Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: Peste 40 de percheziții într-un caz de obținere ilegală a dreptului de pensie. Zeci de persoane vor fi duse la audieri

Publicat

Luni au avut loc zeci de percheziții în București într-un caz de obținere ilegală a dreptului de pensie.

Potrivit IGPR, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București, au efectuat 46 de percheziții domiciliară la persoane bănuite că ar fi falsificat și ar fi pus la dispoziția altor persoane, certificate de încadrare în grad de handicap, în vederea obținerii dreptului la pensie publică anterior îndeplinirii stagiului minim.

„În cursul anului 2022, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că ar fi fost falsificate și ar fi fost puse la dispoziția unui număr mare de persoane, certificate de încadrare în grad de handicap, în vederea obținerii dreptului la pensie publică anterior îndeplinirii stagiului minim de cotizare cu 15 ani, fiind constituit un dosar penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București”, au explicat reprezentanții IGPR.

Anchetatorii au stabilit că începând cu anul 2019 și până în prezent, mai multe persoane, din municipiul București și din județele limitrofe, care doreau să se pensioneze, dar nu aveau vechimea necesară, ar fi solicitat și ar fi obținut pensie publică, în baza unor certificate de încadrare în grad de handicap falsificate, invocând o prevedere legală ce oferă facilitatea pensionării anticipate persoanelor cu handicap.

Persoanele în cauză ar fi beneficiat de reducerea stagiului minim de cotizare cu 15 ani, fraudând în acest fel bugetul asigurărilor de stat.

Până în prezent, au fost identificate peste 60 de persoane care beneficiază, fără drept, de pensie publică de stat, valoarea cumulată a prejudiciului cauzat bugetului asigurărilor de stat fiind de peste 4.800.000 de lei, au mai stabilit anchetatorii.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente, instrumente folosite la falsificarea docmentelor, sume de bani în lei și valută, telefoane mobile, precum și medii de stocare a datelor.

65 de persoane urmează a fi duse la sediul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, pentru continuarea cercetărilor.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Acțiune a polițiștilor, pe raza comunei Săsciori. 5 permise reținute și 14 șoferi amendați pentru viteză peste limita legală

Publicat

acțiune a polițiștilor, pe raza comunei săsciori. 5 permise reținute

În weekendul 27-28 aprilie, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș au organizat o acțiune cu efective suplimentare pe raza comunei Săsciori și a localităților rurale arondate, pentru menținere gradului de siguranță publică și creșterea siguranței rutiere.

Potrivit IPJ Alba, în cadrul acțiunii au fost depistați și sancționați 23 de conducători auto, care au încălcat regulile privind circulația de drumurile publice, marea majoritate (14) fiind amendați pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Transporturi agabaritice cu traseu prin județul Alba. Camioane de mare tonaj, însoțite de poliția rutieră

Publicat

transporturi agabaritice cu traseu prin județul alba. camioane de mare

Transporturi agabaritice cu traseu prin județul Alba. Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunță mai multe transporturi agabaritice, luni, 29 aprilie.

Acestea se vor deplasa de la ora 20.00, pe următoarele trasee:

Transporturi agabaritice: Cristian, jud. Sibiu – DN 1 – DN 7H – A1 – DN 7 – Vladimirescu, jud. Arad:

  • 4 transporturi formate din câte un camion cu lungimea de 49 metri și mase cuprinse între 92 și 98 tone

Cluj-Napoca – DN 1F…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

O nouă anulare a licitației pentru centura ocolitoare: Băltărețu îl acuză pe Boc de secretomanie și ineficiență

Publicat

balbo.jpg

Prezent, luni, în ședința Consiliului Local Cluj-Napoca de după anunțul oficial al anulării celei de-a doua licitații pentru centura ocolitoare a municipiului, deputatul Viorel Băltărețu a acuzat administrația locală de secretomanie și lipsă de reacție.

“Primăria se face vinovată de lipsă de transparență și un management ineficient al proiectului. Pe de o parte, anunțul oficial al anulării licitației a ajuns azi doar la câteva ziare clujene, fără…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Benzi dedicate pentru autobuze, în Alba Iulia. Primarul Gabriel Pleșa, despre cum se va circula pe prima bandă

Publicat

benzi dedicate pentru autobuze, în alba iulia. primarul gabriel pleșa,

Benzi dedicate pentru autobuze, în Alba Iulia. Șoferii care vor circula pe noile benzi dedicate transportului public din municipiul Alba Iulia vor risca amenzi, odată cu finalizarea proiectelor de mobilitate. Potrivit primarului Gabriel Pleșa, la început se vor da doar avertismente. 

Reamintim faptul că banda 1 de pe bulevardele și străzile principale din Alba Iulia, modernizate prin proiectele de mobilitate, a fost transformată în bandă dedicată transportului public.

Asta…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe