Connect with us

EVENIMENT

VIDEO. Pereții caselor din satul clujean Deleni, crăpați de camioane de mare tonaj. Drumul de pământ este distrus

Publicat

Un localnic din satul Deleni, comuna Petreștii de Jos, reclamă starea drumului din localitate, distrus de camioanele de mare tonaj și faptul că pereții caselor se crapă în urma trepidațiilor. 
”Este incredibil și ireal ceea ce se întâmplă pe ulițele satului Deleni, comuna Petreștii de Jos, județul Cluj. Zeci de camioane de mare tonaj și utilaje agricole, folosesc ulițele satului în campania de recoltare agricolă.
Aceste ulițe, in majoritatea lor neasfaltate, nu au fost concepute pentru un trafic auto de mare tonaj.
Aceste mașini produc trepidații neobișnuit de mari, care duc la crăparea pereților caselor construite în urma cu 50-70 de ani, pe fundație de piatră”, arată locuitorul din Deleni.

Primăria protejează drumul comunal de asfalt

Primarul din Petreștii de Jos, Ioan Pîrv, a declarat pentru Cluj24 că utilajele agricole și camioanele grele aparțin unei firme care a luat în arendă mai mult teren din sat și trebuie să transporte produsele agricole în această perioadă.
”Am interzis accesul pe drumul comunal al camioanelor grele, drum asfaltat, unde era limita de 7,5 tone.
Nu avem ce face, nu are pe unde transporta marfa firma respectivă. Aceasta a luat în arendă și terenurile oamenilor, care au și ei un beneficiu, trebuie să înțeleagă.
Poliția a fost în zonă și a dispus ca aceste camioane să circule printr-o zonă unde sunt trei case cu probleme cu viteză redusă”, a spus Pîrv.

”Bine că protejează asfaltul, nu casele noastre”

Un alt locuitor al satului s-a declarat revoltat de decizia Primăriei Petreștii de Jos de a proteja drumul de asfalt și a lăsa traseul camioanelor grele pe drumul de pământ din sat.
”Drumul nostru nu e la fel de important, casele noastre nu sunt importante pentru Primărie și pentru primar? Nouă cine ne repară drumul și casele? Este inadmisibil ca primarul să țină partea unei firme private și nu a locuitorilor din sat.
Bine că pe drumul comunal asfaltat nu pot intra camioane mai mare de 7,5 tone, dar pe drumul nostru din Deleni pot intra și de 20 de tone.
Treabă-i asta?”, a precizat săteanul.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Un localnic din satul Deleni, comuna Petreștii de Jos, reclamă starea drumului din localitate, distrus de camioanele de mare tonaj și faptul că pereții caselor se crapă în urma trepidațiilor. 
”Este incredibil și ireal ceea ce se întâmplă pe ulițele satului Deleni, comuna Petreștii de Jos, județul Cluj. Zeci de camioane de mare tonaj și utilaje agricole, folosesc ulițele satului în campania de recoltare agricolă.
Aceste ulițe, in majoritatea lor neasfaltate,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ITM Alba: Cinci persoane găsite la muncă fără forme legale și amenzi de peste 110.000 de lei. Rezultatele controalelor la firme

Publicat

itm alba: cinci persoane găsite la muncă fără forme legale

ITM Alba a depistat cinci persoane care se aflau la muncă fără forme legale. Inspectorii au aplicat amenzi de peste 110.000 de lei, în urma controalelor la peste 30 de firme din județ.

În perioada 11-15 noiembrie, în domeniul relațiilor de muncă, au fost verificate 32 de firme, cu un total de 2346 de angajați.

Inspectorii au constatat 58 de nereguli și au dat amenzi de 113.500 de lei. Trei dintre amenzi (100.000 de lei) au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Instalație în premieră națională la Cluj. Nămolul de la Stația de Epurare este uscat și transformat în peleți

Publicat

whatsapp image 2024 11 18 at 14.44.26.jpeg

Compania de Apă Someș și Consiliul Județean Cluj au inaugurat, luni, o instalație în premieră națională, de uscare și valorificare a nămolului umed rezultat în urma epurării apelor uzate la Stația de Epurare Cluj-Napoca,  investiția ridicându-se la aproape 100 de milioane de lei.

Directorul Companiei de Apă Someș, Călin Neamțu, a declarat că, până acum, nămolul umed era depozitat 8 luni pe an pe teritoriul Stației de Epurare, iar acest material este,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

PROGRAM Piața de Crăciun de la Alba Iulia: Când se deschide și care sunt principalele evenimente ale fiecărei zile

Publicat

program piața de crăciun de la alba iulia: când se

PROGRAM Piața de Crăciun de la Alba Iulia: Când se deschide și care sunt principalele evenimente ale fiecărei zile. Organizatorii au transmis luni, 18 noiembrie, o serie de informații legate de perioada sărbătorilor de iarnă și evenimentele organizate în șanțurile Cetății Alba Carolina. 

Deschiderea Pieței de Crăciun are loc în data de 20 noiembrie 2024, de la ora 18:00.

Deschidere Piața de Crăciun Alba Iulia

Citește mai departe

EVENIMENT

Un polițist din Alba Iulia aflat în timpul liber i-a acordat primul ajutor fetiței lovite de mașină, pe trecerea de pietoni

Publicat

foto accident rutier la alba iulia: o minoră de 10

Un polițist din Alba Iulia, aflat în timpul liber, a fost cel care i-a acordat primul ajutor fetiței lovite de o mașină, pe trecerea de pietoni în zona Kaufland. Este vorba despre un accident rutier care s-a petrecut luni, 18 noiembrie, în jurul orei 12.00, pe trecerea de pietoni din fața supermarket-ului. 

În zonă accidentului s-a aflat și agentul șef principal Alin Moldovan, polițist al Serviciului Rutier. Acesta a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe