Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: Ploaia torențială a făcut ravagii în județul Botoșani: O hală de păsări şi mai multe curţi au fost inundate

Publicat

O hală de păsări şi mai multe curţi au fost inundate în urma ploilor torenţiale care au afectat, marţi seară, judeţul Botoşani, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Precipitaţii însemnate cantitativ au căzut în localitatea Bădiuţi, oraşul Ştefăneşti, acolo unde o hală de creştere a puilor şi o curte au fost inundate.

De asemenea, pe raza localităţii Bădiuţi a fost inundată şi platforma drumului naţional DN 24C.

Citește și Cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din judeţele Botoşani şi Iaşi, până miercuri dimineaţa

Curţi inundate au fost semnalate prin 112 şi în localităţile Ripiceni, Dracşani (Suliţa) şi în oraşul Săveni.

UPDATE: Potrivit ISU Botoșani, până la ora 19.00, la dispeceratul integrat ISU – SAJ Botoșani s-au înregistrat șapte apeluri din partea cetățenilor din Ștefănești, Botoșani, Zăicești, Trușești, Ripiceni, Dracșani și Săveni, care solicitau sprijin pentru înlăturarea efectelor inundațiilor. La Ștefănești, Trușești, Ripiceni , Dracșani și Săveni, pompierii voluntari și militari au intervenit pentru evacuarea apei din cinci curți, iar la Zăicești și Botoșani, s-a intervenit pentru degajarea unor copaci rupți de vânt, căzuți pe partea carosabilă.

La Vorona și Dracșani, doi stâlpi electrici au luat foc. Pentru stingerea acestora au intervenit pompierii voluntari din cele două comune.

Pe raza comunei Drăgușeni, în urma unei ploi torențiale, care a durat mai puțin de oră, mai multe gospodării au afectate și mai multe drumuri comunale și sătești avariate. Din informațiile furnizate de către autoritățile locale, șase gospodării au fost inundate. Apa a intrat și în două locuințe. Cele două familii, formate din patru adulți și cinci copii au fost evacuate de membri Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență. Acestea vor locui la rude.

În Flondora, Loturi și Monoleasa, au fost avariate mai multe drumuri sătești, iar drumul național DN 29 a fost acoperit de aluviuni, stratul măsurând aproximativ 30 cm. Aceastea au fost înlăturate de către Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Manoleasa. În Flondora, au fost inundate șase gospodării, însă apa s-a retras imediat.

Autoritățile locale din Drăgușeni și Manoleasa, împreună cu primarii comunelor, sunt în teren pentru evaluarea pagubelor.

Județul Botoşani rămâne sub atenționare de Cod Galben de ploi până maine seară, la ora 23.00

Hidrologii au instituit Cod Portocaliu de inundații până mâine, la ora 09.00, pe Prut, Miletin și Jijia. Sunt prognozate scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de inundație.

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Avertizare de vânt puternic în Alba. Localitățile vizate

Publicat

cod galben de vânt în mare parte a județului alba.

Meteorologii au emis joi dimineață o nouă avertizare de vânt pentru județul Alba. Este valabilă până la ora 13:00. 

Potrivit ANM, este vizată zona joasă a județului Alba.

Vântul va sufla cu putere în zona localităților: Alba Iulia, Aiud, Cugir, Sebeș, Blaj, Ocna Mureș, Teiuș, Ighiu, Săsciori, Unirea, Jidvei, Vințu de Jos, Galda de Jos, Șona, Mihalț, Pianu, Valea Lungă, Lopadea Nouă, Cetatea de Baltă, Daia Română, Stremț, Sâncel, Șpring, Sântimbru, Lunca…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. „Parfum” de primăvară la Cluj-Napoca. Ce spun organele abilitate despre POLUAREA olfactivă din oraș

Publicat

ogor 3 e1711611771347.jpg

Primăvara a sosit la Cluj-Napoca cu tot cu parfumul florilor. Ca bonus, Clujul a mai primit o doză de „parfum” original „Eau de Găinaț”. C-așa e în agricultură…

Mai mulți clujeni au reclamat zilele trecute mirosul pestilețial care se simțea în mai multe cartiere ale orașului. Cum Supercom și CMID și-au declinat vinovăția, s-a tras concluzia că mirosul provine de la fertilizatorul cu care s-a intervenit pe ogoarele din Tureni și Mărtinești.

Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Consiliul Județean Alba primește finanțare de 15 milioane lei de la AFM. Va cumpăra microbuze electrice pentru elevi

Publicat

consiliul județean alba primește finanțare de 15 milioane lei de

Județul Alba se află pe lista solicitărilor de finanțare aprobate de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), în 27 martie, pentru achiziția de microbuze electrice destinate transportului elevilor. Suma alocată este de 15 milioane de lei.

AFM a publicat miercuri lista cu finanțările aprobate

Este vorba despre proiectul „Microbuze prietenoase cu mediul pentru elevii din județul Alba”. Acesta a fost depus de CJ Alba, în cadrul Programului privind îmbunătăţirea calităţii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Turneu de fotbal pentru toți elevii de gimnaziu și liceu din Alba: ”Cupa Nicolae Stanciu”, organizată de Consiliul Județean

Publicat

turneu de fotbal pentru toți elevii de gimnaziu și liceu

Consiliul Județean Alba va organiza în anul școlar 2024-2025, o competiție de fotbal la nivel județean. Este vorba despre ”Cupa Nicolae Stanciu”, o competiție dedicată elevilor din mediul preuniversitar. 

Acesta va fi organizată de Consiliul Județean Alba alături de Inspectoratul Școlar.

Evenimentul sportiv va fi destinat tuturor elevilor (fete și băieți) din județul Alba. Pentru organizarea ei, CJ Alba, va avea un buget de 60.000 de lei.

Va fi sub forma unui tureu cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe