Connect with us

ACTUALITATE

VIDEO: Plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării împotriva caricaturistului Ștefan Popa Popa’s. A jignit oltenii

Publicat

YouTube video

Celebrul caricaturist Ştefan Popa Popa’s a stârnit revoltă, după ce a făcut mai multe afirmații discriminatorii referitoare la olteni. Caricaturistul a afirmat la un post local de televiziune că „Timișoara a fost invadată de olteni” și „au venit ciurucurile, care au stricat echilibrul cultural al orașului”.

Preşedintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaţilor, liberalul Gigel Ştirbu, solicită Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) sancţionarea acestuia.

De asemenea, deputatul Gigel Ştirbu solicită şi Asociaţiei Capitala Culturală Europeană Timişoara să retragă titlul de ambasador cultural lui Ştefan Popa Popa’s, din cauza aceloraşi afirmaţii la adresa oltenilor, considerate defăimătoare.

Gigel Ştirbu susţine, într-o adresă către CNCD, că Ştefan Popa Popa’s, ambasador cultural al Timişoarei, ar trebui să fie responsabil pentru declaraţiile făcute în spaţiul public şi să nu defăimeze cetăţeni după apartenenţa lor locală.

„Prin prezenta adresă, vă solicit să sancţionaţi conform prevederilor legale în vigoare afirmaţiile discriminatorii făcute de domnul Ştefan Popa Popa’s referitoare la faptul că ‘oltenii veniţi în Timişoara au stricat oraşul’. Faptul că Ştefan Popa Popa’s este o persoană publică, afirmaţiile făcute la un post de televiziune au şi mai mare putere discriminatorie şi din aceste motive vă solicit sancţionarea lui în conformitate cu legislaţia în vigoare. (…) „, se arată în sesizarea lui Gigel Ştirbu.

De asemenea, într-o scrisoare deschisă adresată Consiliului Local Timişoara şi primarului Timişoarei, Emil Robu, preşedintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaţilor, solicită să fie efectuate demersurile necesare astfel încât lui Ştefan Popa Popa’s să-i fie retrasă distincţia de ambasador cultural al Timişoarei, menţionând şi o declaraţie a caricaturistului despre faptul că a „degradat” pentru că a fost făcut ambasadorului unui oraş.

Luni, consilierii locali PSD de la Craiova au propus pentru şedinţa ordinară de joi a Consiliului Local al Municipiului retragerea titlului de cetăţean de onoare al Craiovei caricaturistului Ştefan Popa Popa’s, ca urmare a afirmaţiilor făcute recent în mass-media la adresa oltenilor, pe motiv că acestea „au adus atingere imaginii oraşului şi cetăţenilor săi”.

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu a spus că va susţine iniţiativa consilierilor PSD şi „a craiovenilor care au dezavuat gestul lui dezonorant în mediul online şi au cerut insistent retragerea titlului”.

Şi primarul municipiului Slatina, Emil Moţ, a anunţat luni că le va solicita consilierilor locali să-i retragă titlul de cetăţean de onoare al oraşului caricaturistului Ştefan Popa Popa’s, „pentru lucrurile grave pe care le-a spus la adresa oltenilor”.

Caricaturistul Ştefan Popa Popa’s, invitat recent într-o emisiune de televiziune la Timişoara, a făcut mai multe afirmaţii considerate jignitoare la adresa oltenilor. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Un bărbat amenință că își dă foc la casă pe strada Orăștiei din Cluj-Napoca

Publicat

isu pompieri gherla 7.jpg

Un bărbat amenință, sâmbătă seara, că își dă foc la casa de pe strada Orăștiei din Cluj-Napoca, la fața locului fiind prezenți pompieri și polițiști.

ISU Cluj a trimis, preventive, o autospecială.

Din primele informații, este vorba despre un bărbat care prezintă ”agitație psihomotorie”.

Vom reveni cu detalii.

 

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Teren pentru construcții cu IZVOR INCLUS, nesecat de 500 de ani, scos la VÂNZARE în Cluj. Prețul e NEGOCIABIL

Publicat

screenshot 338 e1663872217469.png

Un proprietar scoate la vânzare un teren intravilan de 14.000 de metri pătrați în comuna Mihai Viteazu din Cluj, la prețul negociabil de 600.000 de euro. Anunțul include un izvor ce poate fi valorificat de către viitorul proprietar, precum și un conac demolat și o cabană.

„Vând un domeniu de suflet cu o investiție colosală, intravilan 14000 mp, teren construcție în 3 terase, conac interbelic demolat, construcție casă nouă din lemn stil cabană rustică, livadă (cireși, nuci, peri, meri, pruni, etc), arbuști și pomi ornamentali aduși din toată Europa, izvor pe teren cu apă potabilă, ideal pentru…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Exproprieri de terenuri și construcții la Alba Iulia, pentru modernizarea a cinci străzi din municipiu. Care este valoarea propusă

Publicat

emil racovita gropi ab 1000x600.jpg

Locuitorii de pe cinci străzi din Alba Iulia vor fi expropriați pentru porțiuni din terenurile și construcțiile lor, pentru a fi modernizate aceste artere. Este vorba despre drumuri pietruite

Consilierii locali au de aprobat, în ședința din 27 septembrie, declanșarea procedurii de expropriere a unor imobile (terenuri) situate în Alba Iulia, afectate de modernizarea străzilor Emil Racoviță, Grigore Antipa, Petre Ispirescu, Alexandru Odobescu și Arieșului.

Potrivit documentației, străzile sunt nemodernizate, respectiv sunt în stadiul de drum pietruit, prezintă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Papa Francisc a semnat cu tineri din lumea întreagă un pact pentru ”o economie a păcii”

Publicat

vaticanul a solicitat o întâlnire între papa francisc și președintele

Papa Francisc a semnat sâmbătă la Assisi, un oraş din centrul Italiei, un pact cu numeroşi tineri veniţi din lumea întreagă, alături de care suveranul pontif doreşte să construiască „o economie a păcii, nu a războiului”, informează AFP.

Prin acest pact semnat de aproximativ 1.000 de tineri veniţi din 100 de ţări pentru a participa la o reuniune care se desfăşoară timp de trei zile şi se intitulează „The Economy of Francesco”, semnatarii documentului se angajează să construiască o economie „în slujba persoanei, a familiilor şi a vieţii, care să respecte fiecare femeie, bărbat, copil şi persoană vârstnică, precum şi, mai ales, pe cei mai fragili şi mai vulnerabili”.

Tinerii prezenţi în Assisi – economişti, studenţi, antreprenori şi muncitori – vor totodată „o economie care să lupte împotriva sărăciei în toate formele sale (…) şi care să creeze bogăţie pentru toţi”, potrivit unui comunicat publicat de Vatican.

 

Papa Francisc a semnat cu tineri din lumea întreagă un pact pentru ”o economie a păcii”: Vă îndemn să deveniţi artizani şi constructori ai casei noastre comune

„Generaţia noastră v-a lăsat numeroase bogăţii, dar noi nu am ştiut să conservăm planeta şi nu apărăm pacea. Vă îndemn să deveniţi artizani şi constructori ai casei noastre comune, o casă comună care este pe cale să devină o ruină”, a declarat papa Francisc în faţa tinerilor înainte de a semna acest pact.

„O nouă economie, inspirată de faptele lui Francisc din Assisi, poate şi trebuie să fie astăzi o economie care să respecte pământul şi o economie a păcii”, a adăugat liderul Bisericii Catolice.

„Situaţia este de aşa natură încât nu putem să aşteptăm următorul summit internaţional, care poate că nu va mai fi de folos: pământul arde astăzi şi încă de astăzi noi trebuie să ne schimbăm la toate nivelurile”, a concluzionat papa Francisc, înainte să se întoarcă la Vatican la bordul unui elicopter. AGERPRES

Citește mai departe