Connect with us

ACTUALITATE

VIDEO: Piesă nouă a Marianei Ichim. Noul cântec este o mărturie a tradițiilor de Sărbători care încă se păstrează la Botoșani

Publicat

270202643 919258132316627 6775010563365110733 n 1000x486.jpg

Tradițiile de Sărbători, moștenite din străbuni, și-au păstrat autenticitatea în zona rurală a Moldovei, chiar dacă în orașe au căpătat un aspect care duce în derizoriu. Artista Mariana Ichim și-a dorit să imortalizeze imaginea reală a obiceiurilor de An Nou într-un cântec-mărturie, un adevărat colaj al celor mai reprezentative componente ale teatrului popular. Melodia „Au românii sărbători!”, creată și orchestrată de un alt vector al muzicii populare, Alexandru Havriliuc, pe versurile artistei Mariana Ichim, a fost lansată în ajunul Anului Nou.

„Urarea mea in prag de an nou, vine cu o piesa in premiera, pe care v-o dedic si va urez an cu bine cu sanatate, cu multa speranta si multa voie buna! La multi ani, dragii mei!”, a transmis Mariana Ichim.

Multumirile artistei se îndreaptă spre Irimia Angela din Vorona, Mitica Ababei, formatiilor de caiuti, Ansamblului din Vorona pentru colaborarea si realizarea acestui videoclip. „Alese multumiri domnului Dan Stan (binecunoscutul mestesugar) Cristi Parvu, Ionela Prasneac si Elisabeta Seremet!”, a mai spus Mariana Ichim.

De sunet s-a ocupat Studio Electra Botosani, iar de imagine talentatul Florin Moldoveanu, un obișnuit colaborator al artiștilor.

 

YouTube video

Vezi mai mult pe Botosani24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfântul Voievod Ştefan cel Mare

Publicat

calendar ortodox 2025: sfântul voievod Ştefan cel mare

Publicitate

Măritul Voievod Ştefan cel Mare al Moldovei (1457-1504) a fost numit de popor: bun, mare şi sfânt.

„Bun”, pentru faptele sale de milostenie şi iertarea celor greşiţi; „Mare”, pentru iscusinţa cu care a condus ţara cu dreptate, întrucât prin el Dumnezeu a pedepsit pe cei lacomi şi trădători; „Sfânt”, pentru luptele sale de apărare a întregii creştinătăţi, cât şi pentru numărul mare de biserici şi mănăstiri pe care le-a zidit…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Astăzi este ziua lui: Academicianul Leon Dănăilă a împlinit 92 de ani. O viață dedicată neurochirurgiei și cercetării

Publicat

astăzi este ziua lui: academicianul leon dănăilă a împlinit 92

Publicitate

Academicianul Leon Dănăilă, medic neurochirurg, cercetător și inventator de renume internațional, a împlinit astăzi, 1 iulie, venerabila vârstă de 92 de ani.

Academicianul Leon Dănăilă, medic neurochirurg, cercetător și inventator, s-a născut la 1 iulie 1933 în Darabani, județul Botoșani. Este considerat unul dintre cei mai importanți neurochirurgi români și o personalitate științifică de prestigiu internațional.

După absolvirea…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Incendiu violent la Mileanca: Un garaj cu tot cu autoturismul din interior și uneltele agricole a fost distrus de flăcări

Publicat

incendiu violent la mileanca: un garaj cu tot cu autoturismul

Publicitate

Un incendiu puternic a izbucnit, în această după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Mileanca. Flăcările au cuprins un garaj în care se aflau un autoturism, mai multe bunuri și unelte electrice. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, însă pagubele materiale sunt considerabile.

La fața locului au intervenit pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Detașamentului Dorohoi, sprijiniți de Serviciile Voluntare pentru…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Avertisment oficial la Bucecea: Apa de la patru izvoare nu mai este potabilă. Primarul Angel Gheorghiu cere populației să nu o consume

Publicat

avertisment oficial la bucecea: apa de la patru izvoare nu

Publicitate

Primarul orașului Bucecea, Angel Gheorghiu, a transmis luni un anunț important prin care avertizează populația că apa provenită de la cele patru izvoare publice din oraș nu mai este potabilă și prezintă un risc real pentru sănătate.

„Dragi cetățeni, în urma analizelor de laborator realizate recent de instituții specializate, vă informăm că apa provenită de la cele patru izvoare publice (Izvorul Fântânele, Izvorul de la Gura Leului, Izvorul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe