Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: Percheziții de amploare într-un dosar de tăiere ilegală de arbori, evaziune fiscală și spălare de bani. Sunt vizate și mai multe ocoale silvice

Publicat

YouTube video

Polițiștii și procurorii efectuează miercuri, 28 septembrie, sute de percheziții într-un dosar de evaziune fiscală, spălarea banilor, tăiere fără drept de arbori din fondul forestier și delapidare. Perchezițiile se efectuează în București și alte 16 județe.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, miercuri, 28 septembrie, Poliția Română, prin Direcția de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R., sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pune în aplicare 146 de mandate de percheziție domiciliară.

Descinderile se efectuează în municipiul Bucureşti (1) şi județele: Alba (2), Bacău (1), Bihor (1), Bistrița-Năsăud (1), Cluj (2), Constanța (33), Dolj (1), Harghita (1), Iași (4), Ialomița (1), Ilfov (1), Mureș (1), Neamț (4), Olt (1), Suceava (85) și Teleorman (6), la sediile sociale (39) și puncte de lucru (57) ale unor firme, dar și la domiciliile persoanelor fizice (33) presupus a fi implicate în activitatea infracțională.

De asemenea, vor fi efectuate percheziții domiciliare la sediile unor ocoale silvice (17).

Perchezițiile sunt efectuate în vederea completării materialului probator în două dosare penale, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală, spălarea banilor, tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național și delapidare.

Totodată, vor fi efectuate 16 controale economice la punctele de lucru – depozite ale unor societăți comerciale și se vor pune în aplicare 61 de ordonanțe, prin care s-a dispus ridicarea de înscrisuri de la persoanele implicate în activitatea infracțională.

Vizate ocoale silvice și societăți comerciale cu obiect de activitate din domeniul silvic

În fapt, s-a stabilit că două grupări, constituite în județul Suceava, ar controla 20 de societăți comerciale, cu obiect principal de activitate în domeniul silvic, respectiv „Exploatarea forestieră”, „Silvicultură şi alte activităţi forestiere”, „Colectarea produselor forestiere nelemnoase din flora spontană”, „Tăierea şi rindeluirea lemnului” și „Comerţ cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii şi echipamentelor sanitare”.

Astfel, prin intermediul acestor societăți, din anul 2019 și până în prezent, ar fi efectuat diverse operațiuni ilicite în domeniul silvic.

Practica evidențierii fiscale parțiale/neevidențierii tranzacțiilor s-ar fi manifestat în comercializarea de brichete sau cherestea, realizată către o serie de parteneri comerciali din județele Constanța, Suceava, Cluj, Alba, Botoșani, Bacău, Vrancea, Iași, Teleorman, Ilfov și din municipiul București, existând indicii că acestea ar fi rezultatul unui proces de achiziție lemn/prelucrare buștean/producție brichete, cu o componentă de materie primă ilicită/tranzacții evazioniste.

Printre acuzații, operațiuni ilicite în domeniul silvic și spălarea banilor

Cele două grupări ar fi furnizat masă lemnoasă cu evidențierea parțială a volumului și/sau valorii acesteia, sens în care, în conivență cu beneficiarii, plata ar fi fost realizată, parțial, prin virament bancar, iar diferența, nefiscalizată, ar fi fost achitată, în numerar, prin intermediul unor persoane de încredere.

Din cercetări a reieșit că banii, rezultați din infracțiunile de evaziune fiscală, săvârșite prin modalitățile descrise mai sus, ar fi fost introduși într-un circuit cu caracter legal, fiind alimentate conturile deținute de către alte societăți comerciale, faptă ce întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de spălare a banilor.

âDupă efectuarea perchezițiilor domiciliare, echipele constituite, împreună cu organele de control din cadrul A.N.A.F. – Direcția Generală Antifraudă Fiscală și din cadrul Gărzii Forestiere, respectiv RNP Romsilva, vor efectua controale specifice și inventarieri ale materialelor lemnoase, în vederea luării măsurilor legale cu privire la operațiunile derulate de societățile comerciale în domeniul silvic.

De asemenea, vor fi citați mai mulți martori, în vederea audierii, activitățile urmând a fi desfășurate la sediul I.P.J. Suceava.

La acțiune participă polițiști din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalității Economice, Direcția de Ordine Publică și Institutul Național de Criminalistică, precum și din cadrul serviciilor de investigare a criminalității economice, de ordine publică, de investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, precum și criminalistică ale inspectoratelor de poliție județene Alba, Bacău, Buzău, Botoșani, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Harghita, Iași, Ialomița, Ilfov, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman și Vrancea.

Activitățile de control se vor desfășura împreună cu organe de control din cadrul A.N.A.F. – Direcția Generală Antifraudă Fiscală și din cadrul Gărzii Forestiere, respectiv RNP Romsilva.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Țepeș” și al Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

DEMARARE PROIECT: Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din municipiul Sebeș

Publicat

anunț începere ”proiect de investiții în vederea refacerii capacității de

Comunicat de presă: ANUNȚ DEMARARE PROIECT ”Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din municipiul Sebeș”

PLANUL NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ

Pilonul VI. Politici pentru noua generație Componenta C15: Educație

Reforma 4. Crearea unei rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior Investiția 13. Echiparea laboratoarelor informatice din școlile de educație și formare profesională (EFP)…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Deputatul Ungureanu: Vestiar cu igrasie și mucegai la Medicală 2. Aici se schimbă 200 de asistente, femei și bărbați

Publicat

medi 1.jpeg

Deputatul Emanuel Ungureanu (USR) a filmat vestiarul Clinicii Medicală 2 unde se schimbă, zilnic, 200 de asistente, infirmiere, bărbați și femei, iar imaginile arată spațiul este cu igrasie și mucegai.

”Acest vestiar a fost autorizat ilegal, în mod repetat de: DSP Cluj, ANMCS (Autoritatea Națională de Management al Calităţii în Sănătate) și de Casa Județeană de Asigurări Cluj.
Toate aceste instituții au responsabilități directe în asigurarea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Percheziții în Alba și alte patru județe într-un dosar de contrabandă cu deșeuri. Șapte persoane reținute, trei firme închise

Publicat

percheziții în alba și alte patru județe într un dosar de

Șapte persoane au fost reținute în urma celor 44 de percheziții efectuate duminică, 1 octombrie, de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii DIICOT – ST Timișoara, în locații din Alba, Arad, Bihor, Hunedoara, Sibiu.

De asemenea, la mai multe locații, au fost descoperite peste 48 de tone de deșeuri, introduse ilegal în țară. Au fost și ridicate telefoane mobile, documente, 2 laptop-uri, 73.850 de euro, 66.518 lei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Când va adopta Guvernul noile reguli pentru jocurile de noroc. Ce se va întâmpla cu legea ce scoate păcănelele din orașe

Publicat

video: când va adopta guvernul noile reguli pentru jocurile de

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că joi Guvernul va aproba o ordonanţă de urgenţă prin care toţi operatorii de jocuri de noroc să fie obligaţi să aibă sediul fiscal în România. Susține că nu are nicio problemă cu „ameninţările din industria păcănelelor”.

De asemenea, legea aflată în Parlament prin care sunt scoase „toate păcănelele în afara localităţilor” va intra într-un regim de adoptare rapidă.

„Vreau să anunţ că voi merge înainte şi în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe