Connect with us

ACTUALITATE

VIDEO: Pierdut prin traficul din Alba Iulia. Un porc a sărit dintr-o remorcă și a luat-o la goană printre mașini

Publicat

porc

În traficul din Alba Iulia, ochii șoferilor văd multe, însă există și lucruri pe care cu greu ți le poți imagina, ca de exemplu un bărbat care încearcă să prindă un porc. De o astfel de imagine, demnă de cascadorii râsului, au avut parte cei care s-au aflat pe Calea Moților din oraș.

Un bărbat a fost surprins în timp ce încerca să prindă un porc. Se pare că animalul a scăpat din remorcă în timp ce mașina era oprită la semafoare.

În ajutorul bărbatului a sărit și un grup de copii care din păcate nu au reușit decât să sperie mai tare bietul animal, care oricum era panicat.

porc

Imaginile au fost surprinse de șoferii care se aflau în trafic.

Vezi VIDEO pe Alba24.ro

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Un oraş din regiunea arctică a Canadei declară stare de urgenţă din cauza lipsei de apă

Publicat

Arhivă foto

Oraşul Iqaluit din nordul Canadei a declarat vineri stare de urgenţă după ce râul local Apex a scăzut la cel mai mic nivel din ultimele patru decenii din cauza precipitaţiilor insuficiente de anul acesta, informează Reuters.

Iqaluit a avertizat că e posibil să nu dispună de suficientă apă pentru a susţine populaţia de circa 7.800 de locuitori atunci când apele vor îngheţa în timpul iernii, dacă municipalitatea nu face rost de rezerve suplimentare de apă, potrivit unei declaraţii oficiale.

Municipalitatea a spus că încearcă să obţină autorizaţiile necesare pentru a extrage o cantitate mai mare decât cea permisă din râul Apex şi de a utiliza o sursă suplimentară de apă.

Oficialii au propus utilizarea unui lac situat la circa 3,5 kilometri nord de Iqaluit drept sursă de apă suplimentară. Acelaşi lac a fost folosit în 2019 pentru a suplimenta rezervele de apă ale oraşului.

Deşi pe teritoriul Canadei se află circa o cincime din rezervele de apă dulce de pe Terra, comunităţile indigene din diferite locuri ale ţării s-au confruntat de-a lungul timpului cu penurii istorice de apă.

Iqaluit este capitala regiunii Nunavut, predominant indigenă, cel mai nordic teritoriu al Canadei, în apropiere de Groenlanda.

A fost vizat de starea de urgenţă timp de circa două luni anul trecut după ce în rezervele de apă ale acestui oraş arctic a fost descoperit carburant, ceea ce a făcut ca apa să fie nesigură pentru consum.

Papa Francisc a vizitat Iqaluit la sfârşitul lunii trecute în cadrul unei călătorii apostolice de şase zile în Canada pentru a-şi prezenta scuze comunităţilor indigene în urma abuzurilor din şcolile guvernamentale administrate de Biserica Catolică. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Studiu UBB. Estimare versus supraestimare: UNTOLD a generat mai puțin puțini bani în Cluj-Napoca decât anunțau organizatorii

Publicat

1660400583 untold2022 0807 005829 dji 0323 cr.jpg

Prodecanul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul UBB Cluj-Napoca, Ovidiu I. Moisescu, a publicat, sâmbătă, studiul ”Estimare versus supraestimare: infuzia de capital în comunitatea locală clujeană generată de festivalul Untold”.

Moisescu a susținut că în absența unei descrieri transparente și clare a metodologiei utilizate, estimarea realizată de către organizatori a cheltuielilor participanților Untold în 2022, potrivit căreia Cluj-Napoca a câștigat 60 de milioane de euro, ”trebuie privită cu scepticism”.

Citește și Peste 60 de milioane de euro…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Oficial german: Poluarea din râul Oder ar putea afecta peştii din Marea Baltică

Publicat

steag germania

Poluarea industrială produsă pe râul Oder de-a lungul graniţei dintre Germania şi Polonia care a dus la moartea masivă a peştilor ar putea afecta viaţa marină chiar până în Mare Baltică, a avertizat ministrului Mediului dintr-un land german, informează DPA.

În funcţie de vânt şi de condiţiile actuale, poluarea este aşteptată să ajungă la gura de vărsare a râului Oder în apropiere de oraşul-port Szczecin din Polonia cel mai devreme în această seară, a scris ministrul Mediului din landul german Mecklenburg – Pomerania Inferioară într-o declaraţie de vineri seară.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, partea vestică a lagunei Szczecin ar putea fi de asemenea afectată, se mai spune în comunicat.

Oficial german: Poluarea din râul Oder ar putea afecta peştii din Marea Baltică: Apel către rezidenți

Ministru a lansat un apel către rezidenţi să nu pescuiască în apele râului şi să nu utilizeze apa în alte scopuri.

Oamenii de ştiinţă încearcă de mai multe zile să determine cauza morţii unui număr mare de peşti după ce autoritatea poloneză din domeniul apei a precizat că 10 tone de peşti morţi au fost recuperate din râu de-a lungul graniţei.

Primarul oraşului din estul Germaniei Schwedt, Annekathrin Hoppe, a sus că moartea a mii de peşti este o catastrofă ecologică de proporţii fără precedent. Potrivit oficialilor Parcului Naţional Unteres Odertal aflat în regiune, efectele ar putea fi resimţite timp de mai mulţi ani, a declarat ea pentru postul de televiziune rbb.

Sute de lucrători de urgenţă echipaţi cu mănuşi şi bărci pneumatice au fost mobilizaţi pentru a recupera peştii în landul Brandenburg (est) sâmbătă dimineaţă.

Un purtător de cuvânt pentru districtul Märkisch-Oderland a spus că se aşteaptă ca cei 300 de muncitori să recupereze mai multe tone de peşte pe o lungime de 80 de kilometri.

Potrivit unui corespondent DPA în Lebus, un oraş situat pe malul Oder, un miros neplăcut s-a răspândit din cauza peştelui intrat în putrefacţie.

Oficial german: Poluarea din râul Oder ar putea afecta peştii din Marea Baltică: Recompensă pentru prinderea autorului gravei poluări

Totodată, poliţia poloneză a oferit sămbătă o recompensă de 210.000 de euro pentru a găsi autorul gravei poluări din râul Oder, informează AFP.

”Comandantul şef al poliţiei a fixat astăzi o recompensă de un milion de zloţi pentru a ajuta la descoperirea autorilor acestei catastrofe ecologice”, a declarat presei vice-ministrul pentru Interne, Maciej Wasik.

Guvernul naţionalist-populist polonez a fost vizat în ultimele zile de un val de critici, atât în Polonia, cât şi în Germania, pentru că nu a reacţionat mai rapid în faţa acestei catastrofe catalogată vineri drept ”dezastru ecologic” de ministrul german al Mediului, Steffi Lemke.

Prim-ministrul polonez, Mateusz Morawiecki, a recunoscut sâmbătă că i s-a adus la cunoştinţă situaţia abia pe ”9 sau 10 august”, deşi primele semne de poluare au fost înregistrate la sfârşitul lui iulie.

”Este evident că am aflat prea târziu. Serviciile de resort ar fi trebuit să mă informeze mai devreme”, a declarat el presei cu prilejul unei conferinţe de presă la Gorzow Wielkopolski (vest), centrul administrativ al regiunii pe unde curge Oder.

Sâmbătă, ministrul polonez al Climatului, Anna Moskwa, a precizat că analizele apei, atât poloneze, cât şi germane, au fost identice.

”Nu a fost identificat mercur. Analizele efectuate pe cele două părţi ale frontierei indică o saliniatate ridicată”, a precizat ea pentru presă, adăugând că alte analize sunt în curs de desfăşurare. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO FOTO. Primii 1.500 de pelerini au sosit la Mănăstirea Nicula. Recomandările Jandarmeriei și Poliției

Publicat

nicula pe 4a.jpg

Peste 50 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca sunt prezenți sâmbătă pentru buna desfășurare a manifestărilor religioase prilejuite de prăznuirea “Adormirii Maicii Domnului” la hramul Mănăstirii din localitatea Nicula, unde s-au adunat în jur de 1.500 de credincioși în incinta mănăstirii continuând afluirea spre interiorul mănăstirii.

Pelerinii au venit să se roage la Icoana Făcătoare de minuni a Fecioarei Maria.

Pe această cale, pentru evitarea incidentelor nedorite și a oricăror situații de natură să tulbure ordinea publică, jandarmii le recomandă persoanelor…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe