Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: Parada militară de Ziua Națională a României. Peste 1.500 de militari defilează în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti

Publicat

parada miltara arcul de triumf

Aproximativ 1.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor vor putea fi urmăriţi, miercuri, începând cu ora 11,00, la Parada Militară Naţională, organizată cu ocazia Zilei României în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti. Acestora li se alătură și militari străini, cu aproximativ 100 de mijloace tehnice,

La paradă participă preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Nicolae Ciucă.

Defilarea are loc pe şoseaua Pavel D. Kiseleff, pe segmentul cuprins între Piaţa Presei Libere şi Piaţa Victoriei.

În zona Arcului de Triumf este organizată o expoziţie de tehnică militară, care poate fi vizitată după încheierea ceremoniei oficiale, până la ora 14,00.

Acces fără certificat verde în afara zonelor oficiale

* Accesul persoanelor care doresc să asiste la ceremonia de Ziua Naţională a României se poate realiza fără a avea certificat verde, doar în afara zonelor oficiale delimitate de organizatori şi este permis cu asigurarea unei distanţe de minimum un metru între participanţi şi cu purtarea măştii de protecţie.

Potrivit Biroului de presă al Jandarmeriei Capitalei, participanţii pot veni în zona principală – pe şoseaua Pavel D. Kiseleff, segmentul cuprins între Piaţa Victoriei şi Piaţa Arcul de Triumf (pe ambele sensuri), cu acces dinspre Piaţa Victoriei sau dinspre Piaţa Charles de Gaulle (cu restricţii), pe bulevardul Mareşal Constantin Prezan, cu acces în şoseaua Pavel D. Kiseleff prin strada Maior Gheorghe Şonţu şi strada Uruguay, sau în zona secundară (cu restricţii) – dinspre Piaţa Presei Libere, pe şoseaua Pavel D. Kiseleff, cu acces prin Aleea Primo Nebiolo, către coloana organizată pentru defilare.

În zona oficială pot intra cel mult 400 de persoane, însă vaccinate sau care au trecut prin boală.

Ziua Națională la Alba Iulia

Ceremonia militară de la Alba Iuia are loc în zona bulevardului 1 Decembrie 1918 și participă aproximativ 550 de militari şi specialişti din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Afacerilor Interne, cu mijloace tehnice terestre şi aeronave militare.

sursa: Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

UPDATE. Pietoni loviți de mașini în Cluj-Napoca. Un șofer era beat

Publicat

politia rutiera.jpeg

Un pieton a fost lovit, luni dimineață, de un autoturism pe str. Frunzisului din Cluj-Napoca, la locul accidentului intervenind achipaje medicale. 

”Polițiștii Biroului Rutier au fost sesizați despre un accident de circulație produs pe strada Frunzișului din municipiul Cluj-Napoca

Din verificările preliminare s-a constatat că, un bărbat, de 39 de ani, din Cluj-Napoca, care se afla la volanul unui autoturism ar fi accidentat un pieton aflat în traversarea părții…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

SÂMBĂTĂ: Petrecere cu sute de srilankezi, la Alba Iulia, pe malul Ampoiului. Muzică și preparate tradiționale din Sri Lanka

Publicat

sÂmbĂtĂ: petrecere cu sute de srilankezi, la alba iulia, pe

Sute de srilankezi din Alba Iulia, dar și din alte orașe vor petrece sâmbătă, 27 aprilie, pe malul Ampoiului. Este vorba despre comunitatea de muncitori srilankezi care lucrează pe șantierele din România. 

O comunitate care s-a mărit considerabil, iar cei din comunitate și-au adus în țară, tradițiile și obiceiurile. 

Asta se va întâmpla și sâmbătă, 27 aprilie, când srilankezii din România vor sărbători noul an. Intrarea în noul an a avut loc deja, în data de 13…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Doi elevi ai Școlii „Avram Iancu” din Alba Iulia, calificați la Concursul Național de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu”

Publicat

doi elevi ai Școlii „avram iancu” din alba iulia, calificați

Maia Nicula și Petru Joldeș, elevi ai Școalii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia, vor participa la Concursul Național Transcurricular de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu”, care se va desfășura la Iași, în perioada 16-19 mai 2024. Ambii elevi au obținut rezultate remarcabile la faza județeană a Olimpiadei  de limba și literatura română, reușind astfel calificarea la acest concurs național.

Potrivit reprezentanților instituției de învățământ, Maia…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro rămâne la trei bani depărtare de 5 lei

Publicat

euro 2 ok e1658928584829.jpg

În ciuda nivelului oscilant al aversiunii față de risc existent pe marile piețe, leul a reușit să rămână „cea mai stabilă monedă” din regiune.

Față de săptămâna precedentă, când a fost atins minimul ultimei luni și jumătate de 4,9678 lei, cursul euro s-a instalat în perioada analizată peste pragul de 4,97 lei, iar media a crescut de la 4,9737 la 4,9764 lei. La rândul său, culoarul de tranzacționare a urcat la 4,972 – 4,977 lei.

ANALIZĂ. Radu…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe