Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: Percheziții în București și trei județe, într-o cauză de trafic de persoane cu deficienţe auditive şi de vorbire

Publicat

mascati politisti perchezitii
fotografie cu caracter ilustrativ

Procurorii DIICOT și polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București desfășoară  sâmbătă șase mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și în județele Ialomița, Galați și Timiș.

Aceste acțiuni au loc în cadrul unei anchete referitoare la săvârșirea unor infracțiuni precum constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, șantaj în formă continuată și fals material în înscrisuri oficiale.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, la data de 24 iunie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, pun în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București și în județele Ialomița, Galați și Timiș, într-o cauză privind săvârşirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, șantaj în formă continuată și fals material în înscrisuri oficiale.

Din cercetări a reieșit că, în anul 2017, mai multe persoane bănuite (persoane cu dizabilități auditive și de vorbire) ar fi constituit un grup infracțional organizat, cu scopul principal de a săvârși infracțiunea de trafic de persoane, prin exploatarea prin muncă a persoanelor cu deficiențe auditive și de vorbire.

Bănuiții ar fi racolat persoanele vătămate (surdo-mute) din perimetrul Gării de Nord și le-ar fi constrâns să comercializeze diverse obiecte, în trenuri, ulterior, însușindu-și în totalitate sumele astfel obținute.

În situația în care persoanele vătămate ar fi refuzat, ar fi fost amenințate, date jos din trenuri și puse în imposibilitatea de a desfășura activități conform propriei voințe.

De asemenea, gruparea infracțională organizată ar fi adăpostit victimele într-o garsonieră de câțiva metri pătrați, situată în apropierea Gării de Nord și, prin constrângere morală și/sau fizică, le-ar fi determinat să realizeze zilnic activități de comerț, pe diverse curse feroviare, sumele astfel obținute fiind însușite aproape în totalitate de membrii grupării.

YouTube video

Ulterior racolării în vederea exploatării prin muncă forțată,  liderii grupului infracțional organizat ar fi determinat o parte dintre persoanele vătămate, să le remită 5.000 de euro, în schimbul promisiunii că le vor sprijini în obținerea de documente false, pe baza cărora să beneficieze de ajutor social în Italia.

„În fapt, sumele de bani astfel obținute de la statul italian ar fi fost însușite, în totalitate, de către grupul infracțional organizat.

8 mandate de aducere au fost emise pe numele persoanelor bănuite, audierile în cauză desfășurându-se la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din Poliția Română.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Galați și Timișoara, precum și al jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și Grupării de Jandarmi Mobilă Timișoara.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se mai arată în comunicat.

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Se FLUIDIZEAZĂ controalele de SECURITATE pe aeroportul clujean. Acesta dispune acum de un sistem de control de ultimă GENERAȚIE

Publicat

aeroport e1613998578635.jpg

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj anunță finalizarea unui proiect de finanțare prin care s-a dotat cu un sistem de control de securitate de ultimă generație. Noile facilități permit efectuarea controlului de securitate fără a fi nevoie ca articolele de încălțăminte să fie îndepărtate, ceea ce va determina fluidizarea operațiunilor de control și reducerea timpilor de așteptare pentru pasageri. Proiectul a fost finalizat cu succes înainte de termenul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO Expoziție columbofilă la Alba Iulia: Cum ajunge un crescător de porumbei campion. Secretele din spatele unei pasiuni

Publicat

video expoziție columbofilă la alba iulia: cum ajunge un crescător

Matei Romulus crește porumbei de când se știe. A început de când era copil, iar acum, are multiple titluri de campion național. Bărbatul din Cluj Napoca este prezent la Alba Iulia, în acest weekend, la o expoziție națională de porumbei. 

Reporterul alba24.ro a vrut să afle de la acesta care sunt cele mai importante condiții pentru a deveni campion la porumbei. Deși pare un lucru simplu, cei care se ocupă cu creșterea porumbeilor de rasă spun că este foarte dificil.

Pe primul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Au crescut cazurile de minori diagnosticați cu handicap, la Alba Iulia. Foarte multe afecțiuni sunt psihice și mentale. STATISTICĂ

Publicat

o femeie din blaj și a agresat și amenințat fiul minor

În ultimii trei ani a crescut numărul copiilor încadarți cu diverse grade de handicap, în Alba Iulia. Vorbim despre o creștere observată între anii 2020, 2021 și 2022. Datele sunt culese din cel mai recent raport referitor la situația locuitorilor din municipiu. 

Există o tendință de creștere pe toate gradele de handicap, mai puțin pe cel mediu. O mare parte a cazurilor înregistrate sunt afecțiuni psihice și mentale.

În 2022, din totalul de 387 copii din municipiul Alba…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. INCENDIU la Iulius Mall. Au luat FOC niște paleți în curtea interioară. Clienții de la Auchan au fost EVACUAȚI

Publicat

incendiu e1702140823873.jpg

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă seara, în curtea interioară la Iulius Mall, în Cluj-Napoca. Din primele informații se pare c-ar fi vorba de niște paleți care s-au aprins. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe