EVENIMENT
VIDEO: Prăpăd în 18 localități din Botoșani, din cauza incendiilor de vegetație. Au ars peste 100 de hectare
Incediile de vegetație au făcut pagube însemnate în județul Botoașani. 18 localități au fost afectate. A ars vegetație uscată de peste 100 de hectare.
Potrivit ISU Botoșani, 22 de incendii de vegetație uscată s-au înregistrat în cursul zilei de sâmbătă, pe raza județului Botoșani.
Dumbrăvița, Cristinești, Miron Costin, Brehuiești, Bucecea, Sapoveni, Dracșani, Costești, municipiul Botoșani, Câmpeni, Dorohoi, Frumușica, Mănăstirea Doamnei, Flămânzi, Vlăsinești, Rădeni Noi, Ionășeni, Șendriceni și Bodeasa sunt localitățile unde au avut loc aceste evenimente.
Peste 100 de pompieri militari și voluntari au intervenit pentru a opri propagarea arderii la gospodării.
Cauzele probabile ale acestor incendii au fost: foc deschis în spații deschise, jocul copiilor cu focul și fumatul în locuri nepermise.
În total, a ars vegetația uscată de pe peste 100 hectare.
Cod galben de vânt, până la ora 12.00
Până la ora 12.00, județul nostru se află sub incidența unei atenționări meteorologice tip cod galben de intensificări ale vântului. Reamintim cetățenilor că utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă.
Vântul puternic poate propaga flăcarile, într-un timp foarte scurt, la clădiri, depozite sau chiar păduri.
ISU Botoșani
”Nu aruncați resturi de țigară sau bețe de chibrit aproape de căpițele de fân sau de locurile în care sunt depozitate furaje, lemne de foc, substanțe inflamabile sau alte materiale combustibile.
Aveți grijă unde aruncați cenuşa şi jarul provenite de la sobe! Jăratecul nestins nu trebuie pus în apropierea casei sau a anexelor din gospodărie.
Supravegheați copiii astfel încât aceștia să nu se joace cu focul!
Nu uitați: focul se extinde cu repeziciune, mai ales dacă bate vântul și poate pune în pericol viața dumneavoastră și a celor dragi, dar și bunurile agonisite”.
Citește Romania24.ro pe Google News
EVENIMENT
Zoe Vida Porumb aduce armonia artelor textile la Festivalul Internațional „Lucian Blaga” de la Sebeș

Organizatorii și partenerii, alături de care s-a clădit cea de-a 45-a ediție a Festivalului Internațional „Lucian Blaga” de la Sebeș, oferă publicului un program bogat, din care nu lipsesc nici în acest an expozițiile inedite, acestea fiind asemeni unor ferestre deschise spre frumusețea și armonia artelor.
”Avem plăcerea de a vă invita sâmbătă, 24 mai 2025, la Primăria Municipiului Sebeș, acolo unde va avea loc, la ora 16.00, vernisajul expoziției „Zoe Vida Porumb –…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Fapte bune de la Cluj. Andrei, un copil de 6 ani, are nevoie de ajutor, inclusiv delfinoterapie în Antalya

Andrei, un băiețel de 6 ani din Cluj, are nevoie de ajutor, iar tatăl său face apel la clujeni să îl ajute pentru ca micuțul să urmeze un tratament, inclusiv în Antalya (Turcia).
Copilul este bolnav de hidrocefalie congenitală la creier si subluxatie de cristalin.
”Ajută-l pe Andrei să aibă o viață normală. Băietelul meu în vârstă de 6 ani a fost diagnosticat cu hidrocefalie congenitală și subluxație de cristalin.
Drumurile la medici au fost…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Noaptea Muzeelor se desfășoară la Alba Iulia sâmbătă, 17 mai, în Cetatea Alba Carolina. În cadrul ediției din acest an a Nopții Muzeelor, Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei și Muzeul Principia își deschid porțile între orele 18.00 – 02.00, cu intrare liberă. De asemenea, Muzeul Național al Unirii a pregătit un spectacol și tururi ghidate pentru vizitatori. (Știre în actualizare)
Publicul are parte de parade spectaculoase, reconstituiri istorice, dansuri baroce,…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
VIDEO: Pasăre neobișnuită, surprinsă într-o zonă sălbatică a Munților Trascău, Alba. Ar putea fi un hibrid cu origini în China

O pasăre neobișnuită a fost surprinsă pe filmare, într-o zonă sălbatică a Munților Trascău. Aceasta seamănă cu un fazan, doar că penajul și dimensiunea diferă.
Pasărea a apărut pe drum, în fața unei mașini care străbătea zona și nu părea speriată. A rămas mult timp în fața mașinii, ceea ce le-a dat timp ocupanților să o filmeze și fotografieze.
Potrivit unui biolog din județul Alba, consultat de Alba24, este posibil să fie vorba despre un hibrid între un fazan…
Citește mai mult pe Alba24.ro