EVENIMENT
VIDEO: Descinderi în Dâmbovița și Olt, la membrii unui grup infracţional specializat în trafic de droguri. Zeci de persoane, duse la audieri
Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Dâmboviţa, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Dâmboviţa, au efectuat, joi, 16 percheziţii domiciliare la membrii unui grup infracţional specializat în trafic de droguri.
Percheziţiile au avut loc în judeţele Dâmboviţa şi Olt, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.
„În cauză s-a reţinut faptul că, începând din luna septembrie a anului 2021, mai multe persoane au acţionat în mod organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni din sfera traficului de droguri şi a substanţelor psihoactive”, precizează DIICOT Dâmboviţa.
Liderul care asigura aprovizionarea cu substanţe psihoactive a grupului folosea plata cu moneda virtuală, iar ceilalţi membri ai grupării care aveau rolul de a le distribui către consumatori îi achitau contravaloarea prin transfer, această modalitate fiind de natură să ascundă circuitul banilor şi astfel să se evite o întâlnire fizică între membrii grupării.
După plata contravalorii, liderul lăsa substanţele într-un loc prestabilit pentru a fi ridicate de către distribuitori, astfel încât să nu permită realizarea unui flagrant de către organele de cercetare penală sau demonstrarea legăturilor dintre membrii grupării, arată sursa citată.
„În urma percheziţiilor au fost ridicate 100 de grame de materie vegetală, 24 de ţigarete confecţionate artizanal, 1 grinder metalic, 3 cântare electronice de mare precizie, 1 pistol de airsoft, o sabie şi sumele de 8.980 de lei şi 100 de euro”, anunţă DIICOT Dâmboviţa.
Potrivit sursei citate, 35 de persoane au fost duse la audieri.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Ploieşti, BCCO Piteşti, SCCO Olt şi SCCO Buzău şi al jandarmilor din cadrul IJJ Dâmboviţa. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Agerpres
Citește Romania24.ro pe Google News
EVENIMENT
VIDEO Se închide circulația pe Autostrada A1, între Sibiu și Boița. Rafale de vânt extrem de puternice au rupt indicatoare rutiere
Autoritățile au decis vineri dimineața închiderea circulației rutiere pe Autostrada A1, între Sibiu și Boița, din cauza rafalelor de vânt extrem de puternice. Potrivit autorităților, vântul bate cu peste 120 km/h, exstând pericolul ca TIR-urile să fie răsturnate și chiar aruncate de pe viaducte.
„Pe Sibiu – Boița rafalele de vânt sunt extreme. Avem indicatoare rutiere rupte, un panou fonoabsorbant rupt. Personalul…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Cod ROȘU de vânt în județul Cluj. Rafalele pot atinge viteze de 120 de km/h. ISU Cluj a emis mesaje Ro Alert
Meteorologii au emis o avertizare nowcasting tip COD ROȘU, valabilă, vineri, între orele 07:25-10:00, pentru zona de munte a județului Cluj cu altitudini peste 1800m.
Sunt prognozate vânt foarte puternic cu viteza la rafală de peste 120 km/h, care viscolește puternic și troienește zăpada deja depusă și care determină o vizibilitate apropiată de zero.
Pentru protecția populației, a fost transmis mesaj de avertizare prin sistemul RO-Alert.
Informații despre modul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
Curtea Constituţională a României (CCR) a declarat neconstituțională modificarea legislativă prin care persoanele fizice autorizate (PFA), întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale se puteau transforma în societăţi cu răspundere limitată (SRL) sau altfel de societăţi comerciale.
În cadrul controlului de constituţionalitate a priori, cu unanimitate de voturi, CCR a admis joi o obiecţie de…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
FOTO: „Poezia Toamnei”, la Liceul Teoretic din Teiuș. Elevii au realizat poezii, desene, machete sau obiecte decorative
Elevii Liceului Teoretic Teiuș coordonați de prof. Marius Cosmin Pintea, prof. Corina Oltean, prof. Romina Pop, prof. Simona Oltean, au realizat o activitate care și-a propus să aducă în prim-plan, prin intermediul unor creații literare, picturi, desene, machete, obiecte decorative, realizate din materiale reciclabile, probleme legate de mediu.
Cea de-a doua ediție a Proiectului „Poezia toamnei” dorește, așadar, să…
Citește mai mult pe Alba24.ro