EVENIMENT
VIDEO: Percheziţii în Dâmboviţa, Buzău şi Marea Britanie la membrii unui grup specializat în trafic de persoane şi proxenetism
Poliţiştii au efectuat 18 percheziţii domiciliare în Dâmboviţa şi Buzău, precum şi în Marea Britanie la membrii unui grup infracţional specializat în trafic de persoane şi proxenetism, informează, miercuri, DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti.
„La data de 29.03.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Piteşti, Buzău şi Dâmboviţa au efectuat un număr de 11 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Dâmboviţa şi Buzău, într-o cauză vizând comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism”, precizează DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti.
Citește și: Trafic de persoane dinspre România către Regatul Unit, sub umbrela unei firme de escorte. 12 persoane, arestate la Londra şi în România
Simultan, pe teritoriul Marii Britanii, au fost efectuate 7 percheziţii domiciliare şi audieri de persoane privind activitatea aceluiaşi grup infracţional, în baza unui acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă încheiat prin intermediul EUROJUST.
În cadrul acţiunii comune desfăşurate simultan pe teritoriul României şi Marii Britanii au fost identificate 14 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale şi un număr de 4 persoane vătămate.
Metoda „loverboy”
„În cauză s-a reţinut că, în perioada 2019 – martie 2022, membrii grupului infracţional organizat au recrutat, utilizând metoda „loverboy”, mai multe persoane vătămate cu posibilităţi materiale precare sau din familii destrămate şi, ulterior, le-au transportat în afara ţării cu scopul de a le exploata sexual pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Odată ajunse în ţările de destinaţie persoanele vătămate au fost determinate să practice prostituţia şi, în măsura în care acestea refuzau să continue activitatea, erau lovite şi ameninţate, creându-li-se, astfel, o stare de temere pentru a le menţine în starea de exploatare”, precizează sursa citată.
Sumele de bani
Conform DIICOT, sumele de bani obţinute din exploatarea persoanelor vătămate erau ulterior însuşite de membrii grupului infracţional organizat şi investite în imobile, autoturisme şi diverse alte bunuri şi activităţi.
Cercetările cu privire la activitatea grupului infracţional organizat au fost demarate în cursul anului 2021 şi au beneficiat de sprijinul EUROJUST prin constituirea unei echipe comune de anchetă şi organizarea unui centru de coordonare pentru ziua comună de acţiune.
Acţiunea comună a beneficiat de sprijinul analiştilor EUROPOL, care a asigurat şi schimbul de informaţii. Au participat şi poliţiştii din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Piteşti, Buzău şi Dâmboviţa.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Agerpres
Citește Romania24.ro pe Google News
EVENIMENT
Opt echipe de la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, la faza națională a Olimpiadei de Statistică

Participare numeroasă a elevilor de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, la faza națională a Olimpiadei de Statistică.
Olimpiada Națională de Statistică are loc pentru prima dată în anul școlar 2024/2025, fiind organizată de Institutul Național de Statistică și de Ministerul Educației, în cadrul Competiției Europene de Statistică.
Această competiție are două categorii, Junior (pentru elevii din clasele a IX-a și a X-a) și Senior (pentru…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Noi reguli de călătorie în Regatul Unit pentru români. Documentul care este obligatoriu din 2 aprilie. Ce este și cât costă

Noi reguli de călătorie în Regatul Unit pentru români. Documentul care este obligatoriu din 2 aprilie. Ce este și cât costă.
Începând cu 2 aprilie, europenii vor fi obligați să obțină un permis de călătorie (ETA) pentru a intra în Regatul Unit.
Acest proces poate fi realizat online, prin plata unei taxe de 12 euro, sumă care va crește în curând la 19 euro, potrivit agerpres, după AFP.
Permisul, denumit Autorizație Electronică de Călătorie (ETA), trebuie obținut…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
UBB Cluj organizează pentru liceeni 23 de concursuri. Pot înlocui probele de admitere la facultate sau crește nota

Liceenii care vor să studieze la UBB Cluj pot obține un avantaj consistent sau pot chiar obține de timpuriu locul dorit dacă participă la concursurile pe care universitatea le organizează special cu acest scop.
Astfel, facultățile UBB organizează nu mai puțin de 23 de concursuri care pot crește nota la examenul de admitere sau pot chiar înlocui probele de examen, astfel încât candidații au șansa de a-și asigura, încă din timpul liceului, un avantaj pentru admiterea…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Polițiștii din Alba, cu ochii pe șoferii vitezomani. Sistemul de monitorizare a traficului e-SIGUR, folosit pe drumurile din județ

Polițiștii rutieri din Alba acționează luni, 31 martie, cu sistemul de monitorizare a traficului e-SIGUR, pentru a depista posibile încălcări ale normelor de circulație pe drumurile publice, în zonele cu risc rutier din județ.
Sistemul de monitorizare a traficului e-SIGUR folosește dispozitive radar, montate pe trepiede mobile. Acestea surprind în timp real vehiculele care depășesc limita legală de viteză sau care încalcă alte reguli de circulație.
Proprietarii…
Citește mai mult pe Alba24.ro