Connect with us

ACTUALITATE

VIDEO Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa: ”Așteptăm în oraș peste 25.000 de vizitatori de 1 Decembrie, de Ziua Națională”

Publicat

Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, spune că orașul așteaptă peste 25.000 de vizitatori de 1 Decembrie 2022. 

”Sincer așteptăm peste 25.000 de oameni să vină la Alba Iulia, este și această minivacanță, știm foarte bine nu mai sunt cazări de aproape o lună, prețurile pe Booking au crescut foarte mult în ultimele zile și mă aștept să vină mulți români la Alba Iulia, mâine, de Ziua Națională” a spus primarul.

Acesta a adăugat că orașul este pregătit cu evenimente oficiale, cu paradă militară, slujbă de Te Deum, cu masă populară dar și cu o serie de concerte, lansări de carte și expoziții.

Citește și MESAJE de ZIUA NAȚIONALĂ pentru toți românii. Felicitări și urări din inimă de român de 1 Decembrie 2022

Paradă cu peste 800 de militari și 60 de piese de tehnică militară

În acest an vor defila pe Bulevardul ”1 Decembrie 1918”, peste 800 de militari din toate structurile MApN. De asemenea, vor fi prezentate peste 60 de piese de tehnică militară. Municipiul va fi survolat de elicoptere IAR 330 SOCAT și avioane F-16 Fighting Falcon.

În zona Bulevardului 1 Decembrie 1918 din municipiu vor defila sute de militari dar și mijloace terestre, printre care se vor număra mai multe lansatoare HIMARS, coșmarul rușilor în Ucraina. Potrivit organizatorilor, dacă vremea va permite, cerul fi survolat de avioane F16 și elicoptere IAR 330 SOCAT. 

Cu ocazia Zilei Naționale a României, parada se va desfășura pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia. Vor trece prin fața celor prezenți la eveniment și vehicule de luptă, aparatură antiaeriană și terestră, dar și transportoare și autospeciale.

Concerte și focuri de artificii

Revin concertele în Cetatea Alba Carolina cu ocazia Zilei Naționale a României.

Concert Irina Rimes, Surorile Oșoianu, Damian Drăgici și Zdob și Zdub.

Revin concertele în Cetatea Alba Carolina cu ocazia Zilei Naționale a României. De 1 Decembrie 2022, pe scena amplasată în Cetatea Alba Carolina vor urca Irina Rimes, Surorile Oșoianu și Damian Drăghici, a precizat pentru alba24.ro, primarul orașului, Gabriel Pleșa.

Este vorba despre un concert cu influențe de muzică populară, pop, rock, lăutărească și sunetul de nai inconfundabil a lui Damian Drăghici, care a avut loc și pe scena de la Electric Castle. Aceeași formulă a urcat și pe scena Red Bull Sound Clash.

De asemenea pe scena din Piața Cetății din Alba Iulia vor urca moldovenii de la Zdob și Zdub, iar apoi seara se va încheia cu un foc de artificii.

Masă populară cu 7000 de porții de mâncare

Pentru cei prezenți în Alba Iulia, vor fi gătite aproximativ 7000 de porții de mâncare și cam tot atâtea pahare de vin care vor fi oferite gratuit participanților. Este vorba despre masa populară care va avea loc în Piața Cetății și în curtea Universității din Alba Iulia. Vor găti 15 bucătari, la ceaune, cârnați și ciolan cu fasole.

masa populara

Slujba de TeDeum de la Catedrala Reîntregirii va fi urmată de un foc de artificii de zi, cum au fost cele de la Serbarea Încoronării.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, spune că orașul așteaptă peste 25.000 de vizitatori de 1 Decembrie 2022. 

”Sincer așteptăm peste 25.000 de oameni să vină la Alba Iulia, este și această minivacanță, știm foarte bine nu mai sunt cazări de aproape o lună, prețurile pe Booking au crescut foarte mult în ultimele zile și mă aștept să vină mulți români la Alba Iulia, mâine, de Ziua Națională” a spus primarul.

Acesta a adăugat că orașul este pregătit cu evenimente oficiale, cu paradă militară, slujbă de Te Deum, cu masă populară dar și cu o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Vehicul de 6 metri lăţime pe ruta Cluj-Borş. Circulaţie auto afectată timp de 5 zile

Publicat

transport agabaritic facebook cnair.jpg

Un vehicul de 6 metri lăţime va afecta circulaţia auto pe ruta Cluj-Borş, timp de 5 zile, în perioada 7-11 februarie.

„În perioada 07.02.2023 – 11.02.2023 se va desfăşura un transport cu depăşiri pe traseul: Cluj-Napoca – DN1F – A3 -DN1 – Huedin – DN1 – Centura Oradea – DN19 – A3 (Bihor) – Borş II PTF.

Vehiculul transportă o structură metalică.

Lăţimea maximă a vehiculului este 6 m, viteza de deplasare urmând a fi adaptată condiţiilor de trafic. Menţionăm că în conformitate cu OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice viteza maximă de deplasare a vehiculelor…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Avarie la rețeaua de apă, pe B-dul Revoluției 1989 din Alba Iulia. Mai multe blocuri au rămas fără apă

Publicat

avarie retea apa e1675851662275 1000x600.jpg

Mai multe blocuri aflate în zona B-dul Revoluției 1989 din Alba Iulia au rămas fără apă potabilă miercuri, 8 februarie, după o avarie la rețea. 

Potrivit reprezentanților APA CTTA, după decopertarea zonei în care s-a produs avaria conductei din municipiul Alba Iulia, b-dul Revoluției 1989, a fost întreruptă alimentarea cu apă potabilă pentru acest tronson (blocurile MV 1, 2 și 3 de la intersecția acestui bulevard cu Calea Moților).

Echipa de intervenție efectuează lucrările manual, având în vedere încadrarea conductei între două cabluri electrice.

La reluarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ciocănitorile au ascuns 700 de kilograme de ghinde într-o casă (Foto)

Publicat

ciocănitorile au ascuns 700 de kilograme de ghinde într o casă

Ciocănitorile au ascuns 700 de kilograme de ghinde într-o casă din California. Proprietarii locuinței au apelat la o firmă de combatere a dăunătorilor, după ce au observat că pereții se deteriorează.

Nick Castro, proprietarul firmei Nick’s Extreme Pest Control, a înspectat casa și, dintr-o dată, zeci de mii de ghinde au ieșit în cascadă din spatele unui perete din dormitor, scrie The Guardian.

El a spus că a umplut opt saci de gunoi cu 700 de kilograme de ghinde. Fuseseră ascunse acolo de ciocănitori. În mod normal, păsările stochează mii de ghinde în…

Citește mai mult pe Spotmedia.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Drumul EXPRES Baciu – Cluj-Napoca – Bulevardul Muncii – Apahida, scos la licitație. Investiție de peste 788 de milioane de lei

Publicat

drumul expres baciu – cluj napoca – bulevardul muncii – apahida,

Se fac pași pentru descongestionarea traficului de coșmar pe ruta Baciu – Cluj-Napoca – Bulevardul Muncii – Apahida. Proiectul de conectare a Clujului la Autostrada Transilvania a fost scos la licitație, iar durata de execuție este de 18 luni.

Drumul expres pentru realizarea conexiunii dintre Autostrada A3 și drumul național DN1 (zona Tureni) a fost scos la licitație de către DRDP Cluj cu sprijinul Ministerului Transporturilor, prin CNAIR, anunță primarul Clujului, Emil Boc.

Drumul expres Baciu – Cluj-Napoca – Bulevardul Muncii – Apahida, scos la licitație. Investiție de peste 788 de milioane de lei

Proiectul se află în faza…

Citește mai mult pe Ardeal24.ro

Citește mai departe