebit de grave.

Conform DIICOT, acţiunea face parte dintr-o serie de iniţiative similare, desfăşurate începând cu anul 2018.

UPDATE: Pe raza județelor Alba și Timiș și a municipiului București se efectuează 8 percheziții, în cadrul a 5 dosare penale, la domiciliul unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunii de pornografie infantilă.

În Tulcea se efectuează un număr de 7 percheziții domiciliare, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism și lipsire de libertate în mod ilegal.

DIICOT ST Pitești împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Piteşti efectuează 8 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Argeş, Vâlcea şi Mureş, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism. În fapt, s-a reţinut că, în perioada 2020-2021, un număr de 6 suspecți, au recrutat, prin metoda “loverboy”, opt persoane de sex feminin, pe care le-au constrâns să practice prostituția pe raza municipiilor Târgu Mureș, Târgu Jiu și Râmnicu Vâlcea, membrii grupului reţinând sumele de bani obținute de către persoanele vătămate, din activitatea de prostituție.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Brăila împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila și Brigăzii de Combatere a
Criminalității Organizate Galați au efectuat un număr de 6 percheziții domiciliare, pe raza județului Brăila, într-o cauză vizând infracțiunile de trafic de persoane și trafic de minori.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2018 și până în prezent, suspecții au recrutat 5 persoane vătămate minore și majore, profitând de starea vădită de vulnerabilitate a acestora, pe care le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituției pe raza municipiului Brăila. La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Brăila, au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 29 persoane.

Un număr de 12 percheziții domiciliare au avut loc pe raza județelor Dolj şi Bacău, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

În fapt s-a reţinut că, în perioada 2009-2010, pe raza judeţului Dolj, un număr de 5 suspecţi au constituit un grup infracțional organizat, grup la care ulterior au aderat mai multe persoane, şi care a avut ca scop recrutarea mai multor tinere, în scopul exploatării sexuale (practicarea prostituției „la stradă” sau/și „pe casă/apartamente”). Iniţial, exploatarea victimelor a avut loc pe raza municipiilor Craiova, Pitești și Timișoara, iar ulterior acestea au fost transportate și adăpostite în străinătate (Italia, Franța, Elveția, Spania, Germania, Danemarca).

În Bacău au fost efectuate un număr de 5 percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, camătă, șantaj, exploatarea patrimonială a persoanelor vulnerabile și exploatarea cerșetoriei.
În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2014, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat în scopul săvârșirii infracțiunilor de camătă și exploatarea patrimonială a persoanelor vulnerabile.

11 percheziții domiciliare au avut loc pe raza județelor Brăila și Galați, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunii de trafic de minori. Suspecții au recrutat și determinat mai multe persoane vătămate minore care beneficiază de măsuri de ocrotire socială să practice prostituția pe raza municipiului Focșani, județul Vrancea, însușindu-și în totalitate sumele de bani astfel obținute.

Victimele erau recrutate din rândul minorelor instituţionalizate şi, prin ameninţare şi profitând de situaţia personală deosebită, erau obligate să practice prostituţia în locaţii închiriate sau „la stradă”.

20 de percheziții domiciliare au avit loc pe raza județului Giurgiu și a municipiului București, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de proxenetism și spălare a banilor. În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2012, mai multe persoane au inițiat un grup infracțional organizat ce și-a concentrat activitatea infracțională pe teritoriul Spaniei, cu precădere în provincia Ourense, unde au desfășurat activități de proxenetism.

În cadrul operaţiunii realizate la nivel naţional, procurorii DIICOT împreună cu poliţiştii vor pune în executare 457 de mandate de percheziţie domiciliară şi 367 de mandate de aducere.

„Acţiunea relevă preocuparea structurii specializate de a investiga în mod constant infracţiunile de trafic de persoane şi de minori, precum şi orice forme de exploatare a persoanelor vulnerabile, parte a eforturilor autorităţilor române de aplicare a legii, de a combate în mod eficient acest fenomen infracţional”, precizează DIICOT într-un comunicat de presă.

Totodată, sunt vizate şi grupuri infracţionale implicate în săvârşirea altor fapte aflate în competenţa de investigare a DIICOT, care au activat pe teritoriul naţional sau cu componentă transfrontalieră.

Percheziţiile au scopul de a obţine probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum şi identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Cum circulă metroul în minivacanța de 1 decembrie. Programul anunțat de Metrorex

Publicat

metrou

Trenurile de metrou vor circula conform graficelor stabilite pentru zilele de sărbătoare, în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie, a anunţat sâmbătă Metrorex.

„Având în vedere Hotărârea de Guvern privind stabilirea zilei de 29 noiembrie ca zi liberă, Metrorex informează publicul călător că, în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie 2021 (inclusiv în data de 29.11.2021), trenurile de metrou vor circula conform graficelor de circulaţie, stabilite pentru zilele de sărbătoare.

Totodată, Metrorex a prevăzut introducerea de trenuri suplimentare pentru eventualitatea creşterii traficului de călători, în această perioadă”, precizează compania de transport.

Vineri, Metrorex a menţionat, într-un comunicat de presă, transmis AGERPRES, că, în data de 1 decembrie 2021, în intervalul orar 9:00 – 16:00, se vor introduce trenuri suplimentare.

Astfel, pe Magistrala 1 (Dristor 2 – Pantelimon) şi pe Magistrala 3 (Preciziei – Anghel Saligny) va fi exista câte un tren suplimentar, iar pe Magistrala 2 (Pipera – Berceni) două trenuri în plus. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident rutier în județul Teleorman. Trei persoane au fost rănite după impactul dintre două mașini

Publicat

politia noaptea general 1
Arhivă foto

Un accident rutier a avut loc, sâmbătă seară la ieșire din municipiul Alexandria, județul Teleorman. Din primele date, trei persoane au fost rănite după impactul dintre două mașini.

Potrivit ISU Teleorman, accidentul rutier s-a produs  la ieșire din municipiul Alexandria spre București, în zona la Kaufland.

În eveniment au fost implicate două autoturisme.

În urma impactului dintre cele două mașini, au rezultat trei victime neîncarcerate.

Conform sursei citate, la fața locului au intervenit pompieriicu o mașină de stingere, un ATPVM si 2 ambulanțe SAJ.

Stire in actualizare

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Locatarii unui bloc din Hunedoara riscă amenzi uriașe pentru că aruncă gunoiul pe geam. Reacția primarului

Publicat

gunoaie bloc hunedoara1 (2)

Locatarii unui bloc social din municipiul Hunedoara riscă amenzi cuprinse între 10.000 şi 20.000 de lei pentru că nu respectă normele de conduită civică şi aruncă gunoiul pe geam sau nu îl depozitează în mod corect, administraţia locală fiind nevoită să intervină pentru strângerea a zeci de metri cubi de resturi care se adună în vecinătatea sau în spatele imobilului.

În urma unei expertize tehnice, blocul G2, de pe strada Mureşului, din Hunedoara, a fost propus la demolare pentru că nu mai prezintă siguranţă în exploatare, însă acest lucru poate fi realizat doar la momentul în care locatarii imobilului vor fi relocaţi în alte locuinţe sociale.

gunoaie bloc hunedoara1 (1)

„Primăria municipiului Hunedoara nu doreşte să lase în stradă zeci de oameni, printre care mulţi copii mici, acum, la început de iarnă. Însă şi aceşti oameni trebuie să dovedească faptul că merită să mai fie găzduiţi o vreme în Blocul G2, de pe strada Mureşului, până când se vor găsi alte locuinţe sociale pentru fiecare. În perioada următoare, zona va fi atent supravegheată de Poliţia Locală şi cine va fi depistat că depune deşeuri în mod neconform, va fi amendat conform legii. Iar amenzile pleacă de la 10.000 de lei şi pot ajunge până la 20.000 de lei. Suntem toleranţi cu familiile nevoiaşe, dar nu putem tolera astfel de situaţii”, a menţionat, sâmbătă, primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, pe pagina sa de Facebook.

Pentru a şasea oară în acest an, Primăria municipiului Hunedoara a fost nevoită să vină în sprijinul operatorului de salubritate regional pentru a curăţa zecile de metri cubi de gunoi care se tot adună atât în jurul punctului de colectare cât şi în spatele imobilului.

gunoaie bloc hunedoara2

„Şi, pentru ca limitele absurdului să fie în întregime depăşite, aceiaşi cetăţeni care produc mizeria din jurul blocului sunt cei care fac reclamaţii pe tema gunoaielor de aici, inclusiv la Garda de Mediu”, notează autorităţile locale din municipiul Hunedoara.

Locatarii blocului au fost avertizaţi, în mai multe rânduri, că pot primi amenzi mari dacă mai aruncă gunoiul la întâmplare. Autorităţile arată însă că fenomenul persistă, iar în spatele clădirii reapar, periodic, mormane imense de deşeuri, multe dintre acestea aruncate direct de pe geamurilor locuinţelor. Agerpres

sursa foto: Facebook / Dan Bobouțanu: Jurnal de primar

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE: Coliziune între un autoturism și o căruță, în județul Iași. Trei victime, dintre care una încarcerată

Publicat

general noaptea
Arhivă foto

Un accident rutier a avut loc, sâmbătă seară în Lețcani, județul Iași. Două persoane au fost rănite, dintre care una încarcerată după impactul dintre o căruță și o mașină.

Potrivit ISU Iași, accidentul rutier s-a produs în localitatea Lețcani.

UPDATE: 2 victime care se aflau în căruță au refuzat transportul la spital iar victima încarcerată din autoturism, un bărbat de 39 de ani, a fost preluata  în stare conștientă de echipajul de terapie intensivă mobilă și a fost transportată la spital.

În eveniment au fost implicate un autoturism și un atelaj hipo.

Din primele date, în urma impactului au rezultat 2 victime dintre care 1 încarcerată.

Conform sursei citate, la fața locului au intervenit pompierii cu un 1 echipaj de descarcerare, 1 TIM si 1 EPA.

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe