Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: Protest fără măști în Piaţa Victoriei. Oamenii scandează împotriva legii privind carantinarea. ”Vrem eliberare, nu carantinare”

Publicat

Câteva zeci de persoane s-au adunat, duminică, în Piaţa Victoriei pentru a protesta faţă de legea carantinei. Participanţii scandează „Demisia! Demisia!”, „Noi nu suntem o naţie de sclavi!”, „Libertate! libertate!”, Hai în piaţă!”, ”Vrem eliberare, nu carantinare”.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat, pentru AGERPRES, că numărul forţelor de ordine prezente în Piaţa Victoriei se adaptează în funcţie de numărul persoanelor participante la protest şi de modul de manifestare.

„Numărul forţelor de ordine este unul dinamic. Acesta se adaptează în funcţie de numărul persoanelor participante la protest şi în funcţie de modul de manifestare. Nu este un număr fix de jandarmi, el poate fi dimensionat în funcţie de nevoi”, a precizat Georgian Enache.

El a afirmat că echipele de dialog ale Jandarmeriei le-au adus la cunoştinţă participanţilor că este importantă purtarea măştii şi i-au informat pe cei prezenţi în Piaţa Victoriei care sunt prevederile legale.

„Încă de la prezenţa primelor persoane în Piaţa Victoriei, jandarmii, prin echipele de dialog pe care le avem şi care discută cu participanţii, le-au adus la cunoştinţa acestora prevederile legale, faptul că este importantă protecţia sănătăţii lor şi a celorlalţi cetăţeni, le-au făcut recomandări privind purtarea măştii, privind distanţarea socială, distanţarea fizică şi celelalte prevederi legale pe care aceştia sunt obligaţi să le respecte. (…) Trebuie să spunem foarte clar că, în această perioadă, ne aflăm sub efectul Legii 55 din 2020 care prevede unele măsuri de prevenire şi combatere a epidemiei cu noul coronavirus.

Printre măsurile stabilite de această lege este şi aceea că, în perioada stării de alertă, sunt interzise manifestaţiile publice şi adunările publice în general, în spaţii deschise. Aceste lucruri le-au fost comunicate atât organizatorilor, cât şi celorlalţi participanţi”, a precizat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

Potrivit Jandarmeriei Capitalei, până în prezent, au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 16.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, în continuare fiind desfăşurate activităţi specifice de identificare şi sancţionare şi a altor persoane care încalcă prevederile legii.

„Scopul nostru nu este acela de a sancţiona persoane, ci acela de a preveni răspândirea virusului, de a limita efectele acestei epidemii”, a mai spus Georgian Enache.

Comisia juridică a Senatului urmează să reia, luni, dezbaterile asupra proiectului de lege privind carantinarea şi izolarea. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

AȚI VĂZUT-O? Femeie de 68 de ani, DISPĂRUTĂ de la domiciliul din Băișoara. Sunați la 112

Publicat

call center pixabay e1641391878287.jpg

La data de 24 aprilie 2024, în jurul orei 17.40, Secția 9 Poliție Rurală Turda a fost sesizată despre faptul că Corlat Maria, în vârstă de 68 de ani, în cursul dimineții de 24 aprilie a.c. a plecat de la imobilul din localitatea Băișoara, fără a se cunoaște direcția de deplasare, iar până în prezent nu a mai revenit.

„SEMNALMENTE – înălțime aproximativă – 1,65 m, 67 de kilograme, păr alb, ochi căprui, ten deschis.

La momentul plecării…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum să amenajezi un colț de relaxare acasă (P)

Publicat

cum să amenajezi un colț de relaxare acasă (p)

După o zi obositoare cu toții simțim nevoia unor momente de relaxare. Pentru a ne pune gândurile în ordine sau pentru a putea trece la următoarea activitate plănuită cu familia sau prietenii e necesar un timp de destindere într-un spațiu pe care îl simțim sigur și confortabil.

În continuare sunt prezentate câteva sfaturi pentru amenajarea unui astfel de colț de relaxare.

Alegeți locul potrivit

Primul pas în amenajarea unui colț relaxant este să alegeți locul potrivit…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Urs la Oarda, lângă Alba Iulia. Animalul se mișcă greoi, autoritățile cred că ar putea fi rănit

Publicat

foto video: urs la oarda, lângă alba iulia. animalul se

FOTO VIDEO: Urs la Oarda. Un urs a fost văzut joi la Oarda, un cartier al municpiului Alba Iulia.

Autoritățile au emis un mesaj de RO-ALERT, cu privire la animal și au avertizat oamenii să rămână în case. 

Ursul a fost identificat în apropiere de Autostrada Sebeș – Turda, într-o grădină.

În imaginile transmise de jandarmii din Alba, se obsevă că ursul se mișcă greoi în timp ce încearcă să forțeze gardul pentru a ieși.

Autoritățile bănuiesc că a fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Atenție, ȘOFERI! Restricții de CIRCULAȚIE pe A1 Sebeș-Sibiu și alte tronsoane de autostradă

Publicat

autostrada transilvania reparatii 3.jpg

Din cauza efectuării unor lucrări de reparații sau asfaltare, CNAIR anunță restricții de circulație pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu, dar și la Arad și București-Pitești.

Restricții de circulație

A1 Sebeș-Sibiu, km 283+990 – 285+200 Miercurea Sibiului – Apoldu de Jos, până la ora 19.00 se execută lucrări de reparații la partea carosabilă, scrie Alba24.ro. Banda 1 și banda de urgență sunt restricționate, pe calea 2 (sens Sebeș – Sibiu); se circulă…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe