Connect with us

ACTUALITATE

VIDEO: Primul articol despre Alba, scris de un ”robot”. Am testat funcționarea Inteligenței Artificiale. Cum funcționează OpenAi

Publicat

Alba24 a cerut OpenAI, cel mai puternic generator de texte bazat pe Inteligența Artificială, să scrie un articol despre județul Alba, de la zero. 

Am încercat să aflăm cum funcționează aplicația și cât de folositoare poate fi.

ChatGPT a fost „antrenat” pe cantități uriașe de date, însă nu oferă mereu răspunsuri corecte și sfatul celor de la compania OpenAI este să verificați orice informație, nu să o luați de bună.

Dincolo de asta, aplicația este revoluționară.

I-am cerut redactarea unui articol în limba română despre cele mai frumoase locuri din județul Alba, fără a-i oferi mai multe detalii legate de ce ne interesează mai exact.

După câteva secunde de ”gândire”, textul a început să curgă pe ecran. OpenAI a intuit natura solicitării și a scris textul într-o formă de informație turistică.

Totuși, după ce a amintit corect două obiective turistice, OpenAi a ”sărit” granițele județului și a început să introducă în text informații turistice din zona Sibiului.

Solicitare: ”Scrie un articol despre cele mai frumoase locuri din județul Alba”

Textul generat de OpenAI:

”Județul Alba este un loc minunat, cu o varietate de atracții turistice care încântă vizitatorii cu frumusețea lor naturală și istorică.

Iată câteva dintre cele mai frumoase locuri din județul Alba pe care trebuie să le vizitați:

  1. Cetatea Alba Iulia este una dintre cele mai impresionante atracții din județ. Construită în secolul al XIII-lea, cetatea a fost un important centru politic și militar în istoria României. Vizitatorii pot explora zidurile cetății și turnurile sale, precum și bastioanele și poarta de intrare.
  2. Parcul Național Apuseni oferă oportunități pentru drumeții, pescuit și camping. Aceasta este una dintre cele mai mari rezervatii naturale din Romania, și cuprinde o varietate de ecosisteme, cum ar fi păduri de foioase și conifere, platouri muntoase și văi adânci…”

Un alt exemplu de text scris de aplicație, pe baza unei solicitări simple și extrem de generale. Am încercat să scriem cu ajutorul ei un articol pe tema alegerilor locale de anul viitor.

Solicitare: ”scrie un articol pe tema alegerilor din 2024 in județul alba”

Textul general de OpenAI:

”Alegerile din 2024 din județul Alba promit să fie o competiție interesantă pentru cele două principale partide politice din România, PSD și PNL.

După o perioadă de guvernare PNL, PSD pare să aibă o șansă bună la câștigarea mandatului de președinte al Consiliului Județean.

În ceea ce privește programul lor electoral, PNL se concentrează pe dezvoltarea infrastructurii și a serviciilor publice în județul Alba, inclusiv prin investiții în drumuri și transport public, precum și prin sprijinirea IMM-urilor și a turismului.

De asemenea, ei promit să îmbunătățească calitatea serviciilor de sănătate și educație din județ.

PSD, pe de altă parte, se concentrează pe sprijinirea agriculturii și a industriei locale. Ei de asemenea se angajează să îmbunătățească serviciile sociale pentru categoriile vulnerabile din județ.

Cu toate acestea, în ciuda promisiunilor ambelor partide, este important pentru electoratul din Alba să analizeze cu atenție recordul de realizări al fiecărei echipe și să ia o decizie informată în ceea ce privește viitorul județului lor”.

Despre OpenAI

OpenAI este un laborator de cercetare a inteligenței artificiale format din corporația cu scop lucrativ OpenAI LP și compania-mamă, organizația non-profit OpenAI Inc.

Compania are scopuil de a promova și dezvolta o Inteligență Artificială prietenoasă într-un mod de care să beneficieze întreaga omenire.

Afost înființată la San Francisco la sfârșitul anului 2015 de Elon Musk, Sam Altman și alții, care au promis împreună un miliard de dolari SUA.

Musk a demisionat din consiliul de administrație în februarie 2018, dar a rămas finanțator.

În 2019, OpenAI LP a primit o investiție de 1 miliard de dolari SUA de la Microsoft.

Tot Microsoft este în discuții cu OpenAI pentru a investi 10 miliarde dolari în companie și pentru a integra chatbot-ul ChatGPT în produse precum Word, Outlook și Powerpoint.

GPT-3, procesare a limbajului, de ultimă generație

GPT-3 (Generative Pretrained Transformer 3) este un model AI de procesare a limbajului de ultimă generație, dezvoltat de OpenAI.

Este capabil să genereze text asemănător unui om și are o gamă largă de aplicații, inclusiv traducerea limbii, modelarea limbii și generarea de text pentru aplicații precum chatbots.

Este unul dintre cele mai complexe și mai puternice modele AI de procesare a limbajului de până acum, cu 175 de miliarde de parametri.

Cea mai obișnuită utilizare până acum este crearea de ChatGPT – un chatbot de mare capacitate.

Descrierea de mai sus îi aparține.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Alba24 a cerut OpenAI, cel mai puternic generator de texte bazat pe Inteligența Artificială, să scrie un articol despre județul Alba, de la zero. 

Am încercat să aflăm cum funcționează aplicația și cât de folositoare poate fi.

ChatGPT a fost „antrenat” pe cantități uriașe de date, însă nu oferă mereu răspunsuri corecte și sfatul celor de la compania OpenAI este să verificați orice informație, nu să o luați de bună.

Dincolo de asta, aplicația este revoluționară.

I-am cerut redactarea unui articol în limba română despre cele mai frumoase…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Bișnițar” din Piața mare din municipiul Botoșani, aspru amendat de polițiști după ce l-au prins cu țigări

Publicat

tigari.jpg

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în Piața Centrală din municipiul Botoșani, au identificat un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, care avea asupra sa aproximativ 70 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și Duty free, pentru care nu deținea documente legale.

 

Băarbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele au fost supuse confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe