Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: Prima livrare de legume de la producătorii români, intermediată de Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea

Publicat

captura video fb ministerul agriculturii legume
sursa foto: captură video Facebook / Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

Prima livrare de legume de la producătorii români către magazinele Carrefour din țară, intermediată de Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea, a avut loc vineri.

Astfel că o cantitate de 12 tone de legume (cartofi, varză albă, varză roşie şi dovleac plăcintar) a ajuns direct la unul dintre depozitele retailerului francez din comuna Chiajna, judeţul Ilfov, pentru a fi introduse în circuitul comercial, informează sâmbătă un comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

„Am demarat acest proces amplu, după ce săptămâna trecută am asistat la primul contract semnat între un producător român şi conducerea Casei de Comerţ Unirea, iată că vedem astăzi, concret, cum sunt livrate legume româneşti către un mare retailer din România. Se încheie contracte, pentru a fi furnizată marfă fără sincope, astfel încât fluxul comercial să se poată desfăşura în cele mai bune condiţii.

Casa de Comerţ merge către producători, preia produsele disponibile şi le duce în reţele de magazine. Salut faptul că retailerii îşi îndreaptă atenţia către produsele româneşti şi sunt deschişi la colaborare.

Toată lumea are de câştigat prin valorificarea producţiei pe care o obţin bravii noştri agricultori. Vom folosi toate mijloacele pentru promovarea şi valorificarea produselor româneşti”, a afirmat ministrul de resort, Petre Daea.

La rândul său, Alina Gamauf, membru în Comitetul Executiv Carrefour România, a subliniat că retailerul francez susţine producătorii, cu scopul de a le oferi clienţilor produse proaspete, sănătoase şi crescute local.

„Carrefour, prin filosofia Act for Food, susţine producătorii, cu scopul de a le oferi clienţilor produse proaspete, sănătoase şi crescute local.

La nivel naţional, echipele noastre de achiziţii, programe şi responsabilitate socială lucrează integrat pentru a crea un ecosistem sustenabil de parteneriate cu producătorii locali.

În acest moment, eforturile noastre ne-au confirmat poziţia de lideri pe segmentul fresh, cu peste 1.300 de fermieri români, dintre care peste 600 producători sunt ultra locali. Ne bucurăm să oferim sprijin Casei de Comerţ Unirea şi vom continua să susţinem antreprenoriatul local românesc prin alegeri responsabile, care fac bine comunităţilor din jur”, a spus ea.

Directorul general al Casei de Comerţ Agroalimentar Unirea, Mariana Cotoi, a subliniat că acesta este „un prim pas pe care îl facem în crearea unui mecanism comercial funcţional care să ducă la valorificarea superioară a resurselor şi a producţiei agricole naţionale”.

„Avem deja un portofoliu substanţial de producători şi fermieri români cărora, pe bază de contract, le recepţionăm marfa şi le virăm imediat plăţile pentru marfa distribuită, iar mai departe ne ocupăm de tot ce înseamnă relaţia cu lanţurile de retail.

Astfel, producătorii au siguranţa financiară atât de necesară pentru continuarea activităţii, iar marile lanţuri de magazine au asigurat fluxul de stocuri fără sincope”, a explicat Mariana Cotoi.

Livrările de produse agroalimentare se vor desfăşura cu o frecvenţă săptămânală, reprezentanţii Casei de Comerţ Agroalimentar Unirea continuând discuţiile şi cu alte lanţuri de magazine din România pentru a se încheia contracte de colaborare, în beneficiul tuturor părţilor implicate, mai spune MADR. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO „Imobilitate” în trafic, la Alba Iulia. Cetățenii din trei cartiere, nevoiți să ocolească 1,8 km. Soluția găsită de Primărie

Publicat

video „imobilitate” în trafic, la alba iulia. cetățenii din trei

„Imobilitate” în trafic, la Alba Iulia. Locuitorii cartierelor Pâclișa, Recea și Dealul Furcilor din municipiul Alba Iulia, care vor să ajungă de pe străzile Brândușei, Lalelelor și Izvorului spre B-dul 1 Decembrie 1918 și zona Parcului Unirii sunt obligați, potrivit proiectului de mobilitate aflat în desfășurare, să ocolească pe B-dul Încoronării, respectiv să întoarcă în sensul giratoriu din zona Cimitirul Eroilor. 

Aceștia sunt nevoiți să parcurgă cu mașinile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. INCENDIU pe strada Dunării, în Cluj-Napoca. S-au aprins niște DEȘEURI și vegetație uscată

Publicat

incendiu dunarii e1711555823202.jpg

Un incendiu a izbucnit, miercuri, pe str. Dunării din Cluj-Napoca. S-au aprins niște deșeuri și vegetație uscată.

„Detașamentul 1 de pompieri a intervenit cu o autospecială pentru a stinge un incendiu pe str. Dunării. Focul a izbucnit într-o zonă cu vegetație uscată și deșeuri.

FOTO. INCENDIU pe strada Dunării, în Cluj-Napoca. S-au aprins niște DEȘEURI și vegetație uscată

Din fericire, nimeni nu a fost rănit”, a transmis ISU Cluj.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: ACS Alexandra Pavel din Alba Iulia, 8 medalii la concursul internațional de gimnastică ritmică „Grația Primăverii”

Publicat

foto: acs alexandra pavel din alba iulia, 8 medalii la

Sportivele de la Asociația Club Sportiv Alexandra Pavel au obținut 8 medalii la concursul internațional de gimnastică ritmică „Grația Primăverii”, desfășurat la Chișinău. 

Sportiva din Alba Iulia Georgiana Alexandra Pavel (18 ani) a obținut locul II la senioare.

La competiția de la Chișinău, ajunsă la ediția a 8-a, au participat peste 300 de gimnaste reprezentând cluburi din Republica Moldova, România și Ucraina.

Georgiana Alexandra Pavel a obținut locul II la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Trei programatori albaiulieni top 3% mondial revoluționează crearea site-ului web pentru antreprenorii români (P)

Publicat

trei programatori albaiulieni top 3% mondial revoluționează crearea site ului web

Echipa altnet schimbă definiția pentru crearea site-urilor web. Antreprenorii din Alba, și nu numai, vor beneficia de servicii online la altitudine.

După mai bine de 10 ani, în care au lucrat împreună pentru proiecte internaționale de succes, cei trei programatori din Alba Iulia își îndreaptă atenția spre antreprenorii locali care au nevoie de crearea și administrarea unui site web, pentru o prezență puternică în mediul online.

Creare site web și servicii online integrate,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe