Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: Papa Francisc a trimis în România cinci ventilatoare pulmonare și diverse materiale medicale, destinate bolnavilor de Covid-19 aflați în terapie intensivă

Publicat

YouTube video

Papa Francisc a trimis, joi, materiale medicale, printre care cinci ventilatoare pulmonare, spitalului din Suceava, cel mai mare focar de infecție cu noul coronavirus din România. Alte materiale sanitare au fost trimise în aceeași zi de Sfântul Părinte în Italia și Spania.

Materialele sanitare au fost procurate prin grija cardinalului Konrad Krajewski, responsabilul cu activitatea caritabilă a papei (Elemosineria Apostolică).

În ciuda dificultăților de aprovizionare de pe piața medicală internațională, prelatul a reușit să colecteze pentru bolnavii din România cinci ventilatoare pulmonare – două fiind de ultimă generație -, 200 de combinezoane, 900 de măști FFP2 și 5000 de măști sanitare.

Cantitatea acestora este, fără îndoială, insuficientă în fața necesităților dar, în condițiile actuale, orice mic ajutor poate să facă diferența dintre viață și moarte, scrie Vatican News.

În mod semnificativ, gestul papei Francisc a fost anunțat în ziua unui Sfânt foarte venerat în România, Sfântul martir Gheorghe, ”purtătorul de biruință”, pontiful argentinian primind la botez numele Mario, dar și Jorge (Gheorghe).

”Aceste ventilatoare medicale pleacă acum spre România ca un semn, o îmbrățișare din partea Sfântului Părinte în această situație dificilă pentru lumea întreagă.

Sfântul Părinte transmite acest mesaj cald, puternic chiar în ziua onomasticii sale. Un semn foarte frumos, care vine într-o zi specială, o zi în care, iată, Sfântul Părinte nu primește, ci face cadouri pentru ceilalți”, a spus cardinalului Konrad Krajewski.

Echipamentele medicale pleacă din Cetatea Vaticanului mai întâi spre Milano pentru ca de acolo, cu sprijinul logistic al ambasadorului României în Italia, George Bologan, să ajungă sâmbătă la București.

Din capitală, prin grija destinatarului oficial, episcopul Iosif Păuleț al diecezei romano-catolice de Iași, materialele medicale vor fi preluate și înmânate beneficiarului final, autoritățile sanitare din Suceava.

Din voința papei Francisc, cele cinci ventilatoare pulmonare sunt destinate bolnavilor de Covid-19 aflați în terapie intensivă la Spitalul din Suceava.

Prin episcopul diecezei de Iași, papa Francisc transmite totodată direcțiunii spitalului, personalului medical și, în special, celor bolnavi că este aproape de ei cu rugăciunea sa și le împarte cu afecțiune Binecuvântarea apostolică, semn al doritelor ajutoare și mângâieri cerești.

Echipamentul medical trimis de papa Francisc în România ajunge în țară cu avionul care sâmbătă va aduce acasă echipa de unsprezece medici și șase asistenți români, trimisă pe 7 aprilie de Guvernul României la spitalul din Lecco (Milano), în epicentrul italian al pandemiei, pentru a lucra alături de Italia în ceasul cel mai greu al bătăliei cu noul Coronavirus.

Tot joi, două ventilatoare și diverse echipamente medicale au plecat din Cetatea Vaticanului și vor ajunge la spitalul din Lecce, în sudul Italiei, și trei, la Madrid, capitala Spaniei.

Sursa: vaticannews.va

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Ioan Popa, managerul companiei Transavia, din Alba: Produsele din carne de pasăre s-au scumpit cu 35% în ultimii 10 ani

Publicat

ioan popa, managerul companiei transavia, din alba: produsele din carne

Fondatorul companiei din Alba, Transavia, Ioan Popa, a spus că produsele din carne de pasăre s-au scumpit în ultimii 10 ani. Acesta a spus că produsele s-au scumpit cu 35%, în condițiile în care costurile de producție au înregistrat un avans mult mai mare, dar și salariile angajaților din domeniu au crescut. 

Ioan Popa a spus că în acceași perioadă, salariile au crescut cu 200%. Declarațiile au fost făcute în cadrul evenimentului de lansare al ziarului G4food.ro.

„Eu pot…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident pe strada Septimiu Albini. Un motociclist a fost rănit

Publicat

motocicleta accident general.jpg

Un accident de circulație, în care au fost implicate o mașină și o motocicletă a avut loc în urmă cu puțin timp de strada Septimiul Albini din Cluj-Napoca. Motociclistul a fost rănit.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca sunt cei care intervin la accident.

Accident pe strada Septimiu Albini. Un motociclist a fost rănit

Din primele date, în accident au fost implicate o motocicletă și un autoturism.

Potrivit reprezentanților ISU Cluj,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: 13 elevi din Alba vor reprezenta județul la etapa națională a olimpiadelor de Română și Lingvistică, în aprilie

Publicat

foto: 13 elevi din alba vor reprezenta județul la etapa

Județul Alba va fi reprezentat în acest an de către 13 elevi la etapele naționale ale olimpiadelor de Română și Lingvistică. Aceștia s-au calificat în urma rezultatelor obținute la nivel județean.

Joi, 28 martie, a avut loc ședința de instruire a acestora, a transmis inspectorul școlar Gabriela Anamaria Gâlea, purtătorul de cuvânt IȘJ Alba.

Elevii calificați la națională – Olimpiada de lingvistică

  • Thea Miruna Moraru – secțiunea exercițiu A, clasa a VI-a, Liceul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Amenzi și dosare penale după verificări la comercianți din Aiud. Acțiune derulată de Poliție și Protecția Consumatorilor

Publicat

masina politie.jpg

Polițiștii din Alba, alături de comisari de la Protecția Consumatorului, au dat amenzi de peste 40.000 de lei după controale la Aiud. Au fost verificați comercianți din municipiu. Au fost deschise și două dosare penale.

Potrivit IPJ Alba, acțiunea a fost derulată joi, 28 martie. Au participat polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, polițiștii din Aiud și reprezentanții ai Comisariatului pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe