ACTUALITATE
VIDEO Protest violent în Belgia, împotriva restricţiilor sanitare. Ciocniri violente între forțele de ordine și manifestanți
Aproximativ 50.000 de persoane au ieşit duminică pe străzile din Bruxelles pentru a protesta împotriva măsurilor de sănătate ale autorităţilor belgiene. Protestele au degenerat în violenţe, chiar în cartierul european al oraşului, în apropierea sediului Comisiei Europene, transmite agenţiile internaţionale de presă.
Demonstranţii au aruncat cu obiecte în poliţie şi au vandalizat unele clădiri. Autorităţile au răspuns cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă.
Imagini video de la faţa locului au arătat geamuri sparte în birourile Serviciului de Acţiune Externă al Uniunii Europene, principalul organism diplomatic al acesteia, relatează DPA.
People are gathering in Brussels for another march of freedom#FreedomMarch#Brussels23Jan22 pic.twitter.com/8KHp4ulcJk
— NewsBlog (@newsblogmedia) January 23, 2022
Organizatorii, între care World Wide Demonstration for Freedom şi Europeans United for Freedom, au invitat manifestanţi din alte ţări europene să participe la demonstraţia de duminică, unde au fost văzute steaguri olandeze, poloneze, franceze şi româneşti, potrivit AFP.
Aceasta a fost cea mai mare dintr-o serie de demonstraţii desfăşurate în capitala belgiană în ultimele luni. Manifestaţii împotriva certificatului sanitar – necesar, printre altele, pentru a avea acces în restaurante şi la evenimente culturale – au loc în mod regulat în Bruxelles de câteva săptămâni şi unele dintre demonstraţiile anterioare au fost, de asemenea, marcate de ciocniri cu poliţia.
Şase persoane au fost arestate înainte de începerea protestului de duminică pentru posesie de obiecte periculoase sau interzise, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, care a confirmat numărul persoanelor participante. Agerpres
sursa foto: captura video RT
Citește Romania24.ro pe Google News
Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Primarul Gherlei, Ovidiu Drăgan, a anunțat că municipiul pe care îl conduce are prima stemă oficială după Revoluția din 1989.
”În Monitorul Oficial nr.492 / 18.05.2022 a fost publicată Hotărârea nr. 597/ 28.04.2022 privind aprobarea stemei municipiului Gherla, județul Cluj.
De la Revoluție, municipiul Gherla nu a avut stemă. Aceasta este prima stemă oficială, care poate fi folosită legal pe orice document”, a spus Drăgan.
Astfel, stema municipiului Gherla se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, despicat vertical. În partea dreaptă a scutului, pe câmp de azur, se află un turn negru crenelat cu o poartă închisă și cu două ferestre.
În partea stângă a scutului, pe câmp roșu, se află o cruce de aur susținută de doi păuni de aur, afrontați și pigmentați cu azur.
Pe stemă castrul roman și o cetate medievală
Scutul este timbrat de o coroană murală de…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
ACTUALITATE
Concurs de ghicitori și atelier de rimă, vineri la Muzeul Principia. S-au înscris peste 100 copii de la școlile din Alba Iulia

Vineri, de la ora 17.30, Muzeul Principia din Alba Iulia este gazda unui atelier de lectură în rime și concurs de inventat ghicitori pentru copiii de la școlile din municipiu. Invitata specială a Clubului de carte Cu copiii la povești, este scriitoarea Simona Epure, autoare de cărți pentru copii. În concurs s-au înscris 9 clase primare din Alba Iulia.
În cadrul evenimentului, organizatorii au provocat elevii claselor primare din oraș să își pună talentul și creativitatea la treabă, creând cele mai năstrușnice ghicitori pentru concursul de inventat ghicitori.
Vezi: ”Dialoguri sincere”, prima carte pentru copii a Laurei Iviniș, lansată la Alba…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Președintele Comitetului European al Regiunilor, Apostolos Tzitzikostas, a anunțat că a inițiat demersuri pentru înfrățirea orașelor Cluj-Napoca și Salonic din Grecia.
Prezent la Innowave Summit care se desfășoară joi și vineri la Cluj-Napoca, Tzitzikostas a declarat că a discutat cu primarul Emil Boc despre această idee.
”În următoarele două săptămâni vom fi gata să prezentăm calendarul privind înfrățirea dintre cele două orașe. De ce? Deoarece Cluj-Napoca are multe lucruri în comun cu Salonic.
Este capitala IT a României, la fel și Salonic, are un cunoscut festival de film, la fel are și Salonic, este un oraș cu o politică puternică de mediu, la fel și Salonic, și, peste toate, Clujul are niște locuitori fantastici. La fel sunt și cei din Salonic”, a spus Tzitizikostas pentru Cluj24.
Oficialul grec este originar din Salonic.
Citește mai mult pe Cluj24.ro
ACTUALITATE
Peste 31.000 de locuri de muncă sunt oferite vineri la Bursa Generală a Locurilor de Muncă

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează vineri Bursa Generală a Locurilor de Muncă, la care vor fi oferite 31.230 de locuri de muncă.
Conform unui comunicat al ANOFM, evenimentul se va organiza în 76 de locuri şi se adresează tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă care doresc să se angajeze sau să îşi schimbe locul de muncă, după caz, asigurând interacţionarea directă dintre angajatori şi solicitanţii de loc de muncă. În judeţul Cluj, evenimentul a avut loc joi.
Peste 31.000 de locuri de muncă sunt oferite vineri la Bursa Generală a Locurilor de Muncă: au fost contactaţi 18.512 agenţi economici
Până pe 18 mai 2022 şi-au anunţat prezenţa 1.841 de participanţi, fiind oferite 31.230 locuri de muncă.
Din totalul locurilor de muncă ofertate, 1.615 sunt adresate persoanelor cu studii superioare (de lungă şi scurtă durată), iar 15 vizează persoanele marginalizate social.
Peste 31.000 de locuri de muncă sunt oferite vineri la Bursa Generală a Locurilor de Muncă: Judeţele cu cele mai multe locuri de muncă
Judeţele cu cele mai multe locuri de muncă disponibile sunt: Bucureşti – 4.425, Cluj – 2.352, Braşov – 1.602, Bihor – 1.368, Iaşi – 1.110.
Meseriile în care sunt oferite cele mai multe locuri de muncă pentru persoanele fără studii superioare sunt: muncitor necalificat – 5.006 locuri de muncă, confecţioner asamblor articole textile – 1.324 locuri de muncă, manipulant mărfuri – 972 locuri de muncă, lucrător comercial – 968 locuri de muncă, casier – 963 locuri de muncă, lăcătuş mecanic – 883 locuri de muncă, agent securitate – 786 locuri de muncă, electrician – 744 locuri de muncă.
Pentru persoanele cu studii superioare, cele mai multe locuri de muncă vacante sunt disponibile în următoarele profesii: inginer – 778 locuri de muncă, economist – 70 locuri de muncă, tehnician electronică – 57 locuri de muncă, manager – 44 locuri de muncă, programator – 31 locuri de muncă.
De asemenea, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, cele 15 locuri de muncă destinate persoanelor marginalizate social sunt pentru meseriile de confecţioner textile – cinci şi câte un loc de muncă pentru electrician, director de creaţie, lucrător comercial, manipulant mărfuri, agent securitate, motostivuitorist, operator pompă beton, ambalator manual, barman, vânzător.
Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti organizează Bursa generală a locurilor de muncă începând cu ora 9:00, la Tipografia Real, în Şoseaua Progresului nr.134-138. AGERPRES