Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: Protest spontan la Vama Nădlac. Oamenii, nemulțumiți că așteaptă mai mult de 8 ore

Publicat

O coloană de maşini lungă de opt kilometri s-a format sâmbătă pe DN7, la ieşirea din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, unde se aşteaptă cinci ore pentru procedurile de tranzitare, însă la intrare se aşteaptă opt ore, situaţia conducând la nemulţumiri în rândul unor călători, care au protestat spontan.

Citește și Coloană de mașini pe câțiva kilometri, la Vama Nădlac. Se așteaptă 5-6 ore pentru tranzitarea vămii

Reprezentanţii Biroului de presă al Poliţiei de Frontieră Arad au declarat, pentru AGERPRES, că pe parcursul zilei de sâmbătă s-au prezentat foarte multe persoane pentru a tranzita PTF Nădlac I, în ambele sensuri.

În ultimele 24 de ore, prin Nădlac I au intrat în România 4.000 de persoane, de trei ori mai multe decât în ziua anterioară, şi au ieşit 3.000 de oameni, la fel ca în ziua precedentă.

Cu toate că au fost deschise şapte artere de control pe sensul de intrare şi şase pe ieşire, s-au format coloane de maşini, iar câteva sute de persoane au aşteptat să treacă de triajul epidemiologic care are loc la graniţă. Pentru că au fost nevoiţi să aştepte, mai mulţi călători au claxonat insistent în semn de protest, au vociferat în faţa forţelor de ordine şi au cântat imnul României.

Prefectul Aradului, Gheorghe Stoian, a declarat pentru AGERPRES că „la un moment dat au existat unele vociferări”.

„Din păcate, foarte mulţi vin în ţară pe jos, am avut peste 600 în utlimele 24 de ore în această situaţie la Nădlac I. Unii dintre ei nu au răbdare să treacă de triajul epidemiologic, alţii nu ştiu să scrie, iar completarea formularului necesar le ia mult timp, ceea ce automat duce la un timp mai mare de tranzitare. Pe ieşire din România, există şi o altă problemă, nu sunt suficienţi poliţişti de frontieră ungari, astfel că Poliţia de Frontieră Română nu poate deschide mai multe artere de control dacă nu au corespondenţă în Ungaria”, a declarat prefectul.

El a spus că au fost trimise echipaje de jandarmi la Nădlac I pentru a menţine ordinea publică, dar „nu au existat incidente, confruntări directe”.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Arad, Dan Monoranu, a declarat pentru AGERPRES că „se asigură măsurile de ordine publică în zona PTF Nădlac I pe timpul intrării cetăţenilor în România”.

„În permanenţă se comunică cu cetăţenii pentru respectarea reglementărilor în vigoare. Nu s-a impus folosirea forţei şi nici a mijloacelor din dotare. În urma dialogului cu aceştia, s-a detensionat starea de nemulţumire existentă”, a adăugat Monoranu. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

BEC a dispus reluarea procedurii de înființare a birorilor electorale din Alba, după scandalul listelor cu președinți

Publicat

bec a dispus reluarea procedurii de înființare a birorilor electorale

Biroul Electoral Central a dispus reluarea operațiunilor de desemnare a președinților birourilor electorale din mai multe județe, printre care și Alba.

Măsura vine după ce a primit contestații legate de unele dintre persoanele desemnate în aceste birouri și a desființat Biroul Electoral de Circumscripție Alba.

Printre aceștia, secretarul județului Alba, Vasile Bumbu, dar și șeful Poliției Locale Alba Iulia, Ciprian Hârceagă și unii grefieri.

Lista completă a celor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

OPINIE. Mihai Moldovan: Eu cu cine votez? Filcău electoral cu personaje uzate

Publicat

1713427904 vot stampile vot alegeri e1679916197713.jpg

În copilărie, asistam fascinat la un joc de cărți foarte popular al navetiștilor de tren – Filcăul.  Filcăii se jucau îndeobște în patru oameni, mai ales în echipe de câte 2, era destul de antrenant, trecea timpul mai ușor pentru sărmanii șantieriști.

Neparticiparea, neimplicarea ca o țintă electorală. Câștigătorul din primul tur

Setul de 32 de cărți folosite erau frecvent cele ”ungurești” frumos ilustrate cu personaje în costume medievale….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO Lucrările la noul teren de sport acoperit de la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia au avansat. A fost montată copertina

Publicat

foto lucrările la noul teren de sport acoperit de la

Lucrările la noul teren de sport acoperit de la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia au avansat vizibil. A fost montată copertina pestructura metalică deja ridicată. 

Valoarea lucrărilor se ridică la 588.235 de lei, fără TVA. Constructorul este Florida Gold SRL, iar proiectantul SC General Proiect Studio SRL.

Rămâne de realizat terenul la partea de interior. Foto: Alba24

Proiectul vizează construirea unei structuri metalice pentru acoperirea terenului de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Accident în Alba Iulia. Un șofer a pierdut controlul volanul în încercarea de a evita un alt autoturism

Publicat

video: accident în alba iulia. un șofer a pierdut controlul

Un accident s-a produs duminică după amiază, în jurul orei 18:00, în Alba Iulia, în zona Kaufland Cetate.

Un șofer a pierdut controlul volanul în încercarea de a evita un alt autoturism și a ajuns într-un stâlp.

Potrivit unui cititor Alba24, ”un autoturism Hyundai gri ieșea de la Mac să facă stânga spre stadion de unde venea Mitsubishi Lancer cu viteză.

Pentru a-l evita, șoferul a făcut o manevră și a ajuns pe partea cealaltă a drumului, în stâlp” a spus…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe